Page 16 - Food Service τ. 120

16
FOOD
Service
επικαιρότητα
Η Μύθος Ζυθοποιία αναδεικνύεται στην τα-
χύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μπίρας
στην Ελλάδα μέσα από την αύξηση μεριδί-
ου της αγοράς, τη διψήφια αύξηση του
όγκου πωλήσεων και της κερδοφορίας, τη
θετική ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων στις
αγορές του εξωτερικού, τη διαρκή διεύρυν-
ση του χαρτοφυλακίου της και την ανάπτυ-
ξη καινοτομίας.
Το 2013 η Μύθος Ζυθοποιία παρουσίασε δι-
ψήφια αύξηση κερδοφορίας που αντιστοι-
χεί σε 89% σε σχέση με το 2012 και 6,1
εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο τζίρος της εταιρείας έφτασε τα
92
εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της
τάξης του 9% σε σχέση με το 2012, ενώ σε
επίπεδο 4ετίας (2010-2013) η ποσοστιαία
αύξηση ανήλθε σε 24%. Θετικό πρόσημο
παρουσιάζει και ο όγκος πωλήσεων με αύ-
ξηση της τάξης του 11% σε σχέση με το
2012.
Ταυτόχρονα και παρά την πτωτική πορεία
της αγοράς, η εταιρεία πέτυχε την περαιτέ-
ρω ανάπτυξη του μεριδίου της, το οποίο σε
επίπεδο 5ετίας (2009-2013) αυξήθηκε κατά
8
μονάδες φτάνοντας το 2013 στο 18%.
Επιπλέον, η βελτίωση των δεικτών ρευστό-
τητας και της χρηματοοικονομικής θέσης
ενίσχυσαν περαιτέρω τη θέση της Μύθος
Ζυθοποιία, η οποία συνεχίζει τη δυναμική
της πορεία και το 2014.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ.
Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, δήλωσε σχετι-
κά: «Μέσα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη αγορά
επιτυγχάνουμε ανοδική πορεία, αύξηση των
οικονομικών δεικτών και κατάκτηση μεριδί-
ου της αγοράς που ανέρχεται στο 18%.
«
Για το 2014, συνεχίζουμε την ανοδική μας
πορεία παραμένοντας πιστοί στο επενδυτι-
κό μας πλάνο και προγραμματίζοντας επεν-
δύσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ με στόχο τον
εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, την περαι-
τέρω ανάπτυξη καινοτομίας, την ανανέωση
του σχεδιασμού marketing και την ανάπτυ-
ξη των 380 εργαζομένων μας».
Κερδοφορία για τη Μύθος
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας
κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης.
Στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσια-
κής τέχνης Black Sea Basin Traditional
Crafts and Tastes Promotion Days, που
πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στη
Ραιδεστό της Τουρκίας, έλαβε μέρος η Πε-
ριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαί-
σιο του ευρωπαϊκού έργου «Τουριστικά
Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θά-
λασσας».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πα-
ρουσίασε πλήθος τοπικών και παραδοσια-
κών προϊόντων της μακεδονικής γης, τα
οποία συγκέντρωσαν το υψηλό ενδιαφέ-
ρον των επισκεπτών, με αποτέλεσμα το ελ-
ληνικό περίπτερο να καταγραφεί το πρώτο
σε επισκεψιμότητα στην έκθεση.
«
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συ-
νεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της σε
ένα σημαντικό διακρατικό έργο τουριστι-
κής ανάπτυξης, που αφορά στη δημιουρ-
γία δικτύων τουρισμού και τουριστικών μο-
νοπατιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαύ-
ρης Θάλασσας.
»
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας στην έκθεση γαστρονομίας
και παραδοσιακής τέχνης, που πραγματο-
ποιήθηκε στη Ραιδεστό της Τουρκίας, ήταν
μία ακόμη ευκαιρία να προβάλουμε τον
πλούτο και τη μοναδική ποιότητα των πα-
ραδοσιακών μας προϊόντων, προάγοντας
τη διασύνδεση του τουρισμού και του
αγροτικού τομέα για την οικονομική ανά-
πτυξη της περιοχής μας.
»
Ευχαριστούμε τους παραγωγούς της Κε-
ντρικής Μακεδονίας, που ανταποκρίθηκαν
στην πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν με
προϊόντα τους στην έκθεση, συμβάλλο-
ντας στην αντιπροσωπευτικότητα και την
ποικιλία της μακεδονικής γαστρονομίας
στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας.
»
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Τουριστικά
Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θά-
λασσας στο πλαίσιο του οποίου διοργανώ-
θηκε η έκθεση, αποτέλεσε εξαιρετική ευ-
καιρία να αναπτύξουμε δίκτυα τουριστικής
και επιχειρηματικής συνεργασίας με γειτο-
νικές χώρες, προκειμένου να ενισχύσουμε
την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονο-
μίας και να προωθήσουμε τα εκλεκτά προϊ-
όντα της Κεντρικής Μακεδονίας στις αγο-
ρές του εξωτερικού» σημείωσε ο περιφε-
ρειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Από-
στολος Τζιτζικώστας.
Στη Μαύρη Θάλασσα τα προϊόντα της Μακεδονίας
Μελέτη για τα μενού
των εστιατορίων
Ανακοινώνεται η έναρξη της έρευνας
«
Ανάλυση και αξιολόγηση εδεσματολο-
γίων σε μονάδες μαζικής εστίασης» από
το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατρο-
φής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Για
τη συλλογή των στοιχείων, οι επιχειρήσεις
εστίασης καλούνται να αποστείλουν μενού
στο e-mail gpal@hua.gr, ώστε να ενταχθεί
το περιεχόμενό του σε δευτερογενή έρευ-
να σχετικά με τα χαρακτηριστικά ποιότη-
τας που πρέπει να έχει μία επιχείρηση
εστίασης. Για περισσότερες πληροφο-
ρίες: Παλησίδης Γεώργιος, gpal@hua.gr,
Δρ Μπόσκου Γεώργιος, gboskou@hua.gr.