Page 35 - Food Service τ. 118

04/04-05/04
Ιζέβσκ-Ρωσία
Μάρτιος ’14 Λονδίνο-Αγγλία
Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ-Αγγλία
10/04-11/04
Κίεβο-Ουκρανία
Οι συνταγές του 2014
To πέμπτο κατά σειρά Sympossio
εστιάζει στο ελληνικό ούζο και στα
ουζερί όπου οι Ελληνες συνηθίζουν
να επιλέγουν για τη διασκέδασή τους.
Έτσι οι συνταγές που παρουσιάζονται
σχετίζονται άμεσα με το ούζο αλλά
και τους ελληνικούς μεζέδες. Στο φε-
τινό Sympossio οι συνταγές που πα-
ρουσιάζονται είναι οι εξής:
Tαραμοσαλάτα
Φάβα με κάππαρη
Τυροκαυτερή
Μελιτζάνες με μανούρι και ψιλοκομμένα
λαχανικά
Ο σκοπός
Η ιδέα του Sympossio είναι απλή και
στηρίζεται στη διάδοση και εξοικείωση των
ξένων αγορών με την ελληνική κουζίνα και
τον πολιτισμό. Όπως αναφέρεται στην
ιστοσελίδα του Sympossio: «Η ελληνική
κουζίνα και διατροφή επικοινωνούνται μέ-
σα από μία δυναμική και εξωστρεφή διαδι-
κασία προώθησης που υλοποιήθηκε με τη
συμβολή των Ελλήνων ξενοδόχων, οι οποί-
οι επιθυμούν να εδραιώσουν την Ελλάδα
στο διεθνή χάρτη ως έναν ξεχωριστό γα-
στρονομικό προορισμό». Και προσθέ-
τει: «Το Sympossio δεν αποτελεί μία
απλή πρόσκληση για δείπνο.
»
Πρόκειται για μία πλήρη, ζωντανή
εμπειρία η οποία αναζωογονεί το
πνεύμα και ικανοποιεί τους εταίρους
της γεύσης. Το Sympossio είναι ένας
τρόπος γνωριμίας με την Ελλάδα.
»
Την Ελλάδα που αγαπάμε.
Η Ελλάδα είναι ηλιόλουστη, γεμάτη
γεύσεις, χαρά και παραγωγή, με
επαγγελματικό προφίλ και δημιουργι-
κότητα. Πλούσια σε ιστορία, παραδό-
σεις, προϊόντα και γαστρονομικές
αξίες. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να την
ξαναανακαλύψουν οι Έλληνες αλλά και οι
μη Έλληνες! Όλα αυτά τα γεγονότα αποτε-
λούν κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να
ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη και να μοι-
ραζόμαστε τη μαγειρική εμπειρία με τους
καλύτερους της Ευρωπαϊκής Τουριστικής
Βιομηχανίας».
FOOD
Service
35
θέμα
O chef της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aldemar κατά τη διάρκεια της πα-
ρουσίασης του Sympossio στη Μόσχα.
To Sympossio στο Aveqia Restaurant στη Στοκχόλμη.
Aπό την παρουσίαση του Sympossio στη Ρώμη.