Page 20 - Food Service τ. 119

FOOD
Service
20
επικαιρότητα
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με υπερηφάνεια ανα-
κοινώνει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρο-
νιά ο κ. Γιώργος Κατσιφώλης, διευθυντής
καταστήματος ΑΒ Καλαμάτα 3 (Ψαρρών &
Μακεδονίας), κέρδισε τον τιμητικό τίτλο
Διευθυντής της Χρονιάς, στον ομώνυμο
διαγωνισμό που πραγματοποιείται μεταξύ
όλων των εταιρειών του ομίλου Delhaize.
Αρχικά, ο κ. Κατσιφώλης διακρίθηκε ως ο
καλύτερος διευθυντής καταστήματος της
αλυσίδας, ανάμεσα σε 212 «ΑΒητικούς»
υποψηφίους.
Στη συνέχεια, περνώντας στην επόμενη
φάση, διεκδίκησε τον τίτλο του Διευθυντή
της Χρονιάς, καταφέρνοντας να αποσπά-
σει τη σημαντική αυτή διάκριση ανάμεσα
σε 3.400 διευθυντές καταστημάτων απ’
όλες τις εταιρείες του Ομίλου που συμμε-
τείχαν στο διαγωνισμό.
Ο συγκεκριμένος θεσμός στοχεύει στην
αναγνώριση της αξίας του ρόλου του Διευ-
θυντή καταστήματος, στην επίτευξη των
στόχων του Ομίλου και στην ενδυνάμωση
του κοινού οράματος και των αξιών για
όλους τους συνεργάτες του. Τα κριτήρια
που λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγη-
ση είναι τόσο οικονομικά (κερδοφορία και
πωλήσεις καταστήματος) όσο λειτουργικά
(
παραγωγικότητα, αποτελέσματα εσωτερι-
κών ελέγχων), αλλά και διοίκησης ανθρώ-
πων (αποτελέσματα ετήσιας αξιολόγησης
και απόδοσης).
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Γιώργος Κα-
τσιφώλης είναι ένας από τους 10 υποψήφι-
ους διευθυντές του διεθνή διαγωνισμού
2014
Food Marketing Institute – Store
Manager Awards. Επιλέχτηκε ανάμεσα σε
130
διευθυντές παγκοσμίως και τα τελικά
αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο
στο Σικάγο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου
FMI.
Με αφορμή τη βράβευση, ο κ. Κώστας Μα-
χαίρας, διευθύνων σύμβουλος Νοτιοανα-
τολικής Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος
και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομί-
λου Delhaize, δήλωσε: «Όλη η οικογένεια
ΑΒ Βασιλόπουλος και εγώ προσωπικά εί-
μαστε πολύ περήφανοι που για δεύτερη
συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Κατσιφώ-
λης, διευθυντής του Καλαμάτα 3, εκτός
από Διευθυντής της Χρονιάς 2013 για την
ΑΒ, κατάφερε να αποσπάσει και φέτος τη
Διαομιλική Διάκριση, δηλαδή τον τίτλο του
Διευθυντή της Χρονιάς 2013 ανάμεσα σε
3.400
διευθυντές του Ομίλου Delhaize.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια από όλους
μας, Γιώργο, και καλή επιτυχία! Μας κά-
νεις περήφανους γιατί βάζεις την Ελλάδα
και την ΑΒ στο βάθρο των νικητών!».
Η ΑΒ Βασιλόπουλος νικήτρια για 2η
συνεχόμενη χρονιά
Η Diageo, η κορυφαία εταιρεία premium
αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, ανακοί-
νωσε πρόσφατα την παγκόσμια παρουσία-
ση του σκωτσέζικου ουίσκι Haig Club Sin-
gle Grain Scotch Whisky, σε συνεργασία
με το παγκόσμιο ίνδαλμα του αθλητισμού
David Beckham και τον Βρετανό επιχειρη-
ματία Simon Fuller.
Σε στενή συνεργασία με την Diageo, ο
Beckham και ο Fuller θα διαδραματίσουν
καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας,
στη στρατηγική της και στην τοποθέτησή
της στην αγορά. Ο David Beckham θα πρω-
ταγωνιστήσει, επίσης, στην προώθηση ενός
προγράμματος υπεύθυνης κατανάλωσης
για το Haig Club, η οποία αποτελεί κεντρική
αξία της μάρκας. Το Haig Club αποτελεί μία
νέα καινοτομία του Οίκου Haig, της παλαιό-
τερης οικογένειας παραγωγής grain whisky
και των Haig Blended Scotch Whisky και
Dimple Scotch Whisky. Με ιστορία 400 ετών
στον κλάδο της απόσταξης, ο Οίκος Haig
έχει τις ρίζες του στο 17ο αι. Το 1824, ο
John Haig δημιούργησε το αποστακτήριο
Cameronbridge Distillery και πρωτοπόρησε
στην τέχνη παρασκευής grain whisky, χρη-
σιμοποιώντας αποστακτήρα συνεχούς λει-
τουργίας Coffey and Stein – μία εφεύρεση
που έθεσε τα θεμέλια για την άνθηση και
την επιτυχία της σύγχρονης βιομηχανίας
σκωτσέζικου ουίσκι. Το Haig Club είναι
προϊόν αυτής της μακράς πορείας καινοτο-
μίας και αριστείας της οικογένειας Haig στη
δημιουργία ουίσκι. Ο David Gates, Global
Head of Premium Core Spirits της Diageo,
σχολίασε: «Το ουίσκι βιώνει μία παγκόσμια
αναγέννηση και, όπως οι περισσότεροι ανα-
γνωρισμένοι ειδικοί του ουίσκι διεθνώς, έτσι
κι εμείς πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι η
χρονιά που το grain whisky θα ενταχθεί στα
δημοφιλή ποτά και θα κερδίσει την αναγνώ-
ριση που του αξίζει. Η Diageo έχει μία μα-
κρά κι επιτυχημένη πορεία στην παρουσία-
ση καινοτομιών στον κλάδο των σκωτσέζι-
κων ουίσκι και έχουμε διοχετεύσει όλη αυτή
την εξειδίκευση, μέσω του Οίκου Haig, για
την ανάπτυξη και την αριστοτεχνική παρα-
σκευή του αποστάγματος, δημιουργώντας
ένα εμπνευσμένο νέο ουίσκι με το Haig
Club». Το Haig Club παρασκευάζεται με μία
μοναδική διεργασία που συνδυάζει grain
whisky από τρεις τύπους βαρελιών. Έτσι,
δημιουργείται ένα φρέσκο, καθαρό στυλ
που αναδίδει νότες butterscotch και καρα-
μέλας βουτύρου, για μία εξαιρετικά απαλή
γεύση που, όπως πιστεύει η εταιρεία, θα
απολαμβάνουν όχι μόνο οι σημερινοί λά-
τρεις του ουίσκι, αλλά και όσοι πάντα ήθε-
λαν να δοκιμάσουν ουίσκι.
H Diageo παρουσιάζει το Haig Club
Ο Γιώργος Κατσιφώλης, νικητής του Διαομιλι-
κού Διαγωνισμού Διευθυντής της Χρονιάς,
που πραγματοποιήθηκε μεταξύ όλων των
εταιρειών του Ομίλου Delhaize.