Ο δημοφιλής chef από την Κέρκυρα
υποδέχθηκε το Food Service στο εστια-
τόριό του Botrini’s στο Χαλάνδρι για μία
διαφορετική συνέντευξη. Άψογος οικοδε-
σπότης, εξαιρετικός chef και αξιόλογος
επιχειρηματίας, ο Έκτορας Μποτρίνι δί-
νει μία άλλη οπτική στο επάγγελμα, απο-
δεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη chef
που μιλούν με τα πιάτα τους και όχι με
λόγια. Μεταξύ των ταξιδιών του Έκτορα
Μποτρίνι σε Ντουμπάι, Λονδίνο και Μέ-
τσοβο, ο χώρος της συνέντευξης ορίστη-
κε στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται το Botri-
ni’s restaurant. Σε μία επιβλητική μονοκα-
τοικία με εξωτερικό κήπο, στο κέντρο του
Χαλανδρίου, o Έκτορας Μποτρίνι πραγ-
ματοποιεί ένα όνειρο ετών: να εκπαιδεύ-
σει και να ταξιδέψει το κοινό του στη γα-
στρονομία με ποιότητα και προσιτές τι-
μές. Ο εσωτερικός του χώρος περιλαμ-
βάνει διαφορετικά επίπεδα, δίνοντας
στον επισκέπτη είτε την οπτική γωνία της
αυλής και του κήπου είτε αυτή της κουζί-
νας με πρώτο πλάνο την πλήρη διαδικα-
σία παρασκευής των γαστρονομικών εγ-
χειρημάτων του Έκτορα Μποτρίνι. Η δια-
κόσμηση είναι απλή αλλά πολυτελής ταυ-
τόχρονα χωρίς υπερβολές.
Η πρώτη γνωριμία
Την ομάδα του περιοδικού υποδέχθηκε
το ευγενικό προσωπικό του εστιατορίου
ενώ ύστερα από λίγα λεπτά κατέφτασε
και ο ίδιος ο chef. Ευγενικός, ευχάριστος
και με χιούμορ, επέμεινε να δοκιμάσουμε
τα πιάτα του και στη συνέχεια να μιλή-
σουμε για τον ίδιο και το εστιατόριο.
Εντύπωση προκάλεσε το άρτια εκπαιδευ-
μένο προσωπικό του χώρου το οποίο
γνώριζε με λεπτομέρεια το μενού, τα πιά-
τα και τα συστατικά. Γρήγορη εξυπηρέ-
τηση, που ακολουθούσε το πρωτόκολλο
σε κάθε στάδιο του σέρβις, διακριτικό
αλλά πάντα σε ετοιμότητα το σύνολο του
προσωπικού του εστιατορίου αποδεικνύει
ότι ο Έκτορας Μποτρίνι δεν αφήνει τίπο-
τα στην τύχη του.
Η ελληνική κουζίνα
Για τον Έκτορα Μποτρίνι η ελληνική
κουζίνα συνδέεται άμεσα με την παράδο-
ση. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό που πρέ-
πει να γίνει είναι να ξαναμπραντάρουμε
την ελληνική κουζίνα. Δεν θα μπορούσε
να θεωρηθεί ως ελληνική κουζίνα μία σος
μελιτζάνας με χταπόδι ψητό στη σχάρα;
Αν αυτό το πιάτο γίνει κοινωνικά αποδε-
κτό, τότε μπορούμε να μιλάμε ξανά για
παράδοση. Άρα η παράδοση δεν είναι
κάτι που ξεκίνησε και σταμάτησε. Η πα-
ράδοση είναι κάτι που δημιουργείται και
συνεχίζεται».
FOOD
Service
30
``
Τα μεγάλα εστιατόρια τα κάνουν
οι μεγάλοι πελάτες
Έκτορας
Μποτρίνι
στη Μάγδα Πειστικού
συνέντευξη
``