FOOD
Service
9
Ο βραβευμένος με αστέρι
Michelin chef Oliver Dunne ζή-
τησε συγνώμη εάν προσέβαλε
κάποιον με τη φωτογραφία
που δημοσίευσε στο λογαρια-
σμό του στο twitter.
Στην εν λόγω φωτογραφία
απεικονίζεται ο Dunne με τη
βοήθεια της τεχνολογίας να
κρατά στα χέρια του το κεφάλι
γνωστής κριτικού εστιατορίου!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της
σκωτσέζικης Herald, το θέμα
της φωτογραφίας βασίζεται σε
προηγούμενή του δημοσίευση
για την προώθηση του εστιατο-
ρίου του Cleaver East.
Η διαφορά είναι ότι στην πρώ-
τη φωτογραφία ο Dunne κρα-
τούσε στα χέρια του ένα μαχαί-
ρι και το κεφάλι ενός χοίρου,
τα οποία και αντικατέστησε
στη δεύτερη με το κεφάλι της
ρεστοκριτικού. Ύστερα από
την ελαφρώς αυστηρή κριτική
του εστιατορίου του από τη ρε-
στοκριτικό Lucinda O’Sullivan
της εφημερίδας Sunday Inde-
pendent, ο Οliver Dunne δημο-
σίευσε την περιβόητη φωτο-
γραφία, αντικαθιστώντας με τη
βοήθεια photoshop το κεφάλι
του χοίρου με αυτό της
O’Sullivan.
Μετά τη δημοσίευση της φω-
τογραφίας, ο chef δέχθηκε
πλήθος σχολίων από ανθρώ-
πους οι οποίοι χαρακτήριζαν
τη φωτογραφία ως «κακόγου-
στη» και «περιττή». Στη συνέ-
χεια, η εφημερίδα Herald,
ύστερα από επικοινωνία της με
τον 36χρονο Dunne για το θέ-
μα, δημοσίευσε τη δήλωσή
του: «Η συγκεκριμένη φωτο-
γραφία ήταν ένα απλό αστείο.
Εάν προσέβαλα κάποιον, ζητώ
συγνώμη». Το συμβάν τελείωσε
με τον chef να διαγράφει τη
φωτογραφία και να δηλώνει ότι
παρά τις όποιες κριτικές το
εστιατόριό του έχει μία εξαιρε-
τική πορεία ξεπερνώντας τις
προσδοκίες του.
n
ΣΚΩΤΙΑ
Η απολογία ενός Chef…
Μία νέα διεθνής έκθεση τροφί-
μων ετοιμάζει το ITE Group plc
στη Βαρσοβία μέσα στο 2014.
Η διοργανώτρια εταιρεία, η
οποία έχει ήδη στο ενεργητικό
της αντίστοιχες εκθέσεις τρο-
φίμων σε Ουκρανία, Τουρκία,
Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν και
Ουζμπεκιστάν, προχωρά στη
διοργάνωση μίας νέας έκθεσης
τροφίμων και ποτών στην Πο-
λωνία.
Η έκθεση WorldFood, σύμφω-
να με ανακοίνωση της ITE, θα
διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11
Απριλίου 2014 στο διεθνές εκ-
θεσιακό κέντρο EXPO XXI της
Βαρσοβίας.
Για τρεις μέρες επαγγελματίες
της μαζικής εστίασης θα έχουν
την ευκαιρία να πραγματοποιή-
σουν επαγγελματικές συναντή-
σεις με προμηθευτές, να ενη-
μερωθούν για τη δυναμική του
επισιτιστικού κλάδου, να αξιο-
λογήσουν τον ανταγωνισμό και
να δημιουργήσουν τις υποδο-
μές για νέες συνεργασίες.
Οι εκθέτες που θα λάβουν μέ-
ρος στη διοργάνωση θα προ-
έρχονται από τον κλάδο των
τροφίμων και των ποτών τόσο
σε επίπεδο υλικών όσο και εξο-
πλισμού.
Ο επικεφαλής του τμήματος
Εστίασης της ITE, Tony Hig -
ginson, δηλώνει για την έκθε-
ση: «Η προσθήκη της World-
Food Warsaw στο ενεργητικό
της εταιρείας μας είναι ένα πο-
λύ θετικό γεγονός. Με τη βοή-
θεια της μεγάλης εμπειρίας
της ΙΤΕ στη διοργάνωση τέτοι-
ων εκδηλώσεων, η WorldFood
Warsaw θα δημιουργήσει ένα
ιδανικό περιβάλλον για τους
εξαγωγείς τροφίμων και πο-
τών».
Παράλληλα με την έκθεση θα
λάβει χώρα και το Ingredients
Warsaw, αφιερωμένο στα μπα-
χαρικά και στα μυρωδικά.
n
ΠΟΛΩΝΙΑ
Διεθνής Έκθεση Τροφίμων στη Βαρσοβία
Ευκαιρίες για
τους
επαγγελματίες
«
Άνοστες»
φωτογραφήσεις
πρώτο
πλάνο
O chef
Oliver
Dunne