Page 66 - Food Service τ. 116

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Διεύθυνση παραγωγής:
Ζοζέφ Φίλο
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Υπεύθυνος λογιστηρίου:
Πέτρος Καρποδίνης
Λογιστήριο:
Ζαμπέτα Τούρλου
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Ιωάννα Σιμήρη
Γραμματεία:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
-
F:
210 9216847
-
E:
-
W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Μπανγκόκ 2013
Ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στο gourmet
πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Μπανγκόκ. Το
14
ο φεστιβάλ World Gourmet Festival ξεκίνησε
στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 του
ίδιου μήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις επισκε-
πτών και συμμετεχόντων. Την εκδήλωση φιλοξέ-
νησε το ξενοδοχείο Four Seasons όπου και έλα-
βαν χώρα μαγειρικές επιδείξεις, οινογνωσίες και
γευσιγνωσίες. Πριν την έναρξη του φεστιβάλ το
ξενοδοχείο ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση
στην ιστοσελίδα του: «Το ξενοδοχείο
Four
Seasons Hotel Bangkok
φιλοξενεί το 14ο ετήσιο
διεθνές φεστιβάλ για το Gourmet Festival, ένα
υπερθέαμα διάρκειας μίας εβδομάδας γεμάτο με
εξαιρετικά εδέσματα και μοναδικούς οίνους, κα-
θημερινά γεύματα και δοκιμασίες κρασιών, τα
οποία θα παρουσιάσουν επισκέπτες master chef
από όλη την υφήλιο».
Οι τουριστικές αρχές της Ταϊλάνδης ένωσαν τις δυνάμεις τους με
το ξενοδοχείο με στόχο να πραγματοποιήσουν πλήθος εορταστι-
κών εκδηλώσεων. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων
chef από όλο τον κόσμο εξασφάλισε την παρουσίαση στο κοινό
διαφόρων τοπικών μαγειρικών. Εκτός των γευμάτων και των οινο-
γνωσιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έλαβαν χώρα και αρκετά εργα-
στήρια τα οποία στόχευαν στην περαιτέρω εμβάθυνση των επισκε-
πτών στη μαγειρική τέχνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ είχε και έντονο φιλανθρωπικό
χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε
από τους διοργανωτές στον οργανισμό «Save a
Child’s Life from AIDS Project». Η τιμή του εισιτη-
ρίου για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ήταν 600
Μπατ Ταϊλάνδης (περίπου 43 ευρώ).
Δεν ήταν λίγες οι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις του
φεστιβάλ για τους συμμετέχοντες. Αποκλειστικά
για το φεστιβάλ ο Βέλγος chef, Roger van Damme
του βραβευμένου με αστέρι Michelin Het Gebaar,
δημιούργησε ένα μοναδικό δείπνο πέντε πιάτων
μόνο με γλυκά. Όπως αναφέρει το said
taste.fourseasosn.com.: «Εάν χρειαζόσασταν μία
δικαιολογία για να βουτήξετε κατευθείαν μέσα
στα γλυκά, δεν έπρεπε να χάσετε το μενού πέντε
πιάτων του chef Roger van Damme. Oι αριστοτε-
χνικές παρουσιάσεις και οι απρόσμενοι συνδυα-
σμοί γεύσεων του chef έρχονται να επιβεβαιώ-
σουν τον τίτλο του νονού της μοριακής ζαχαρο-
πλαστικής. Για εκείνους που δεν δηλώνουν λάτρεις των γλυκών
δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς κάθε του γλυκό ήταν
ελαφρύ, γεμάτο γεύση, με διακυμάνσεις στη γλυκύτητα και συνο-
δευόταν από ένα ποτήρι κρασί».
Επίσης, στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος ο chef Vito Mollica του βρα-
βευμένου με Michelin εστιατορίου Palagio στη Φλωρεντία, ο chef
Paco Perez του εστιατορίου Miramar στην Ισπανία, ο chef Jerome
Bonnet του Daniel του Παρισιού και ο chef Hirohisa Koyama του
εστιατορίου Aoyagi στο Τόκιο.
Το 14ο φεστιβάλ γαστρονομίας με θέμα το Gourmet ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην Μπαν-
γκόκ, δημιουργώντας αίσθηση με τις προτάσεις των chef που συμμετείχαν από όλο τον κόσμο.
Διεθνές φεστιβάλ για το gourmet
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χρίστινα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Διαφήμιση:
Κατερίνα Βόμβα
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Λαμπρινού
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Ο βραβευμένος με αστέρι Βέλ-
γος chef, Roger van Damme του
εστιατορίου Het Gebaar, έκανε
αίσθηση με τις δημιουργίες του
στο φεστιβάλ της Μπανγκόκ.