Page 12 - Food Service τ. 119

12
FOOD
Service
επικαιρότητα
Γευστικές προτάσεις με προϊό-
ντα της Μακεδονίας και της
Θράκης, συνθέσεις με προϊό-
ντα Βορειοελλαδιτών εκθετών
και γευστικές δοκιμές περιλάμ-
βαναν οι παρουσιάσεις που
έγιναν από την ομάδα της Λέ-
σχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλά-
δος στην 23η Διεθνής Έκθεση
Τροφίμων και Ποτών Detrop
Boutique Show Athens, η οποία
πραγματοποιήθηκε από τη
ΔΕΘ-Helexpo στο εκθεσιακό
κέντρο Helexpo Maroussi. Η
ομάδα, που αποτελούνταν από
τους chef Δημήτρη Κυριακό-
πουλο, Θεόδωρο Κουρατζό-
γλου, Κωνσταντίνο Γεωργατζά,
Αθανάσιο Μπακάλη και Αγνή
Τσάμου, συμμετείχε και στην
τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ
«
Chef στον Αέρα» με την Ελένη
Ψυχούλη και τον Ανδρέα Λαγό,
που γυρίστηκε στις εγκαταστά-
σεις της Detrop.
Στην έκθεση, πάνω από 3.500
εξειδικευμένοι εμπορικοί επι-
σκέπτες και επαγγελματίες
από 28 ξένες χώρες και απ’
όλη την Ελλάδα ήρθαν σε επα-
φή με 200 αμιγώς ελληνικές
επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών,
που παρουσίασαν τα προϊόντα
τους.
Φέτος, η γλυκιά συμμαχία της
Sweete, γλυκαντικό από το φυ-
τό stevia, με την ελληνική εται-
ρεία παγωτού δωδώνη, διευρύ-
νεται και προσφέρει τις θεϊκές
γεύσεις βανίλια και σοκολάτα-
λεμόνι σε επιλεγμένα ψυγεία,
για το πιο γλυκό καλοκαίρι χω-
ρίς θερμίδες.
Οι αγαπημένες γεύσεις βανίλια
και σοκολάτα-λεμόνι που προ-
σφέρουν γλυκές απολαύσεις
χωρίς τις θερμίδες της ζάχα-
ρης γνώρισαν έντονη αποδοχή
από το καταναλωτικό κοινό και
είναι πλέον διαθέσιμες σε οικο-
γενειακή συσκευασία των 750
γραμμαρίων στα ψυγεία των
μεγάλων αλυσίδων σουπερ-
μάρκετ.
Οι λάτρεις του παγωτού δωδώ-
νη μπορούν να αναζητήσουν
τις δύο παραπάνω λαχταριστές
γεύσεις, αλλά και τη γεύση
τριαντάφυλλο με Sweete, σε
όλα τα καταστήματα δωδώνη,
με την υπογραφή του chef
Γιάννη Αποστολάκη.
Η Sweete, συνδυάζοντας τη
φυσική γλυκιά της γεύση με τη
φιλοσοφία της δωδώνη για άρι-
στη ποιότητα με τα πιο φρέ-
σκα, αγνά και εκλεκτά υλικά,
ήρθε να κάνει το παγωτό ακό-
μα πιο εύγεστο χωρίς τις θερμί-
δες της ζάχαρης.
Το παγωτό δωδώνη από 100%
φρέσκο ελληνικό γάλα χωρίς
συντηρητικά συνδυάζεται ιδανι-
κά με τη γλύκα της Sweete, δί-
νοντας στο φετινό καλοκαίρι τη
γεύση της πιο light απόλαυσης.
http:
Συμμαχία Sweete-δωδώνη
Οι δύο από τις ρετσίνες του
παραγωγού Στέλιου Κεχρή
κατέκτησαν ακόμη μία σημα-
ντική διάκριση. Το Δάκρυ του
Πεύκου βραβεύθηκε με χρυ-
σό μετάλλιο στον επίσημο
γαλλικό διαγωνισμό Vinalies
Internationals 2014, που για
πρώτη φορά απονέμει χρυσό
σε ρετσίνα. Στον ίδιο διαγωνι-
σμό η ρετσίνα Κεχριμπάρι
του ίδιου παραγωγού κατέ-
κτησε ασημένιο μετάλλιο.
Οι δύο ρετσίνες έχουν βρα-
βευτεί ακόμη τέσσερις φορές
με ασημένια μετάλλια από
τον ίδιο φορέα. Αυτή η διορ-
γάνωση είναι σημαντική, κα-
θώς είναι ο επίσημος γαλλι-
κός διαγωνισμός του OIV
(
Organization International du
Vin) και η βράβευση ρετσίνας
αποδεικνύει στο κλασικό οινι-
κό κατεστημένο τις δυνατό-
τητες της ελληνικής ποιοτι-
κής ρετσίνας.
Τα βραβεία φτάνουν την ίδια
στιγμή που ο απολογισμός
για το 2013 έκλεισε εντυπω-
σιακά για τις δύο ρετσίνες
του κτήματος Στέλιος Κε-
χρής, φτάνοντας στις 17 για
το Κεχριμπάρι και στις 26 για
το Δάκρυ του Πεύκου.
Διεθνείς διακρίσεις
για το Κτήμα Κεχρή
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στην
DETROP
(
Aπό αριστερά προς τα δεξιά) O κ. Κυριακόπουλος Δημήτριος, μέλος της
Λέσχης, η κα Ψυχούλη Ελένη, δημοσιογράφος Γεύσης, ο κ. Λαγός
Ανδρέας, Nomad Chef, ο κ. Γεωργατζάς Κωνσταντίνος, μέλος της Λέ-
σχης, η κα Σέβη Καφφά, Project Manager της Detrop, o κ. Κουρατζόγλου
Θεόδωρος, μέλος της Λέσχης και η κα Τσάμου Αγνή, μέλος της Λέσχης.