Page 66 - Food Service τ. 117

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Διεύθυνση παραγωγής:
Ζοζέφ Φίλο
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Ιωάννα Σιμήρη
Γραμματεία:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
-
F:
210 9216847
-
E:
-
W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Χριστούγεννα 2013
Τον Απρίλιο του 2013 φαίνεται ότι γύρι-
σε μία καινούργια σελίδα στο γευστικό
τοπίο της Ελλάδας. Το φεστιβάλ «Ελλά-
δα Γιορτή Γεύσεις», που διοργάνωσε το
περιοδικό «Αθηνόραμα» στην Τεχνόπο-
λη στο Γκάζι, κατάφερε να συγκεντρώ-
σει την αφρόκρεμα των μικρών παρα-
γωγών της Ελλάδας και 15.000 ικανο-
ποιημένους επισκέπτες που ανακάλυ-
πταν νέα εδέσματα και προϊόντα ντελι-
κατέσεν.
Το νέου τύπου γευστικό ρεύμα που δη-
μιουργήθηκε θεωρήθηκε από τους
διοργανωτές ως κύριο αίτιο πραγματοποίησης ενός ακόμη φεστιβάλ
με την ίδια νοοτροπία και τον ανάλογο χαρακτήρα. Έτσι ξεκίνησε και
μόλις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις –
Χριστούγεννα 2013.
Το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων αποτέλεσε σημείο συνάντη-
σης της αφρόκρεμας των μικρών παραγωγών της χώρας με το κοινό
που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις,
ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική ταυτότητα σε συνδυασμό με
σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλί-
παστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αυγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ,
μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρ-
τοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρι-
κά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσε-
ων απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας ξεδιπλώθηκε στο φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερ-
χόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί
για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του
Αθηνόραματος και του
maumami.gr.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επι-
σκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ανακα-
λύψουν αλλά και να δοκιμάσουν ελεύθε-
ρα κάποια από τα ποιοτικότερα ελληνικά
προϊόντα και ντελικατέσεν παραγωγών,
οι οποίοι διαμορφώνουν μία νέα εικόνα
αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και και-
νοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Ένα
από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του
φεστιβάλ ήταν οι εξαιρετικές Παράλλη-
λες Εκδηλώσεις με πλούσια θεματολο-
γία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ, συγγρα-
φείς, γευσιγνώστες και bartenders. Στο επίκεντρο του φεστιβάλ, στο
Εστιατόριο έλαβε χώρα ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ. Πέντε
διάσημοι και αγαπημένοι σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος,
Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος) θυ-
μήθηκαν χαρούμενα οικογενειακά τραπεζώματα και πρότειναν τα προ-
σωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα. Ακριβώς δίπλα, ο ιστορικός
«
Κωνσταντινίδης» δημιούργησε ένα ολόκληρο Ζαχαροπλαστείο, προ-
τείνοντας παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκούς νεωτερισμούς.
Το κρασί και η μπίρα είχαν ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ. Όχι μόνο με
τα 30 περίπου περίπτερα παραγωγών τους, αλλά και με το Wine &
Beer Bar όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν διαλεχτά ελ-
ληνικά κρασιά και μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν οι
ελληνικές μικροζυθοποιίες, τρώγοντας εξαιρετικά αλλαντικά και εκλε-
κτά τυριά. Πολύ πρωτότυπο ήταν επίσης το Cocktail Bar, με τον mixolo-
gist της εταιρείας Καρούλιας, Άρη Χατζηαντωνίου, να ετοιμάζει μοναδι-
κά cocktails αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.
Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών δρώμενων πραγματοποιήθηκε από τις
29
Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace του Αμαρουσίου με χιλιάδες επισκέ-
πτες να βιώνουν μία ασυνήθιστη γευστική εμπειρία.
Φεστιβάλ γεύσεων σε νέα εποχή
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χρίστινα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Διαφήμιση:
Κατερίνα Βόμβα
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Λαμπρινού
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου