Page 11 - Food Service τ. 119

FOOD
Service
11
επικαιρότητα
Η CAFFE VERGNANO, σε συ-
νεργασία με την TRK COFFEE
&
BEVERAGES AE, διοργάνω-
σε για τέταρτη συνεχή χρoνιά
τον ημιτελικό του διαγωνισμού
CAFFE VERGNANO Best Bari-
sta 2014 για την ανάδειξη του
Best Barista 2014. Η πρώτη φά-
ση του διαγωνισμού πραγματο-
ποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στις
εγκαταστάσεις της εταιρείας
TRK COFFEE & BEVERAGES.
Ο νικητής του διαγωνισμού εί-
ναι ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος
και θα εκπροσωπήσει την Ελλά-
δα στο μεγάλο παγκόσμιο τελι-
κό Best Barista, τον Οκτώβριο
στο Παρίσι. Ο νικητής θα κριθεί
για τις ικανότητες που κάθε
σύγχρονος barista απαιτείται
να έχει. Σε κάθε χώρα θα διεξα-
χθούν οι αντίστοιχοι ημιτελικοί
και οι νικητές του κάθε ημιτελι-
κού θα είναι αυτοί που θα διεκ-
δικήσουν τον τίτλο του CAFFE
VERGNANO Best Barista 2014
στο Παρίσι. Σε 15 λεπτά οι δια-
γωνιζόμενοι κλήθηκαν να ρυθ-
μίσουν το μύλο κοπής και στη
συνέχεια να παρασκευάσουν
τα ροφήματα. Οι συμμετέχο-
ντες παρουσίασαν στους κρι-
τές 4 espresso, 4 cappuccino, 4
macchiato και στο τέλος όσα
περισσότερα express takeaway
cappuccinο. Οι baristas χρησι-
μοποίησαν την ποικιλία Caffè
Vergnano 1882 Crystal blend
και σέρβιραν τα ροφήματά
τους σε έναν χώρο τον οποίο οι
ίδιοι είχαν διαμορφώσει. Επι-
πλέον, οι διαγωνιζόμενοι είχαν
την ευκαιρία να επιλέξουν κά-
ποιο μουσικό κομμάτι για να
συνοδέψουν την παρουσίασή
τους. Οι τρεις κριτές αξιολόγη-
σαν τους baristas με βάση τις
τεχνικές τους ικανότητες, τις
ικανότητες latte art, την οργά-
νωση, την καθαριότητα, την τα-
χύτητα, την αποδοτικότητα, την
προσωπικότητα, ακόμα και το
στυλ. Οι γνώσεις για την ιταλι-
κή παράδοση, τη φιλοσοφία και
τα ιδανικά της εταιρείας CAFFE
VERGNANO αποτέλεσαν βασι-
κούς παράγοντες επιλογής.
Ημιτελικός του Διαγωνισμού CAFFE
VERGNANO Best Barista 2014
Η Λουξ έδωσε το «παρών»
στην εκδήλωση της 22ης Γενι-
κής Συνέλευσης του Συνδέ-
σμου Τουριστικών Ελληνικών
Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που
πραγματοποιήθηκε στις 30
Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσι-
κής Αθηνών, με στόχο τη βελτι-
στοποίηση του Ελληνικού του-
ρισμού. Συγκεκριμένα, η Λουξ,
ως χορηγός του ΣΕΤΕ στην
υλοποίηση του έργου η «Γα-
στρονομία στο marketing του
Ελληνικού τουρισμού», συμμε-
τείχε ως επίσημο αναψυκτικό
της εκδήλωσης, προσφέρο-
ντας χυμούς και αναψυκτικά
στους παρευρισκόμενους από
τον επιχειρηματικό χώρο του
τουρισμού, φορέων του συγκε-
κριμένου κλάδου, αλλά και εκ-
προσώπων του πολιτικού κό-
σμου. Να σημειωθεί ότι τα ελ-
ληνικά αναψυκτικά και οι χυμοί
έχουν ξεχωριστή ποιότητα,
αποτελούν μέρος της ελληνι-
κής γαστρονομίας και μπορούν
να λειτουργήσουν ως πρε-
σβευτές των Φυσικών Ελληνι-
κών Γεύσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνω-
ση της Λουξ: «Η εταιρεία, ανα-
γνωρίζοντας την επιτακτική
ανάγκη για αναβάθμιση των
υπηρεσιών του Ελληνικού του-
ρισμού, είναι υποστηρικτής κά-
θε προσπάθειας που πραγμα-
τοποιείται προς αυτή την κα-
τεύθυνση. Η “βαριά” βιομηχα-
νία του τόπου μας είναι πρω-
ταρχικός στόχος και εφαλτή-
ριο για μία Ελλάδα σε περίο-
πτη θέση του κοινωνικού, πολι-
τιστικού αλλά και οικονομικού
γίγνεσθαι».
Η Λουξ στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ
Η ΙΩΝΙΚΗ
σφολιάτα στο
Άμστερνταμ
Η ΙΩΝΙΚΗ σφολιάτα Α.Ε.
συμμετείχε στην ετήσια Διε-
θνή Έκθεση Τροφίμων & Πο-
τών PLMA – World of Private
Label, που πραγματοποιήθη-
κε στο Άμστερνταμ στις 20-
21
Μαΐου.
Η έκθεση παρουσιάζει ό,τι
πιο καινοτόμο λανσάρεται
παγκοσμίως σε προϊόντα και
συσκευασία και στόχο έχει
να αναδείξει τις πλέον πετυ-
χημένες εταιρείες ιδιωτικής
ετικέτας, προσελκύοντας
έτσι το ενδιαφέρον εκπρό-
σωπων αλυσίδων Super
Markets, Discount Markets,
χονδρεμπόρων, εισαγωγέων
και λιανεμπόρων.
Ο νικητής του διαγωνισμού
CAFFE VERGNANO Best Barista
2014,
Βαγγέλης Ανδρικόπουλος.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΣΕΤΕ, στην οποία συμμετείχε η Λουξ
ως χορηγός.
*
Η εμπορική επωνυμία δεν είναι
ιδιοκτησία του CAFFE VERGNANO
S.p.A. ή άλλων συνδεδεμένων
εταιρειών.