FOOD
Service
9
επικαιρότητα
Μυρωδιές και αρώματα κατέ-
κλυσαν τα γαστρονομικά και
οινικά στέκια της Θεσσαλονί-
κης με αφορμή τη γιορτή του
Αρχιμάγειρα, ημέρα που καθιέ-
ρωσε η Παγκόσμια Ομοσπον-
δία Αρχιμαγείρων (WACS).
Οι Αρχιμάγειρες της πόλης, μέ-
λη της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος
Ζευς», όχι απλά στηρίζουν τα
προϊόντα της περιοχής, αλλά
γιόρτασαν μαζί με πολίτες και
επισκέπτες την ονομαστική
τους εορτή, την «Ημέρα του
Αρχιμάγειρα».
Πάνω από 1.500 άτομα δοκίμα-
σαν τη μοναδική ομελέτα που
ετοίμασαν στον προαύλιο χώ-
ρο του Δημαρχείου Θεσσαλο-
νίκης την Κυριακή 20 Οκτωβρί-
ου. Η ομελέτα των 4.000 αυ-
γών είχε και παρέα: καβουρδι-
σμένη πιπεριά, καραμελωμένο
κρεμμύδι, κατσικίσια φέτα και
τσιγαρισμένο λουκάνικο Κερκί-
νης από το ΧΑΣΑΠΑΚΙ της Ρο-
δόπολης. Μάγειροι και πρόσω-
πα της πόλης, αλχημιστές στη
ζωή τους, βοήθησαν τα μέλη
της Λέσχης να δημιουργήσουν
την πιο νόστιμη ομελέτα Θεσ-
σαλονίκης και να σερβίρουν
τους επισκέπτες της εκδήλω-
σης. Ο Πρόεδρος της Λέσχης,
Γιώργος Μαστροδημήτρης,
παρουσίασε το πρόγραμμα εκ-
δηλώσεων και παρουσιάσεων
της Λέσχης για όλη τη χρονιά
και κάλεσε τους παραγωγούς
στη μεγάλη γιορτή του Δεκεμ-
βρίου.
Η μέρα του Αρχιμάγειρα
Η TÜV AUSTRIA HELLAS στήριξε με την
παρουσία της τη μάχη που δίνουν καθημε-
ρινά ενάντια στον καρκίνο του μαστού
πολλές γυναίκες, βοηθώντας να μεταδοθεί
σε όλον τον κόσμο ένα μήνυμα ευαισθητο-
ποίησης για την πρόληψή του, συμμετέχο-
ντας ως ομάδα στο Greece Race for the
Cure. Το Greece Race for the Cure, που
έλαβε χώρα για πέμπτη συνεχή χρονιά
στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου στο Ζάπ-
πειο, διοργανώνεται ετησίως από τον Πα-
νελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο
Μαστού «Άλμα Ζωής». H TÜV AUSTRIA
HELLAS συνεισέφερε ουσιαστικά στις
προσπάθειες του Συλλόγου για συγκέ-
ντρωση πόρων απαραίτητων για την υλο-
ποίηση των προγραμμάτων του. Παράλλη-
λα, με μία ομάδα 40 ατόμων, έλαβε μέρος
τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον πε-
ρίπατο των 2 χιλιομέτρων, επιτυγχάνοντας
μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις στα 5 χιλιό-
μετρα!
Η TÜV AUSTRIA HELLAS στο
GREECE RACE FOR THE CURE!
Η Provil A.E. στην
Anuga!
H Provil ταξίδεψε στην Κολονία της
Γερμανίας, προκειμένου να συμμετά-
σχει στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση
Τροφίμων και Ποτών «Anuga 2013», η
οποία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό
από τις 05 έως 09 Οκτωβρίου 2013,
στον εκθεσιακό χώρο Cologne
Exhibition Centre. H συμμετοχή στην
έκθεση αποτέλεσε μία ιδανική ευκαιρία
για την Provil να γνωστοποιήσει και να
προβάλει περαιτέρω τα καινοτόμα και
πρωτοποριακά προϊόντα που έχει σχε-
διάσει για τους χώρους του Food-
Service αλλά και του Retail, αφού η εν
λόγω έκθεση θεωρείται ένα από τα πιο
σημαντικά και αναγνωρισμένα γαστρο-
νομικά γεγονότα, με πλήθος ξένων επι-
σκεπτών και εκθετών.