FOOD
Service
17
επικαιρότητα
Ο Όμιλος Coca-Cola HBC βραβεύει την Tetra Pak®
Με το βραβείο του καλύτερου συνεργάτη
στην κατηγορία Corporate Account
Management & Reliability τίμησε ο Όμιλος
Coca-Cola HBC την Tetra Pak, σε εκδήλω-
ση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5
Ιουνίου, στο Κέντρο Γαία του Μουσείου
Γουλανδρή, με σκοπό την αναγνώριση της
συνεισφοράς των συνεργατών της παγκο-
σμίως στην εξέλιξη της κοινής τους πορεί-
ας. Εδώ και δεκαετίες, οι δύο εταιρείες
αναπτύσσονται μαζί, με κοινό όραμα τη δη-
μιουργία αμοιβαίας προστιθέμενης αξίας.
Εδώ και χρόνια μοιράζονται το ίδιο πάθος
για καινοτομία, συνεχή εξέλιξη και προ-
σφορά στους καταναλωτές, ακολουθώντας
τις ανάγκες της αγοράς.
Οι ελληνικοί χυμοί Amita και Amita Motion
της Coca-Cola 3E στην πρωτοποριακή συ-
σκευασία Tetra Prisma® Aseptic 330ml με
το καπάκι ασφαλείας DreamCap διακρίθη-
καν με το βραβείο καινοτομίας. Η νέα αση-
πτική συσκευασία της Tetra Pak ξεχωρίζει
για το πρακτικό της μέγεθος, τις υψηλές
προδιαγραφές υγιεινής και τα περιβαλλο-
ντικά της πλεονεκτήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Coca-Cola HBC
επιβράβευσε την Tetra Pak με το βραβείο
καλύτερου συνεργάτη στην κατηγορία Cor-
porate Account Management & Reliability.
Το βραβείο παρέλαβε ο Adolfo Orive, Clu-
ster Vice President Europe & Central Asia,
ενώ ο κ. Βασίλης Τσανός, διευθυντής Πω-
λήσεων της Tetra Pak Hellas Α.Ε., δήλωσε
σχετικά: «Σταθερή δέσμευση της εταιρείας
είναι να επενδύει στη δημιουργία σχέσεων
εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Για δε-
καετίες αναπτυσσόμαστε μαζί με την Coca-
Cola 3E, διατηρώντας το ίδιο πάθος για
εξέλιξη, καινοτομία και δημιουργία αξιών
που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.
Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιβράβευση
της προσπάθειάς μας και μας εμπνέει για
τη συνέχεια».
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργα-
σία με ένα δίκτυο διαιτολογικών γραφείων
και υπηρεσιών πληροφορικής, διεξάγει
έρευνα για το σχεδιασμό ηλεκτρονικών
εφαρμογών για την παροχή προσωπικών
διατροφικών συστάσεων μέσα από το με-
νού εστιατορίων. Οι εφαρμογές αυτές θα
είναι διαθέσιμες από έξυπνα κινητά, tablets
ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σκοπός
τους θα είναι να προτείνονται οι βέλτιστες
επιλογές σε κάθε πελάτη/χρήστη κατά την
επιλογή των εδεσμάτων και ροφημάτων μέ-
σα από το μενού του εστιατορίου. Φυσικά
θα λαμβάνουν υπόψη τους το διατροφικό
προφίλ του πελάτη/χρήστη, καθώς επίσης
και κάποιους ιδιαίτερους δείκτες της υγεί-
ας του (π.χ. αλλεργίες, υπέρταση, διαβήτη
κ.λπ.). Για το σκοπό αυτόν, η επιστημονική
ομάδα του πανεπιστημίου, η ερευνητική
ομάδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολο-
γίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπι-
στημίου (επιστημονικός υπεύθυνος Μπό-
σκου Γεώργιος, επίκουρος καθηγητής), ζη-
τά τη συνεργασία των εργαζομένων σε επι-
χειρήσεις μαζικής εστίασης, στην προσπά-
θεια να σταχυολογήσουν τις ανάγκες τους
και να εξετάσουν τις αναγκαιότητα για τέ-
τοιες εφαρμογές. Στην ιστοσελίδα
οι ενδιαφερόμενοι μπο-
ρούν να βρουν το σχετικό ερωτηματολόγιο
σχετικά με τις ανάγκες διατροφικής πληρο-
φόρησης με ηλεκτρονικά μέσα στους χώ-
ρους μαζικής εστίασης.
Σημ.: Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο
Προγράμματος Ανάπτυξης Βιομηχανικής
Έρευνας και Τεχνολογίας της Γενικής
Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Το
πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυ-
ξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο
πλαίσιο του Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα και
Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και των Περι-
φερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
των 5 Περιφερειών μεταβατικής στήριξης
του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφο-
ράς (ΕΣΠΑ) 2007–2013.
Μελέτη για τους χώρους
μαζικής εστίασης
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση βράβευσης
της εταιρείας Tetra Pak® από τον όμιλο
Coca-Cola HBC.
Λαχταριστές
προτάσεις παγωτού…
από τη Nestlé!
H Nestlé, με τις απολαυστικές μάρκες
MAGNUM, NIRVANA, BOSS, και το
επαγγελματικό παγωτό με την αρτιζάνι-
κη εμφάνιση LA CREMERIA, δημιουργεί
στην πρωτεύουσα, για να δροσίζει τους
περαστικούς, τρία «παγωτένια» περίπτε-
ρα για έναν ολόκληρο μήνα. Οι κατανα-
λωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγο-
ράζουν το αγαπημένο τους παγωτό από
τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα
Nestlé. Ειδική σήμανση και ενημερωτικό
βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο κάθε ση-
μείο για να μπορέσουν οι λάτρεις του
παγωτού να γνωρίσουν όλα τα προϊόντα
και όλες τις νέες γευστικές προτάσεις.
Δύο δροσερά «παγωτένια» περίπτερα
θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας
και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι και στην
οδό Σταδίου 65 στην Ομόνοια, καθώς
και ένα τρίτο στην Πλατεία Ελευθερίας
4
στον Κορυδαλλό. Τα κυπελλάκια, ξυ-
λάκια και πύραυλοι, καθώς και πολλές
γεύσεις LA CREMERIA, θα περιμένουν
τους περαστικούς για να τους προσφέ-
ρουν μία γευστική καλοκαιρινή εμπειρία.