Page 13 - Food Service τ. 120

FOOD
Service
13
επικαιρότητα
Η Tetra Pak Hellas, στο πλαίσιο
της σταθερής της δέσμευσης
για προσφορά καινοτόμων
προϊόντων στον κλάδο της επε-
ξεργασίας και συσκευασίας
τροφίμων, συμμετείχε ως υπο-
στηρικτής στο συνέδριο Pac-
kaging Conference 2014.
Το συνέδριο πραγματοποιήθη-
κε την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου
2014
στο αμφιθέατρο Maroussi
Plaza. Η Maria Krasilowez, Ma-
naging Director Tetra Pak South
Eastern Europe, μίλησε για την
καινοτομία στη συσκευασία και
δήλωσε σχετικά: «Λειτουργού-
με αφουγκραζόμενοι τις ανά-
γκες των πελατών μας. Βασιζό-
μενοι στις ανάγκες τους επεν-
δύουμε στην έρευνα, ώστε να
παρέχουμε εύχρηστα, καινοτό-
μα και φιλικά προς το περιβάλ-
λον προϊόντα σε εκατομμύρια
ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Συνεχίζουμε να προσφέρουμε
καινοτόμες λύσεις επεξεργα-
σίας και συσκευασίας τροφί-
μων που ανταποκρίνονται στις
ανάγκες της σύγχρονης αγο-
ράς και κερδίζουν την εμπιστο-
σύνη των πελατών και κατανα-
λωτών». Το συνέδριο αποτέλε-
σε σημείο συνάντησης κορυ-
φαίων εταιρειών από όλο το
φάσμα της εφοδιαστικής αλυ-
σίδας του τομέα της συσκευα-
σίας, προσφέροντας στοχευ-
μένη ενημέρωση για καινοτό-
μες υπηρεσίες, τεχνολογίες και
εφαρμογές.
H Tetra Pak® καινοτομεί
στη συσκευασία
3
μετάλλια για
τα κρασιά
Λυραράκη
Το οινοποιείο Λυραράκη δια-
κρίθηκε με τρία βραβεία στο
διεθνή διαγωνισμό Berliner
Wein Trophy, που διεξήχθη
για 19η συνεχόμενη φορά και
αποτελεί το μεγαλύτερο δια-
γωνισμό στη Γερμανία. Παρά
τον εκτενή ανταγωνισμό από
3.500
ετικέτες οίνου και την
αυστηρή κριτική μιας ομάδας
120
ειδικών, τα βραβεία που
έλαβε το οινοποιείο Λυραράκη
είναι: Δαφνί 2013 – χρυσό με-
τάλλιο, Βηλάνα 2013 – χρυσό
μετάλλιο και Ασύρτικο 2013 –
αργυρό μετάλλιο. Οι διακρί-
σεις αυτές επιβραβεύουν όχι
μόνο τη Lyrarakis Wines και τα
προϊόντα της, αλλά και τη δυ-
ναμική των τοπικών ποικιλιών,
καταξιώνοντας έτσι τις προ-
σπάθειες της εταιρείας για
την ανάδειξη της μοναδικότη-
τας του κρητικού αμπελώνα.
Η Maria Krasilowez, Managing Director Tetra Pak South Eastern Europe.
Σημείο αναφοράς για την ποιότητα και τη
δημιουργικότητα του οίκου Valrhona απο-
τελεί η L’ École du Grand Chocolat Valrho-
na, που φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια λει-
τουργίας της. Η διεθνής φήμη της σχολής
που ιδρύθηκε το 1989 από τον Frédéric
Bau στην Tain l’Hermitage (έδρα της
Valrhona από το 1922) οδήγησε την κορυ-
φαία σοκολατοποιία του κόσμου να δημι-
ουργήσει δύο καινούργια τμήματα: στο Τό-
κιο το 2007 και στο Παρίσι το 2009. Ο
Frédéric Bau υπήρξε ανέκαθεν ένας ζαχα-
ροπλάστης με όραμα και πάθος.
Σήμερα είναι ο διευθυντής δημιουργικού
της Valrhona. Οι σημαντικότεροι όμως πα-
ράγοντες που έχουν αναδείξει διεθνώς τη
L’ École du Grand Chocolat Valrhona είναι
η εξαιρετική πρώτη ύλη και οι άνθρωποι.
Οι σοκολάτες Valrhona αφενός είναι γνω-
στές για την ποιότητά τους και προσφέ-
ρουν μία μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και
γεύσεις για χρήση από επαγγελματίες και
απόλαυση από gourmets, αφετέρου είναι
οι 25 συνολικά εκπαιδευτές εννέα διαφο-
ρετικών εθνικοτήτων, όλοι chef pâtissiers
που συνεργάζονται με τη σχολή και δημι-
ουργούν περίπου 200 συνταγές ετησίως.
Απευθυνόμενοι σε σοκολατοποιούς, ζαχα-
ροπλάστες και εστιάτορες, εργάζονται σε
ολόκληρο τον κόσμο διδάσκοντας τις πιο
εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής,
μοιράζονται τις γνώσεις και το δημιουργι-
κό τους χάρισμα με τους επαγγελματίες
και δημιουργούν τις νέες τάσεις. Παράλλη-
λα, εμπλουτίζουν τη γαστρονομική κληρο-
νομιά με τις δημιουργίες και την τεχνογνω-
σία που έχουν αποκτήσει, συνοψίζοντας
παράλληλα τη δέσμευση και την ευρηματι-
κότητα της Valrhona. Μία φορά το χρόνο,
οι 25 εκπαιδευτές της École du Grand
Chocolat συγκεντρώνονται και εργάζονται
για μία εβδομάδα από κοινού, δημιουργώ-
ντας τις επόμενες τάσεις στη σοκολάτα,
ανταλλάσσοντας απόψεις, διαδίδοντας τη
γνώση τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο
στην École du Grand Chocolat Valrhona εκ-
παιδεύονται περίπου 1.000 επαγγελματίες
απ’ όλο τον κόσμο. Η επέτειος των 25 χρό-
νων της L’ École du Grand Chocolat
Valrhona σηματοδοτήθηκε και από τα
εγκαίνια της νέας σχολής που ξεκίνησε τη
λειτουργία της στη Νέα Υόρκη.
25
χρόνια L’ École du Grand Chocolat Valrhona