Page 64 - Food Service τ. 119

FOOD
Service
64
νέα
προϊόντα
VACUUM: Συσκευασία σε
κενό αέρος
Vacuum: το απαραίτητο εργαλείο για όλες τις σύγ-
χρονες κουζίνες. Η Α. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ, πάντα
στο πλευρό του Έλληνα επαγγελματία, εισάγει τη
συσκευασία σε κενό αέρος του ιταλικού οίκου
SIRMAN. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι
και διαφανές καπάκι για την παρακολούθηση της
διαδικασίας. Αν και η μέθοδος είναι παλιά, επα-
νέρχεται από τους νέους chef που αποζητάνε νεω-
τεριστικές μεθόδους μαγειρέματος και τη σταθερή
ποιότητα στο αποτέλεσμα. Απαραίτητος εξοπλι-
σμός για το μαγείρεμα σε sous vide (μαγείρεμα σε
νερό). Το vacuum είναι ένας τρόπος να διατηρού-
νται οι πρώτες ύλες φρέσκες και ζωντανές χαρίζο-
ντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Εμποδίζει
την οξείδωση και την απώλεια της γεύσης, των αρωμάτων και των θρεπτικών ου-
σιών. Το φαγητό παραμένει εύγεστο και υγιεινό. Χρησιμοποιείται για συσκευασία
προϊόντων, όπως για παράδειγμα τουρσί, αλλαντικά, νωπά κρέατα, γαλακτοκομικά
είδη κ.ά. Το vacuum έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι και για τα εργαστήρια
ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, αφού μπορούμε να αποθηκεύσουμε ζύμες και κρέ-
μες. Μεγάλη γκάμα μοντέλων αναλόγως τις απαιτήσεις.
Νέο λαχταριστό
κουλούρι cheese
cake από την alfa!
Η alfa, η εταιρεία που
εμπιστεύεστε καθη-
μερινά για την υψηλή
ποιότητα και τη νο-
στιμιά των προϊόντων
της, φέρνει ένα νέο,
γλυκό κουλούρι με
διπλή γέμιση: cream
cheese και μαρμελά-
δα με φρούτα του δά-
σους! Σε συνδυασμό
με την τριφτή ζύμη,
το γευστικό αποτέλε-
σμα θυμίzει ένα απο-
λαυστικό, σπιτικό cheese cake! Φτιαγμένο, όπως πάντα,
με αγνά υλικά και σηματοδοτημένο με αναγνωρίσιμα σύμ-
βολα ανώτερης ποιότητας.
Το καλοκαίρι ξεκινά με 3
νέες γεύσεις «δωδώνη»
Με άρωμα Κρήτης και φιλοδοξία να
διευρύνει περαιτέρω τις γευστικές
απολαύσεις που κρύβει το πραγματι-
κό παγωτό υποδέχεται η «δωδώνη»
το φετινό καλοκαίρι.
Οι νέες προτάσεις της μεγαλύτερης
ελληνικής εταιρείας premium παγω-
τού δημιουργήθηκαν σε συνεργασία
με τον chef Γιάννη Αποστολάκη, έχο-
ντας ως βάση έμπνευσης τον τόπο
καταγωγής του, την Κρήτη. Φρέσκα
βερίκοκα και ροδάκινα ενώνουν τις
γεύσεις τους με κομμάτια κερασιού
και μαρμελάδα σύκου, δημιουργώντας
την πρόταση φυσικής δροσιάς Καλοκαιρινά Φρούτα. Το κρητικό ανθότυρο συν-
δυάζεται με μέλι άριστης ποιότητας, ξηρούς καρπούς και σουσάμι για να με-
ταμορφωθεί με το μεράκι της «δωδώνη» σε παγωτό Κρητικό Cheesecake.
Σε ό,τι αφορά τη φημισμένη συλλογή των παρφέ «δωδώνη», η διαρκής αναζή-
τηση νέων προτάσεων απόλαυσης οδηγεί φέτος στο Παρφέ Φουντούκι, όπου
ελληνικά φουντούκια ενώνονται με πραλίνα φουντουκιού για να διεκδικήσουν
μία θέση στις προτιμήσεις των πιστών της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Οι τρεις νέες αυτές γεύσεις αυξάνουν το σύνολο των επιλογών απόλαυσης
«
δωδώνη» σε 46, όλες από 100% αγνό ελληνικό φρέσκο γάλα. Γεύσεις φυσι-
κές, χωρίς συντηρητικά, που υπηρετούν τη γεύση του πραγματικού παγωτού,
αλλά και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής,
συνδυάζοντας την απόλαυση με την αγνότητα.
Ανθός Θαλασσινού
Άλατος – Φυσικό
Θαλασσινό Αλάτι
Ο ανθός θαλασσινού άλατος είναι ελαφρές
κρυστάλλινες νιφάδες άλατος σε φυσικό μέ-
γεθος και είναι ένα προϊόν βασισμένο στη
φυσική εξάτμιση του νερού της θάλασσας.
Έχει τη γεύση και όλα τα απαραίτητα συστα-
τικά του φυσικού θαλασσινού άλατος χωρίς
κανένα πρόσθετο. Το φυσικό θαλασσινό
αλάτι είναι μία ανεκτίμητη πηγή ιωδίου και
άλλων ιχνοστοιχείων, απαραίτητων για τον
ανθρώπινο οργανισμό, και περιέχει όλα
εκείνα τα συστατικά της θάλασσας που το
κάνει να ξεχωρίζει από το κοινό αλάτι. Με
επιτυχία συνδυάζεται η φύση με την τεχνο-
λογία, χωρίς να αλλάξει η φυσική μορφή
του, διατηρείται η κρυστάλλινη υφή του, με
ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την καθαρότητα,
το λευκό χρώμα και τη φυσική αλμυρή του
γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τρα-
πέζι και στη μαγειρική (σαλάτες, κρέατα,
θαλασσινά, σούπες κ.ά.). Διατίθεται σε χάρτινες οικολογικές
αλατιέρες (125γρ., 250γρ., 500γρ.), σακούλι (500γρ.) και πλα-
στικό δοχείο (100γρ.). Επίσης, μπορεί να διατεθεί και σε μεγα-
λύτερες συσκευασίες αν ζητηθεί. Διατηρείται σε θερμοκρασία
περιβάλλοντος, σε δροσερό και σκιερό μέρος.