FOOD
Service
19
επικαιρότητα
Ο οδηγός MICHELIN φτάνει στη Βραζιλία!
Οι επιθεωρητές του οδηγού MICHELIN βρί-
σκονται αυτήν τη στιγμή στη Βραζιλία! Ανα-
καλύπτουν το γαστρονομικό τοπίο των πό-
λεων του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πά-
ολο προκειμένου να προσφέρουν στους
αναγνώστες την επιλογή από τα καλύτερα
εστιατόρια και ξενοδοχεία των δύο αυτών
πόλεων από τον Μάρτιο του 2015. Με τη
νέα αυτήν έκδοση, την 25η της διεθνούς
συλλογής των οδηγών MICHELIN, οι ανα-
γνώστες θα μπορούν σύντομα να ανακαλύ-
ψουν, ανάλογα με το επιθυμητό κόστος αλ-
λά και τις προτιμήσεις τους, ένα γαστρονο-
μικό τοπίο, που στηρίζεται σε μία πλούσια
μαγειρική παράδοση με ποικίλα τοπικά
προϊόντα και εξαιρετική ποιότητα.
Ο Michael Ellis, διευθυντής των οδηγών
MICHELIN παγκοσμίως, εξηγεί: «Είμαστε
ευτυχείς που λανσάρουμε τη νέα αυτή έκ-
δοση, για πρώτη φορά στην ιστορία του
οδηγού MICHELIN! Η βραζιλιάνικη γαστρο-
νομία δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται αυ-
τά τα τελευταία χρόνια, χάρη σε ιδιαιτέρως
δημιουργικούς σεφ. Επίσης, έχει γίνει πολύ
ελκυστική για τους ξένους σεφ, που είναι
περίεργοι ν’ ανακαλύψουν προϊόντα, παρα-
δόσεις και στυλ κουζίνας μοναδικά στον
κόσμο. Πρωτοπόρες στην ανάπτυξη αυτή,
οι πόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο
Πάολο συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ
των διακεκριμένων τόπων διεθνούς γα-
στρονομίας. Η δημιουργικότητα, η περιέρ-
γεια, το πολιτισμικό άνοιγμα των δύο αυ-
τών μεγαλουπόλεων τροφοδοτούν διαρκώς
μία από τις πιο δυναμικές γαστρονομίες
στον κόσμο. Σήμερα οι πόλεις αυτές δεν
μπορούν να παραληφθούν από το διεθνές
μαγειρικό τοπίο. Ανυπομονούμε να πραγ-
ματοποιήσουμε αυτή την επιλογή, προκει-
μένου να προσφέρουμε στους αναγνώστες
του οδηγού MICHELIN τη δυνατότητα να
ανακαλύψουν τη γαστρονομία των δύο αυ-
τών πόλεων».
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
σε συνεργασία με ένα δίκτυο
υπηρεσιών διαιτολογίας και
πληροφορικής διεξάγει έρευ-
να για το σχεδιασμό ηλε-
κτρονικών εφαρμογών για
την παροχή προσωπικών δια-
τροφικών συστάσεων μέσα
από το μενού εστιατορίων.
Οι εφαρμογές αυτές θα είναι
διαθέσιμες από έξυπνα κινη-
τά, tablets ή ηλεκτρονικούς
υπολογιστές. Σκοπός τους
θα είναι να προτείνονται οι
βέλτιστες επιλογές σε κάθε
πελάτη/χρήστη κατά την επι-
λογή των εδεσμάτων και ρο-
φημάτων μέσα από το μενού
του εστιατορίου. Φυσικά, θα
λαμβάνουν υπόψη τους το
διατροφικό προφίλ του πελά-
τη/χρήστη, καθώς επίσης και
κάποιους ιδιαίτερους δείκτες
της υγείας του (π.χ. αλλερ-
γίες, υπέρταση, διαβήτη
κ.λπ.). Η ερευνητική ομάδα
του Τμήματος Επιστήμης Δι-
αιτολογίας-Διατροφής του
Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
με επιστημονικό υπεύθυνο
τον επίκουρο καθηγητή κ. Γε-
ώργιο Μπόσκου ζητά τη συ-
νεργασία όλων στην προσπά-
θεια να σταχυολογήσουν τις
ανάγκες διατροφικής πληρο-
φόρησης στα εστιατόρια και
να εξετάσουν την αναγκαιό-
τητα για ένα ευφυές σύστη-
μα προσωποποιημένων δια-
τροφικών συστάσεων.
Στην ιστοσελίδα αυτή μπο-
ρείτε να συμπληρώσετε ένα
ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο
σχετικά με τις ανάγκες δια-
τροφικής πληροφόρησης με
ηλεκτρονικά μέσα στους χώ-
ρους μαζικής εστίασης.
Έξυπνες εφαρμογές
στους χώρους
μαζικής εστίασης
Η ΕΨΑ κατακτά ξανά τα iTQi Superior
Taste Awards
Σε συνέχεια των προηγούμενων
βραβεύσεων, η ΕΨΑ διακρίνεται
φέτος και για τα ΕΨΑ λάϊτ drops.
Η ΕΨΑ συνεχίζοντας την
παράδοσή της στην και-
νοτομία δημιούργησε σε
συνεργασία με την Organic
3
S το πρώτο ελλη-
νικό γλυκαντικό
υγρό, εναλλακτι-
κό της ζάχαρης
με γλυκαντικό
από το φυτό στέ-
βια. Πρόκειται για
το λάϊτ drops. Χά-
ρη στο λάϊτ drops, τα
ροφήματα με λίγες θερ-
μίδες δεν είναι πλέον
συμβιβασμός· είναι από-
λαυση. Το λάϊτ drops με
το εκχύλισμα του φυτού
στέβια και το βιολογικό σιρόπι
ρυζιού και αγαύης έρχεται για να
αλλάξει τον τρόπο που απολαμ-
βάνουμε τα κρύα ή ζεστά ροφή-
ματά μας. Τέσσερις (4) σταγόνες
του αντιστοιχούν σε ένα κουτα-
λάκι ζάχαρης και μισή θερμίδα,
τη στιγμή που ένα κουταλάκι ζά-
χαρη φέρει 20-25 θερμίδες. Χά-
ρη στη μοναδική σύνθεση του
λάϊτ drops μπορούμε πλέον να
απολαμβάνουμε τα ροφήμα-
τα με σχεδόν μηδενική θερ-
μιδική επιβάρυνση και χω-
ρίς αλλοίωση της γεύσης.
Είναι κατάλληλο για ζα-
χαροπλαστική και μα-
γειρική, αφού αντέχει
σε υψηλές θερμοκρα-
σίες. Είναι τέλειο για
χρήση σε ζεστά ή
κρύα ροφήματα, αφού
διαλύεται εύκολα και
δεν αλλοιώνει τη γεύ-
ση του καφέ. Η ΕΨΑ
και η Organic 3S, με
αυτοπεποίθηση, με
αδ ι απραγμάτ ευτη
επιμονή στην ποιότητα
αλλά πάντα καινοτόμες,
έχουν καταφέρει να κάνουν την
παράδοση να μοιάζει μοντέρνα
και απολαυστική. Το λάϊτ drops
βρίσκεται ήδη στα ράφια των
σουπερμάρκετ και επιλεγμένων
σημείων πώλησης.