Page 20 - Food Service τ. 117

επικαιρότητα
Η Μινέρβα στηρίζει τον Έλληνα καταναλωτή
20
FOOD
Service
Με συνεχείς επενδύσεις, νέα
προϊόντα και διατήρηση προσι-
τών τιμών, η εταιρεία τροφίμων
Μινέρβα βελτιώνει σταθερά τη
θέση της στην ελληνική αγορά,
ενώ παράλληλα διευρύνει την
εξαγωγική της δράση. Σε μία
δύσκολη οικονομική περίοδο
για τη χώρα, που χαρακτηρίζε-
ται από συγκράτηση της κατα-
νάλωσης, μείωση ρευστότητας
και κοινωνικά προβλήματα, η
εταιρεία δίνει έμφαση στις ανά-
γκες των καταναλωτών, θέτο-
ντας ως προτεραιότητα τον
έλεγχο του κόστους και την
προσφορά προσιτών τιμών.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά την οι-
κονομική χρήση που έληξε στις
31
Μαΐου 2013 (1η Ιουνίου 2012
- 31
Μαΐου 2013), η εταιρεία
παρουσίασε βελτίωση των προ
φόρων αποτελεσμάτων, κατά
9%
στις 693 χιλ. ευρώ, και αντί-
στοιχα ενίσχυση του περιθωρί-
ου καθαρού κέρδους επί του
τζίρου σε ποσοστό 0,9% έναντι
0,7%
της προηγούμενης χρή-
σης.
Η κερδοφορία θεωρείται ικανο-
ποιητική και είναι αποτέλεσμα
της προσπάθειας συγκράτησης
του κόστους, ενώ παράλληλα
δόθηκε έμφαση στις ενέργειες
που απευθύνονται στον κατα-
ναλωτή.
Δεδομένων αυτών, ο κύκλος
εργασιών περιορίστηκε κατά
8,6%
στα 77,7 εκατ. ευρώ, ενώ
παράλληλα μειώθηκαν και τα
λειτουργικά έξοδα κατά 8%, ως
συνέπεια της ακολουθούμενης
πολιτικής υπέρ των αναγκών
του καταναλωτή, με διάθεση
προϊόντων σε προσιτές τιμές
και συνεχείς προωθητικές ενέρ-
γειες (συσκευασίες με επιπλέον
προϊόν, εκπτωτικά κουπόνια,
ενέργειες στο ράφι). Παράλλη-
λα, η Μινέρβα συνεχίζει την
επενδυτική της δράση, και μά-
λιστα σε μία περίοδο που χαρα-
κτηρίζεται από συγκράτηση
επιχειρηματικών σχεδίων. Στη
διάρκεια του έτους, η εταιρεία
έδωσε έμφαση στις επενδύσεις
εκσυγχρονισμού και στη νέα τε-
χνολογία, αναβαθμίζοντας τις
παραγωγικές διαδικασίες στις
μονάδες της στο Σχηματάρι και
στα Ιωάννινα, καθώς και στο
σταθμό γάλακτος στην Ανδρα-
βίδα.
Η Μινέρβα ενισχύει τη θέση της
στην Ελλάδα και στις διεθνείς
αγορές λανσάροντας νέα προϊ-
όντα. Στις αρχές Νοεμβρίου
λανσαρίστηκε μία νέα σειρά
γραβιέρας, η οποία ενισχύει πε-
ραιτέρω την γκάμα της μάρκας
Χωριό στα τυροκομικά προϊό-
ντα. Με σημαντικές προωθητι-
κές ενέργειες και νέες συσκευ-
ασίες, η εταιρεία αυξάνει στα-
θερά τα μερίδιά της στις αγο-
ρές του εξωτερικού και ήδη η
συμμετοχή των εξαγωγών στο
συνολικό κύκλο εργασιών ανέρ-
χεται στο 8% από 6% πέρυσι,
με στόχο στην επόμενη τριετία
να φτάσει στο 15%.
Η Μινέρβα Α.Ε., μία εταιρεία με
εμπειρία 110 χρόνων στον το-
μέα των τροφίμων, διευρύνει
συνεχώς την γκάμα των προϊό-
ντων της, με στόχο να καλύψει
τις όλο και πιο απαιτητικές δια-
τροφικές ανάγκες του σύγχρο-
νου καταναλωτή. Αξιοποιώντας
την εμπειρία και την τεχνογνω-
σία τόσων χρόνων, αφουγκρά-
ζεται τις ανάγκες της ελληνικής
αγοράς και πρωτοπορεί, λαν-
σάροντας προϊόντα που συν-
δυάζουν την καινοτομία με την
ποιότητα.
Το χρυσό κύπελλο απέσπασε η
Λέσχη Αρχιμαγείρων - Ζαχαρο-
πλαστών Βορείου Ελλάδος
στην κατηγορία Καινοτομία για
τη σούπα τραχανάς στο φθινο-
πωρινό φεστιβάλ μαγειρικής,
το οποίο πραγματοποιήθηκε
στην πόλη Roman της Ρουμα-
νίας από την Παρασκευή 04 μέ-
χρι και την Κυριακή 06 Οκτω-
βρίου 2013.
Την ελληνική αποστολή αποτε-
λούσαν οι κ. Στράτος Εμμανου-
ήλ και Γεωργατζάς Κωνσταντί-
νος, μέλη της Λέσχης Αρχιμα-
γείρων - Ζαχαροπλαστών Βο-
ρείου Ελλάδος, οι οποίοι δια-
κρίθηκαν σε ακόμη τρεις κατη-
γορίες του φεστιβάλ: χρυσό με-
τάλλιο στη δημιουργία και στο
βαθμό δυσκολίας καθώς και
αργυρό στη γεύση για τους πα-
τροπαράδοτους παραδοσια-
κούς κολοκυθοκεφτέδες, και
χρυσό μετάλλιο στην επίδειξη
και την καινοτομία για το γλυκό
ελιάς. Από την παραδοσιακή
μαγειρική παρουσίαση της ελ-
ληνικής αποστολής δεν μπο-
ρούσε να λείψει η σύνθεση της
χωριάτικης σαλάτας και το διε-
θνές σε όλους μας «τζατζίκι».
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν
εκπρόσωποι από Κροατία, Μάλ-
τα, Αλβανία, Σερβία, Ελλάδα
κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η
Λέσχη Αρχιμαγείρων - Ζαχαρο-
πλαστών Βορείου Ελλάδος έχει
ως κύριο μέλημά της την προώ-
θηση της ελληνικής παραδο-
σιακής κουζίνας καθώς και των
τοπικών της προϊόντων.
Αφού ολοκληρώθηκε η παρου-
σίαση, οι συμμετέχοντες ανανέ-
ωσαν το ραντεβού τους για την
επόμενη μαγειρική τους εξόρ-
μηση, ανταλλάσσοντας δημι-
ουργικούς μαγειρικούς χαιρετι-
σμούς.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων - Ζαχα-
ροπλαστών ΒΕ ευχαριστεί θερ-
μά τις εταιρείες GINOX και
PYRAMIS για τη συνέχιση της
συνεργασίας.
Το χρυσό στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος!
Βράβευση για τη σούπα τραχανά