Page 10 - Food Service τ. 117

10
FOOD
Service
επικαιρότητα
Η FIX Hellas υποστηρίζει μία
ξεχωριστή έκδοση του Γιώρ-
γου Πίττα, με τίτλο «Καφενεία
της Ελλάδας», μέσα από την
οποία ξετυλίγεται με πολύ ιδι-
αίτερο τρόπο η ιστορία των
παραδοσιακών καφενείων της
χώρας μας. Η μπίρα δεν θα
μπορούσε παρά να αποτελεί
ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλί-
ου, καθώς συνδέεται άμεσα,
εδώ και δεκαετίες ολόκληρες,
με το «θεσμό» του καφενείου
και την κοινωνική συναναστρο-
φή, στο πλαίσιο της παρέας
και της διασκέδασης. Η δια-
δρομή της ελληνικής μπίρας
είναι ταυτισμένη με τη FIX
Hellas στην πορεία όλων αυ-
τών των ετών, καθώς μέσα από
την ιστορία των καφενείων φαί-
νεται και το ένδοξο παρελθόν
της αγαπημένης μπίρας των
Ελλήνων. Η παρουσία της είναι
διακριτή στους χώρους των
αγαπημένων, παραδοσιακών
καφενείων, με ενδεικτικά παρα-
δείγματα τις διαφημιστικές τα-
μπέλες της εποχής. Όπως χα-
ρακτηριστικά αναφέρεται και
στο βιβλίο: «Σπάνια να μη συ-
ναντήσεις σε παλιό καφενείο
τις παλιές μεταλλικές επιγρα-
φές με τους γνωστούς αστέ-
ρες του ελληνικού σινεμά, με
κυριότερη τη διαφήμιση με τη
μελαχρινή τότε Αλίκη Βουγιου-
κλάκη να συστήνει ότι “η μπίρα
ΦΙΞ κάνει καλό”». Γεμάτη ανα-
μνήσεις, ιστορίες και σπάνιες
λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη
έκδοση μας ταξιδεύει σε όλη
την Ελλάδα, μέσα από τις φω-
τογραφίες αλλά και το κείμενο
του συγγραφέα, ο οποίος συ-
γκέντρωνε υλικό για αρκετές
δεκαετίες της ζωής του, από
τα ταξίδια του σε διάφορους
προορισμούς της χώρας μας.
Η επίσημη παρουσίαση του βι-
βλίου πραγματοποιήθηκε στις
7/10,
στον πολυχώρο Αθηναΐς,
ενώ έως τις 20/10 στον ίδιο χώ-
ρο το κοινό είχε τη δυνατότητα
να επισκεφθεί την έκθεση του
Γ. Πίττα με 70 ξεχωριστές φω-
τογραφίες της έκδοσης.
Το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού
Μελιού & Προϊόντων Μέλισ-
σας διοργανώνεται στο Στά-
διο Ειρήνης & Φιλίας στις 6, 7
και 8 Δεκεμβρίου 2013. Το
ετήσιο ραντεβού της μελισσο-
κομίας είναι πλέον θεσμός και
αποτελεί τη μεγαλύτερη και
σημαντικότερη εκδήλωση του
κλάδου που γίνεται στην
Ελλάδα, καθώς κάθε χρόνο το
επισκέπτονται πάνω από
20.000
καταναλωτές, εμπορι-
κοί επισκέπτες και μελισσοκό-
μοι. Το φεστιβάλ που διοργα-
νώνεται για πέμπτη χρονιά τε-
λεί υπό την αιγίδα του Υπουρ-
γείου Αγροτικής Ανάπτυξης &
Τροφίμων. Ο πλούτος της ελ-
ληνικής υπαίθρου αλλά και τα
εκλεκτότερα ελληνικά μελισ-
σοκομικά προϊόντα θα παρου-
σιαστούν στο Φεστιβάλ Ελλη-
νικού Μελιού και Προϊόντων
Μέλισσας. Στόχος του Φεστι-
βάλ είναι η προβολή και προ-
ώθηση του επώνυμου ελληνι-
κού μελιού και των προϊόντων
κυψέλης στο καταναλωτικό
κοινό και στους χώρους μαζι-
κής εστίασης. Επιπλέον, απο-
τελεί τον τόπο για τη σύναψη
εμπορικών και επιχειρηματι-
κών συμφωνιών μεταξύ των
παραγωγών και των επιχειρή-
σεων παραγωγής και διακίνη-
σης μελισσοκομικών προϊό-
ντων.
5
ο
Φεστιβάλ για το Μέλι
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και το Π.Τ.
Αττικής της Πανελλήνιας Ένωσης
Τεχνολόγων Τροφίμων ανακοινώ-
νουν την έναρξη συνεργασίας σε
επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανα-
κοίνωση της Λέσχης: «Η ανωτέρω
συνεργασία στόχο έχει να μπολιά-
σει τη μακραίωνη γαστρονομική
μας παράδοση, την οποία οι Έλλη-
νες σεφ υπηρετούν με τον καλύτε-
ρο τρόπο, με τις σύγχρονες απαι-
τήσεις της κοινωνίας μας, για υγι-
εινά και ασφαλή τρόφιμα. Προσδο-
κούμε επίσης να συμβάλουμε δυ-
ναμικά στην ανάπτυξη της πατρί-
δας μας, διαφημίζοντας με τον κα-
λύτερο τρόπο την ελληνική κουζί-
να όχι μόνο ως μοναδική και πλού-
σια, αλλά και προσαρμοσμένη στις
σύγχρονες διεθνείς ανάγκες.»
Νέα
συνεργασία
της Λέσχης
Αρχιμαγείρων
Τα «Καφενεία της Ελλάδας» με την υποστήριξη
της FIX Hellas