Page 14 - Food Service τ. 120

14
FOOD
Service
επικαιρότητα
Ενεργός υποστηρικτής της και-
νοτομίας και της γνώσης, τα
Coffee Island στάθηκαν στο
πλευρό, ως χορηγός, της ελλη-
νικής φοιτητικής ομάδας που
συμμετείχε στον Πανευρωπαϊ-
κό Διαγωνισμό Μηχανικής
EBEC (European BEST
Engineering Competitions)
2014,
που διεξήχθη στη Ρίγα
της Λετονίας. Η ελληνική ομά-
δα, εκπροσωπώντας την Ελλά-
δα και το Πανεπιστήμιο Πα-
τρών στην κατηγορία Case
Study, έπειτα από τις φάσεις
του διαγωνισμού σε τοπικό και
εθνικό επίπεδο, κατέλαβε την
έκτη θέση από συνολικά 32 χώ-
ρες της Ευρώπης και 6.500
συμμετέχοντες φοιτητές, στον
ευρωπαϊκό τελικό που πραγμα-
τοποιήθηκε τον Αύγουστο στην
πρωτεύουσα της Λετονίας. Η
ελληνική ομάδα –που αποτε-
λείτο από τους φοιτητές στο
πέμπτο έτος του τμήματος
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &
Τεχνολογίας Υπολογιστών Αλέ-
ξανδρο Κόγκα, Θρασύβουλο
Καρύδη, Μάριο Μπίκο και Κων-
σταντίνο Φραγκάκη– κατέλαβε
τη δεύτερη θέση στην κατηγο-
ρία Case Study (ανάλυση και
επίλυση ενός ή περισσότερων
πραγματικών επιχειρησιακών
προβλημάτων) της πρώτης
ημέρας του διαγωνισμού και
την 1η θέση στο Case Study
της δεύτερης ημέρας, από τις
συνολικά 4 του διαγωνισμού.
Το EBEC (European BEST
Engineering Competition) είναι
ο μεγαλύτερος διαγωνισμός
μηχανικών στην Ευρώπη, με 32
χώρες, 84 εκπαιδευτικά ιδρύ-
ματα και περισσότερους από
6.500
συμμετέχοντες σε ετήσια
βάση.
Οι διαγωνιζόμενοι κάθε κατη-
γορίας εργάζονται πάνω στο
ίδιο θέμα και σε αυστηρά προ-
καθορισμένες συνθήκες όσον
αφορά στο χρόνο, στη χρήση
διαθέσιμων υλικών και στην
παροχή συγκεκριμένων πληρο-
φοριών/δεδομένων προβλήμα-
τος, στοχεύοντας στη βέλτιστη
δυνατή λύση σε όρους αποδο-
τικότητας, κόστους και καινο-
τομίας. Ο κ. Αλέξανδρος Ζαπα-
νιώτης, Marketing Manager των
Coffee Island, δήλωσε σχετικά:
«
Η εταιρική μας φιλοσοφία βα-
σίζεται στην κοινωνική υπευθυ-
νότητα, την καινοτομία και την
υποστήριξη δημιουργικών ιδε-
ών και δράσεων. Θεωρήσαμε
καθήκον μας να στηρίξουμε ως
χορηγοί τη συγκεκριμένη συμ-
μετοχή, που επιπλέον προέρ-
χεται από το Πανεπιστήμιο Πα-
τρών, την πόλη από την οποία
ξεκίνησαν τα Coffee Island.
Σκοπεύουμε να είμαστε σταθε-
ρά στο πλευρό παρόμοιων
πρωτοβουλιών από νέους αν-
θρώπους και από ιδρύματα
που προάγουν τη γνώση και τη
δημιουργικότητα».
Η φιλοσοφία του Cloud Com-
puting προσφέρει όλα τα πλεο-
νεκτήματα μίας Web εφαρμο-
γής, διατηρώντας τα παραδο-
σιακά χαρακτηριστικά μιας
ολοκληρωμένης λύσης μηχανο-
γράφησης.
Η νέα –low-cost– διαδικτυακή
έκδοση προσφέρει όλες τις λει-
τουργίες της Σουίτας HiTPOS,
αλλά ελαχιστοποιεί το κόστος
εγκατάστασης, συρρικνώνει τις
απαιτήσεις για αγορά hardware
και καλωσορίζει το χρήστη σε
ένα πιο φιλικό περιβάλλον.
Η παρουσίαση της νέας διαδι-
κτυακής Σουίτας e-HiTPOS
Web Point of Sales στην τελευ-
ταία έκθεση HO.RE.CA. 2014
στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,
αφού το νέο προϊόν της HiT
S.A. αναγνωρίστηκε για τις
υψηλές προδιαγραφές του και
αγκαλιάστηκε αμέσως από το
αγοραστικό κοινό, ενώ, ως επι-
στέγασμα, η ίδια η εταιρεία
βραβεύτηκε με ένα από τα Δια-
μάντια των πιο αξιόλογων επι-
χειρήσεων της χώρας για το
τρέχον έτος.
Υπακούοντας άμεσα στις επιτα-
γές της αγοράς, η νέα εξελιγ-
μένη έκδοση είναι ήδη γεγονός
και αναμένεται –μαζί με πολλές
καινοτόμες προτάσεις και σχε-
διαστικές εκπλήξεις– να πα-
ρουσιαστεί, σύμφωνα με την
πολυετή εταιρική παράδοση
της HiT S.A., στην επικείμενη
10
η Διεθνή Έκθεση HO.RE.CA.
2015.
Εν αναμονή!
Η HiT S.A. φέρνει το
μέλλον πιο κοντά στη
Μαζική Εστίαση!
Ο Πιστοποιημένος Εκπαιδευ-
τικός Οργανισμός Wine &
Spirit Professional Center
(
WSPC), παράρτημα του Wi-
ne & Spirit Εducation Trust
(
WSET) Αγγλίας, ανακοινώνει
τη διεξαγωγή νέων εντατικών
τμημάτων (ελληνόφωνων και
αγγλόφωνων – σπουδών Επι-
πέδου 1 και 2) στα κρασιά και
αποστάγματα, καθώς και
σπουδών Οινοχοΐας-Master
Sommelier, που διεξάγονται
κατ’ αποκλειστικότητα στο
ελληνικό παράρτημα, σε ολό-
κληρα τα Βαλκάνια. Τα προ-
γράμματα που θα διεξαχθούν
είναι τα εξής:
ΕΠΙΠΕΔΟ 1 στα κρασιά και
τα αποστάγματα, Εντατικό
Τμήμα Αθηνών
Μαθήματα: Σάββατο 11 & Κυ-
ριακή 12 Οκτωβρίου 2014
(12:00-17:00)
Εξετάσεις: Τετάρτη 29 Οκτω-
βρίου (17:00-20:00), Προθε-
σμία εγγραφών: έως 6 Οκτω-
βρίου 2014
ΕΠΙΠΕΔΟ 2 στα κρασιά και
τα αποστάγματα, Εντατικό
Τμήμα Αθηνών
Μαθήματα: Δευτέρα 17 Νο-
εμβρίου έως και Παρασκευή
21
Νοεμβρίου (17:30-22:00)
Εξετάσεις: Τετάρτη 7 Ιανουα-
ρίου 2015, Προθεσμία εγγρα-
φών: έως 7 Νοεμβρίου 2014
Ειδικά για τους σπουδαστές
του, το WSPC πραγματοποιεί
κάθε μήνα Μasterclasses
γευσιγνωσίας.
Σεμινάρια Οινοχοΐας
από το WSPC
Τα Coffee Island σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό