Page 25 - Food Service τ. 120

Από τις πρώτες μέρες κιόλας
της λειτουργίας της έκθεσης, η
ανταπόκριση του κόσμου στο
θεματικό πάρκο σοκολάτας εί-
ναι μεγάλη. Ουρές σχηματίζο-
νται καθημερινά έξω από το
Μουσείο και το Εργοστάσιο Σο-
κολάτας. Μόνο σε ένα απόγευ-
μα, οι επισκέπτες ξεπέρασαν
τις 6.000. Σύμφωνα με δηλώ-
σεις του διευθύνοντος συμβού-
λου της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριά-
κου Ποζρικίδη, στο ΑΠΕ:
«
Επειδή η χωρητικότητα του
εργοστασίου είναι δεδομένη,
φροντίσαμε και οργανώνουμε
διάφορα χάπενινγκ με ακροβά-
τες και ηθοποιούς, ώστε να
διασκεδάζουν όσοι βρίσκονται
στην αναμονή. Δημιουργήσαμε
κάτι καλό και ποιοτικό και ο κό-
σμος το αγκάλιασε».
Μία βόλτα στο
Μουσείο
Το πρώτο τμήμα του εργο-
στασίου δεν μπορεί να είναι άλ-
λο από την υποδοχή όπου
πραγματοποιείται η πρώτη ενη-
μέρωση των επισκεπτών. Στο
χώρο αναμονής παρουσιάζεται
μεταξύ άλλων η έκθεση της με-
γάλης ιστορίας του Περιπτέ-
ρου 1 της ΔΕΘ, με πλούσιο
φωτογραφικό και πληροφορια-
κό υλικό. Επίσης, στο χώρο του
εργοστασίου οι επισκέπτες
μπορούν να ξεναγηθούν στη βι-
βλιοθήκη της Σοκολάτας με
όλο το έντυπο υλικό της να εί-
ναι αφιερωμένο αποκλειστικά
στη σοκολάτα, στα γλυκά, στη
διατροφή και γενικά στη ζαχα-
ροπλαστική. Σε αυτή θα έχουν
ελεύθερη πρόσβαση μικροί
και μεγάλοι επισκέπτες του
Πάρκου και του Εκθεσιακού Κέ-
ντρου και μάλιστα χωρίς να εί-
ναι απαραίτητη η έκδοση εισι-
τηρίου εισόδου στο ChocoFa-
ctory. Στο Μουσείο της Σοκολά-
τας η πρώτη στάση των επισκε-
πτών πραγματοποιείται σε ένα
μεγάλο κακαόδεντρο και στην
πρώτη μουσειακή απεικόνιση
της παγκόσμιας ιστορίας της
σοκολάτας, αλλά και την εξέ-
λιξή της στον ελλαδικό χώρο.
Ταυτόχρονα, με διάφορα εκ-
θέματα μέσα από υπερμεγέθη
βιβλία-βιτρίνες παρουσιάζο-
νται τα βασικά στάδια επεξερ-
γασίας και παρασκευής της
σοκολάτας, από το δέντρο και
τον καρπό, τα καζάνια και τα
καλούπια, τα φύλλα μαύρης
και λευκής σοκολάτας,
μέχρι την τελική μορφή που
φτάνει στον καταναλωτή. Η
επίσκεψη συνεχίζεται με εντυ-
πωσιακές αναπαραστάσεις
ζούγκλας και ερείπια ναών
των Ίνκας.
Επίσης, σε ειδική αίθουσα
προβολών οι επισκέπτες ταξι-
δεύουν στον παραδοσιακό
τρόπο επεξεργασίας του κα-
κάο με το σκηνικό να πλαισιώ-
νεται από μία πασσαλόκτιστη
καλύβα του Αμαζονίου. Στην
γκαλερί στον εκθεσιακό χώρο
φιλοξενείται ένας τεράστιος
ανάγλυφος και τρισδιάστατος
χάρτης της χώρας μας, κατα-
σκευασμένος εξολοκλήρου
από σοκολάτα. Τα κυριότερα
FOOD
Service
25
θέμα
Το εργοστάσιο μπισκότου της εταιρείας Παπαδοπούλου.
Ο καταρράκτης σοκολάτας.
Το Μουσείο Σοκολάτας θα λει-
τουργεί καθημερινά εκτός Δευ-
τέρας έως τις 6 Μαρτίου 2015.
chocofactory/
info