Page 34 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
34
M
ε εναρκτήριο σταθμό τη
Στοκχόλμη, το Sympossio
Greek Gourmet Touring ξεκί-
νησε τη φετινή του περιο-
δεία στην έκθεση Greece
PANORAMA, η οποία διοργανώνεται από
την εταιρεία North Events. Σύμφωνα με
ανακοίνωση του Sympossio: «Το 5ο κατά
σειρά Sympossio Greek Gourmet Touring
ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στη Δυτική
και Ανατολική Ευρώπη για να μεταδώσει
στον κόσμο της ευρωπαϊκής τουριστικής
βιομηχανίας μία ζωντανή, γευστική εικόνα
της σημερινής Ελλάδας: μιας Ελλάδας
που παράγει, δημιουργεί και κυρίως μοιρά-
ζεται».
Με έμφαση στη δύσκολη οικονομική συ-
γκυρία που λαμβάνει χώρα σε όλη την Ευ-
ρώπη, ο όμιλος Aldemar εξακολουθεί να
υλοποιεί το Sympossio θεωρώντας ότι εί-
ναι μία περίοδος που μπορεί να δώσει το
έναυσμα για ανάδειξη της ελληνικής γα-
στρονομίας και του γαστρονομικού τουρι-
σμού. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε σχετι-
κή ανακοίνωση του ομίλου από τον αντι-
πρόεδρό του κ. Α. Αγγελόπουλο: «Το Sym-
possio, τα προϊόντα του και οι άνθρωποί
του επιμένουμε να ταξιδεύουμε σε μία πε-
ρίοδο κατά την οποία όλη η Ευρώπη δοκι-
μάζεται. Όμως, μέσα από την επίπονη δια-
δικασία της κρίσης ξαναγεννιέται η παρα-
γωγή και η τυποποίηση εξαίρετων προϊό-
ντων και η Ελλάδα καταθέτει τη δική της
συνεισφορά στην παγκόσμια γαστρονομία,
βλέποντας τα προϊόντα της να ταξιδεύουν
ξανά σε όλα τα μήκη του κόσμου και τον
πλούτο της να γίνεται αντικείμενο θαυμα-
σμού στις δημιουργίες Ελλήνων και ξένων
chef. Αυτή η συνολική αλλαγή που συμβαί-
νει δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές
δραστηριότητες και στις κοινωνικές συ-
μπεριφορές αλλά εκτείνεται και στις γα-
στρονομικές συνήθειες. Οι Έλληνες συνα-
ντιούνται με περίσκεψη αλλά και χαλαρό-
τητα γύρω από τα μικρά τραπέζια των ου-
ζερί και μοιράζονται: το χρόνο, το φαγητό,
τη χαρά και την όρεξη για τη ζωή. Η κρίση
ξυπνά έντονα την ανάγκη να τιμήσουμε τη
ζωή. Όχι ο καθένας μόνος του. Όχι με το
βλέμμα στο δικό του πιάτο. Με το βλέμμα
στην παρέα, στη μέση του τραπεζιού όπου
υπάρχουν απλές και εκλεκτές γεύσεις, και
στο μοίρασμα. Το Sympossio 2014, το
5
ο κατά σειρά ελληνικό γαστρονομικό τα-
ξίδι στον κόσμο, με ισχυρό σύμμαχο για 4η
χρονιά τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρι-
σμού, με χορηγούς και συνεργάτες υψη-
λού διαμετρήματος, έρχεται να μεταδώσει
αυτή την ουσιαστική στιγμή που ζούμε εδώ
στην Ελλάδα. Έχει θέμα το ούζο και το ου-
ζερί, την παρέα και το μοίρασμα, τη στιγμή
που ο χρόνος σταματά για να γευτούμε
εκλεκτούς μεζέδες, φτιαγμένους από εκλε-
κτές πρώτες ύλες μαζί με αγαπητούς αν-
θρώπους».
Οι σταθμοί του
Sympossio 2014
Η φετινή γευστική περιήγηση που ξεκί-
νησε στις 14 Φεβρουαρίου και αναμένεται
να ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου περιλαμ-
βάνει τους ακόλουθους σταθμούς:
14/02-16/02
Στοκχόλμη-Σουηδία
17/02
Πέζαρο-Ιταλία
19/02
Ρώμη-Ιταλία
20/02
Νάπολι-Ιταλία
21/02
Μπάρι-Ιταλία
24/02
Μιλάνο-Ιταλία
25/02
Τορίνο-Ιταλία
26/02-02/03
Αγία Πετρούπολη-Ρωσία
06/03
Ροστόβ-Ρωσία
14/03
Καζάν-Ρωσία
29/03-30/03
Τιουμέν-Ρωσία
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει στην Ευρώπη μέ-
σα από το εμπνευσμένο concept του ομίλου Aldemar, με τίτλο Sympossio.
Το Greek Gourmet
σε περιοδεία!
Sympossio 2014
θέμα
Το ούζο έχει την τιμητική του στο φετινό
Sympossio