FOOD
Service
48
Ε
να σημαντικό ραντεβού που δί-
νουν κάθε δύο χρόνια επαγ-
γελματίες απ’ όλον τον κόσμο,
οι οποίοι δραστηριοποιούνται
στον εν λόγω κλάδο. Ιταλοί και
ξένοι κατασκευαστές έχουν την ευκαιρία
να συναντηθούν και να συζητήσουν, να
προσδιορίσουν τις νέες τάσεις που παρου-
σιάζονται και να μάθουν τις τελευταίες εξε-
λίξεις της αγοράς.
Φέτος η έκθεση, σε αντίδραση στην κρί-
ση, είχε αύξηση στον αριθμό επισκεπτών,
καθώς και «νέες αφίξεις» εκθετών, όπως,
για παράδειγμα, τις ελληνικές κατασκευά-
στριες εταιρείες. Στην έκθεση έγιναν πολ-
λά events και ένα από αυτά ήταν το
SWEET WORLD-CHEF SHOW, στο Hall No
14.
Μια σπουδαία διοργάνωση αφιερωμέ-
νη στη γαστρονομία, στη ζαχαροπλαστική
και στο παγωτό με την υποστήριξη και τη
συνεργασία του ιταλικού οίκου TELME και
της ομοσπονδίας GAT (Gelatieri Artigiani
Triveneto). Καταξιωμένοι chefs απ’ όλο τον
κόσμο καλούνταν να φτιάξουν παραδοσια-
κές συνταγές της χώρας τους και να πα-
ρουσιάσουν gourmet πιάτα – όλα παρα-
σκευασμένα στο διεθνώς πατενταρισμένο
μηχάνημα RIBOT του ιταλικού οίκου
TELME. Η Α. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ είχε τη χα-
ρά και την τιμή να εκπροσωπήσει την Ελ-
λάδα με τον executive chef και καθηγητή
του ΙΕΚ LE MONDE κ. Μιχάλη Ντουνέτα
και τον chef Σαράντη Νικολοβιένη. Συντα-
γές υψηλού επιπέδου κατέκλυσαν την αί-
θουσα, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στη
μοναδική Ελλάδα! Σύμφωνα με την εται-
ρεία: «Εργαστήκαμε μεθοδικά και με πρό-
γραμμα για να έχουμε ένα άψογο αποτέλε-
σμα. Επιλέξαμε συνταγές αμιγώς ελληνι-
κές και παραδοσιακές και προτιμήσαμε να
πρωτοτυπήσουμε με το στήσιμο του πιά-
του.
Προσπαθήσαμε να δείξουμε την ελληνι-
κή φιλοξενία στους επισκέπτες που περί-
μεναν και αυτό επιτεύχθηκε ακόμα καλύτε-
ρα όταν από το μικρόφωνο παρουσίασης
ακούστηκαν ελληνικές μαγικές λέξεις,
όπως “καλημέρα”, “ευχαριστούμε” και
πολλές άλλες! Ενώ γινόταν η προετοιμα-
σία των πιάτων του προγράμματος, φτιά-
ξαμε δύο πιάτα επιπλέον (λουκουμάδες και
παραδοσιακή σπανακόπιτα ρολό με χωριά-
τικο φύλλο), χωρίς φυσικά να καταχρα-
στούμε χρόνο από τις άλλες χώρες που
ακολουθούσαν».
1
η μέρα, Παρασκευή 18/10:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SHOW
O executive chef Μιχάλης Ντουνέτας μα-
ζί με τον chef Σαράντη Νικολοβιένη απο-
φασίζουν να φτιάξουν κάτι γρήγορο, χορ-
ταστικό και προπάντων νόστιμο για το κοι-
νό που βρίσκεται στο χώρο από το πρωί. Τι
καλύτερο από τους χειροποίητους λουκου-
μάδες, πασπαλισμένους με ζάχαρη, κανέ-
λα και καρύδι, βουτηγμένους ανάλογα με
τις προτιμήσεις μας στο μέλι ή στη nutella!
2
η μέρα, Σαββάτο 19/10:
ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
Η πρώτη μέρα που η εταιρεία μαγειρεύ-
ει! Όταν ακούστηκε η περιγραφή του πιά-
του, όλοι απόρησαν τι είναι το «lacrime di
Chios» ή αλλιώς τα «δάκρυα της Χίου». Ευ-
θύς αμέσως έγινε μια αναφορά σ’ αυτά τα
υπέροχα μαστιχόδεντρα, που δεν βρί-
σκουν φιλοξενία σε κανένα άλλο χώμα, πα-
ρά μόνο σε αυτό της Χίου. Και επειδή η πε-
ριέργεια συνεχιζόταν, μαζέψαμε μια χού-
Η Διεθνής Έκθεση ΗOST 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 18-22
Οκτωβρίου, θεωρείται –αν μη τι άλλο– το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς
στον κλάδο του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης.
Εκπροσωπώντας την
Ελλάδα στο Μιλάνο
FIERAMILANO HOST 2013
θέμα