Page 19 - Food Service τ. 119

FOOD
Service
19
επικαιρότητα
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαρο-
πλαστών Βορείου Ελλάδος, ως
φορέας προώθησης της ελληνι-
κής γαστρονομίας, συμμετείχε
σε μία ακόμη διεθνή προσπά-
θεια ως πρεσβευτής της Ελλά-
δας αφήνοντας τις καλύτερες
εντυπώσεις. Στο παγκόσμιο συ-
νέδριο παραδοσιακής γαστρο-
νομίας που διεξήχθη στο Βου-
κουρέστι από τις 13 έως τις 16
Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο
«
Pullman», τα μέλη της λέσχης
κ. Χρήστος Γκότσης, αντιπρόε-
δρος του Δ.Σ., κ. Εμμανουήλ
Στράτος, μέλος του Δ.Σ. και κ.
Αναστάσιος Αξαρλής, τακτικό
μέλος, εντυπωσίασαν τους συ-
νέδρους στην παρουσίασή τους. Συγκεκρι-
μένα, πραγματοποίησαν παρουσίαση με τη
χρήση νέων τεχνολογιών της ελληνικής γα-
στρονομίας και κουλτούρας, κάνοντας
εκτενή αναφορά στα προϊόντα και στην
κουζίνα της χώρας από την αρχαιότητα
έως σήμερα και καλύπτοντας γεωγραφικά
όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στη συνέχεια,
πρόσφεραν μία μοναδική γαστρονομική
εμπειρία παρουσιάζοντας ένα μενού τριών
πιάτων, το οποίο αποτελούνταν από ελληνι-
κή σαλάτα, αρνάκι φρικασέ με άγρια χόρτα
και μία έξοχη μους γιαουρτιού με γλυκό
του κουταλιού ελιά. Οι διοργανωτές θα συ-
μπεριλάβουν στην παγκόσμια εγκυκλοπαί-
δεια παραδοσιακής μαγειρικής το παραπά-
νω μενού, που θα εκδοθεί σε σύντομο χρο-
νικό διάστημα, ανταμείβοντας με αυτό τον
τρόπο τις προσπάθειες όλων εκείνων που
πιστεύουν ότι η ελληνική γαστρονομία έχει
ξεχωριστή θέση παγκοσμίως. Οι
ξένοι σύνεδροι εντυπωσιάστη-
καν από την ελληνική κουζίνα,
δηλώνοντας ότι ανυπομονούν
να συμμετάσχουν στο συνέδριο
της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Αρχιμαγείρων (WACS), το οποίο
έχει προγραμματιστεί να διεξα-
χθεί στην Ελλάδα το 2016, ώστε
να έχουν τη δυνατότητα να γνω-
ρίσουν από κοντά και με ευρύ-
τερο τρόπο την ελληνική γα-
στρονομία. Επιστέγασμα της
συμμετοχής στο συνέδριο, πέ-
ραν των επιτυχημένων παρου-
σιάσεων, ήταν και η ανάδειξη
του αντιπροέδρου της λέσχης
κ. Χρήστου Γκότση, ως Παγκό-
σμιου Πρεσβευτή των Chefs χωρίς σύνορα
(
Global Ambassador of Wordchefs without
Borders). Η Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαρο-
πλαστών Βορείου Ελλάδος θα συνεχίσει να
είναι και στο μέλλον αρωγός της προσπά-
θειας της ελληνικής γαστρονομίας και
κουλτούρας με όλα τα μέσα που διαθέτει,
ώστε η χώρα να αποκτήσει μία διακριτή θέ-
ση στο χώρο του παγκόσμιου γαστρονομι-
κού χάρτη.
H Ελλάδα στηρίζει τη μαγειρική παράδοση
H μπίρα Fischer απένειμε το Βραβείο Κοι-
νού στο 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινημα-
τογράφου, το οποίο έριξε την αυλαία του
την Τετάρτη 26 Μαρτίου στον κινηματογρά-
φο ΔΑΝΑΟ. Η απονομή του Βραβείου Κοι-
νού Fischer αποτέλεσε κορυφαία στιγμή
της τελετής λήξης του Φεστιβάλ, που πραγ-
ματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών προ-
σωπικοτήτων της τέχνης και του πολιτι-
σμού. Νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία «Τα
καλύτερα έρχονται/Les beaux jours» της
Marion Vernoux, η οποία κατάφερε να ξεχω-
ρίσει στα μάτια των θεατών, ανάμεσα σε
όλες όσες συμμετείχαν στο διαγωνιστικό
κομμάτι του Φεστιβάλ. Εκτός από τη διάκρι-
ση, η Fischer θα προσφέρει το ποσό των
6.000
ευρώ για την προώθηση της ταινίας
στο ελληνικό κοινό. Το βραβείο απένειμε ο
Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποι-
ίας, κ. Alexander Koch. Ανακοινώνοντας το
νικητή, ο κ. Koch ευχαρίστησε θερμά το κοι-
νό και το Φεστιβάλ και τόνισε τη σημασία
και την ταύτιση αυτού του θεσμού με τη
Fischer. Την τελετή λήξης τίμησαν με την
παρουσία τους εκπρόσωποι του διπλωματι-
κού και του πολιτιστικού χώρου, μεταξύ των
οποίων ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα,
κ. Jean Loup Khun-Delforge, η Valeria Bruni-
Tedeschi, σκηνοθέτιδα στης ταινίας λήξης
«
Ένας πύργος στην Ιταλία/Un chateau en
Italie», o διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕ-
ΜΑ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, και ο ηθο-
ποιός και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής,
κ. Γιώργος Χωραφάς. Η βραδιά ολοκληρώ-
θηκε με ένα μεγάλο πάρτι, που διοργάνωσε
η Fischer στο Black Duck Garden.
Η Fischer βραβεύει το Γαλλόφωνο
Κινηματογράφο
Ο Alexander Koch, διευθυντής Marketing της
Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, παραδίδει το βραβείο
κοινού στη διευθύντρια της Feelgood.
H ελληνική αποστολή στο Βουκουρέστι.