Page 21 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
21
επικαιρότητα
Η CADEX ανακοινώνει τη συ-
νεργασία της με την GA -
STRONOMY ESSENTIALS Ltd.
στο πλαίσιο της διάθεσης του
Thermomix σε όλους τους
επαγγελματίες στο χώρο της
εστίασης, στην ελληνική αγο-
ρά (σεφ, μάγειρες, εστιατό-
ρια, ξενοδοχεία, σχολές, ζα-
χαροπλαστεία κ.λπ.).
Το Thermomix θεωρείται σή-
μερα η πιο καινοτόμος και
προηγμένη συσκευή κουζίνας
στην αγορά, καθώς ενώνει
στις λειτουργίες της πάνω
από 10 συσκευές σε μία συ-
μπαγή μονάδα.
Απαραίτητο «εργαλείο» για
κάθε επαγγελματία μάγειρα,
καθώς εξοικονομεί χρόνο και
χρήμα σε οποιαδήποτε επιχεί-
ρηση εστίασης και αν χρησι-
μοποιηθεί, ενώ παράλληλα
προωθεί και βελτιώνει σημα-
ντικά την υγιεινή διατροφή.
Nέα συνεργασία της Gastronomy
Essentials Ltd με την CADEX
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και
Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος
(
Chef`s Club of Greece) είκοσι
χρόνια από την ίδρυσή της και
για να εκπληρώσει τον αρχικό
σκοπό της, την προώθηση της
Ελληνικής γαστρονομίας και
την καταξίωση του επαγγέλμα-
τος, μετά από μεγάλη προερ-
γασία και σε συντονισμό με κα-
ταξιωμένους αρχιμάγειρες και
αρχιζαχαροπλάστες μέλη της
που ζουν, εργάζονται και δια-
πρέπουν ανά τον κόσμο, προ-
βαίνει στην ίδρυση υποκατα-
στημάτων της Λέσχης στο εξω-
τερικό. Τα υποκαταστήματα
αυτά έχουν ως μοναδικό τους
σκοπό και στόχο την προώθη-
ση της ελληνικής γαστρονο-
μίας, των ελληνικών προϊό-
ντων, αλλά και του ελληνικού
πολιτισμού. Ο σκοπός αυτός,
σύμφωνα με τη Λέσχη, αναμέ-
νεται να επιτευχθεί στο μέγι-
στο των δυνατοτήτων της μέσα
από καλά μελετημένα βήματα
εκπαίδευσης, πιστοποιήσεων,
σεμιναρίων και παρουσιάσεων
σε οργανισμούς και εταιρείες
κλειδιά που θα βοηθήσουν
στην παγίωση των ελληνικών
προϊόντων και της ελληνικής
συνταγογραφίας στο εξωτερι-
κό. Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδας είναι στην ευχάριστη
θέση να ανακοινώσει την ίδρυ-
ση υποκαταστημάτων της Λέ-
σχης στις ακόλουθες χώρες με
εκπροσώπους τους:
Αμερική:
Μαρία Λόη
Αραβική Χερσόνησος:
Πέ-
τρος Δεληγιάννης
Αυστραλία:
David Tsirekas
Αυστρία:
Γεράσιμος Καβα-
λιέρης
Bέλγιο-Ολλανδία-Λουξεμ-
βούργο:
Νικόλαος Τσικνάκος
Γερμανία:
Γιώργος Καναβά-
κης
Eλβετία:
Νίκος Γεράνης
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα:
Ευάγγελος Μπούλης
Κύπρος:
Νίκος Στρίλιγκας
Νορβηγία:
Γεωργία Βαμβα-
κά
Πολωνία:
Θεόφιλος Βαφεί-
δης
Σουηδία:
Χρήστος Παπαευ-
αγγέλου
Τα γραφεία αυτά και οι εκπρό-
σωποί τους βρίσκονται σε πλή-
ρη συνεργασία με τη Λέσχη
Αρχιμαγείρων Ελλάδας και
μπορούν να αναλάβουν κάθε
είδους εκδήλωση ή συνεργα-
σία με τα αντίστοιχα γραφεία
στο εξωτερικό. Η Λέσχη Αρχι-
μαγείρων τονίζει σχετικά: «Θε-
ωρούμε δεδομένη τη στήριξη
και τη συνεργασία από όλους
τους θεσμικούς και επιχειρη-
ματικούς φορείς της πολιτείας
για την προώθηση τόσο του
ελληνικού γαστρονομικού πο-
λιτισμού όσο και των ελληνι-
κών προϊόντων. Τέλος, θα θέ-
λαμε να σας ενημερώσουμε
ότι είναι προγραμματισμένο να
ανοίξουν άλλα 7 γραφεία ανά
τον κόσμο για τα οποία θα σας
ενημερώσουμε σύντομα».
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων στο
εξωτερικό
Έναρξη για το
Avenue Bistro
Το Avenue Bistro & Bar του
ξενοδοχείου METROPOLI-
TAN ξεκίνησε ξανά να υπο-
δέχεται τους επισκέπτες του
στις 7 Σεπτεμβρίου στο γνώ-
ριμο και καλαίσθητο χώρο
του, με ανανεωμένο μενού,
με πλούσιες γεύσεις εμπνευ-
σμένες από τη γαλλική γα-
στρονομία, παρασκευασμέ-
νες με φρέσκα υλικά της ελ-
ληνικής φύσης.
Στην ανοικτή κουζίνα του με
την παραδοσιακή rotisserie,
ο chef Άκης Πετρετζίκης ξε-
ναγεί τους επισκέπτες του
στις gourmet γεύσεις αλλά
και στα χειροποίητα γλυκά
και παγωτά που ο ίδιος δημι-
ουργεί. Νέα πιάτα στην κάρ-
τα του Avenue Bistro & bar
όπως: σπιτικός σολομός
γκράβατλαξ με άνηθο, φιλέ-
το λαβράκι πάνω σε κλαφου-
τί με δυόσμο, σπαράγγια και
μπερ μπλανκ σάλτσα λεμονι-
ού ή ψητό κοτόπουλο στή-
θος με κρεμώδη νιόκι κατσι-
κίσιου τυριού, λιαστή ντομά-
τα και σάλτσα εστραγκόν. Τη
γευστική εμπειρία συμπλη-
ρώνουν οι επιλεγμένες ετικέ-
τες κρασιών που σερβίρο-
νται και σε ποτήρι. Γεύση,
περιβάλλον, απόλαυση, εξυ-
πηρέτηση και προσιτές τιμές
καθιέρωσαν το Avenue Bistro
&
Bar ως μία πολύ ενδιαφέ-
ρουσα πρόταση εξόδου.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμα-
γείρων Ελλάδας, κ. Μίλτος Κα-
ρούμπας
Ο κ. Χάρης Χαραλαμπίδης με την
κα Δέσποινα Παπαστάθη