Page 54 - Food Service τ. 120

FOOD
Service
54
Η
διοργάνωση-success story
αποδεικνύει περίτρανα πως η
γαστρονομία και ο πολιτισμός
μπορούν να ενισχύσουν τουρι-
στικά έναν προορισμό, ενώ την
ίδια στιγμή η μεγάλη του επιτυχία και απή-
χηση είναι η απάντηση σε όλους όσοι υπο-
στηρίζουν ότι δεν υπάρχει δημόσια πρωτο-
βουλία. Μόλις ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ
του 2014, οι διοργανωτές ήδη έχουν το
βλέμμα τους στο 2015… αλλά και στο 2016.
Το Mount Athos Area KOUZINA αναδεικνύει
την τοπική γαστρονομία και προάγει την πο-
λιτιστική κληρονομιά με απλές αλλά ουσια-
στικές ενέργειες. Σαν προάγγελος του με-
γάλου φεστιβάλ μπορεί να θεωρηθεί ότι λει-
τουργεί το γαστρονομικό-πολιτιστικό δρώ-
μενο Arnea KOUZINA Traditional, το οποίο
πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5
Οκτωβρίου από τον Οργανισμό Τουριστικής
Ανάπτυξης προ του Άθω, σε συνεργασία με
το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονί-
κης, το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας
και την «εποπτεία» της επικεφαλής του
Mount Athos Area KOUZINA, chef Ντίνας Νι-
κολάου. Η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επι-
κοινωνίας του Οργανισμού Τουριστικής Ανά-
πτυξης Προ του Άθω, Μαρία Πάππα, μιλά
στο Food Service για το Mount Athos Area
KOUZINA και τα επόμενα σχέδιά του που εί-
ναι εξίσου ενδιαφέροντα με τα πεπραγμένα
του φεστιβάλ.
Ποιο είναι το περιεχόμενο της διοργάνω-
σης;
To Mount Athos Area KOUZINA είναι το
μεγαλύτερο σε διάρκεια γαστρονομικό φε-
στιβάλ των Βαλκανίων. Πραγματοποιείται
κάθε χρόνο από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις
15
Ιουνίου σε ολόκληρο το «τρίτο» πόδι
της Χαλκιδικής, περιλαμβάνοντας καθημε-
ρινές γαστρονομικές εκδηλώσεις και προ-
σφέροντας πιάτα και μενού που παντρεύ-
ουν τα τοπικά προϊόντα με τις τοπικές μα-
γειρικές επιρροές και τις gourmet δημιουρ-
γίες.
Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφασίσατε να
προχωρήσετε στη δημιουργία του εν λό-
γω φεστιβάλ;
Ήταν δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με
την προώθηση του προορισμού στις αγο-
ρές του κόσμου. Το Mount Athos Area
KOUZINA αποτέλεσε το καλύτερο και απο-
δοτικότερο «εργαλείο» προβολής όλων
των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, αρ-
χής γενομένης από τη γαστρονομία. Η
εντυπωσιακή παρουσίασή του στις ευρω-
παϊκές και ασιατικές πόλεις προκάλεσε το
ενδιαφέρον των δυνητικών επισκεπτών για
τον προορισμό, αλλά και εκπροσώπων Τύ-
που, τουριστικών γραφείων, που έσπευσαν
να γράψουν και να μάθουν για αυτόν. Με
άλλα λόγια, το KOUZINA λειτούργησε ως
επικοινωνιακό εύρημα για μία προβολή
πρωτοφανούς ποιότητας και πυκνότητας
δραστηριοτήτων.
Ο δεύτερος λόγος αφορά στη βούλησή
μας να «γεμίσουμε τα κενά» του Μαΐου και
των πρώτων ημερών του Ιουνίου με ταξι-
Mount Athos Area KOUZINA
H γκουρμέ πλευρά
της παράδοσης
Το γνωστό γαστρονομικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πε-
ριοχή του Άθω έχει ολοκληρωθεί και ήδη προετοιμάζεται το επόμενο.
θέμα