Page 57 - Food Service τ. 120

Σ
το πλαίσιο της εκδήλωσης που
πραγματοποιήθηκε στις 3, 4 και 5
Οκτωβρίου, είκοσι τρεις εκθέτες και
τοπικοί παραγωγοί/μέλη του οργανισμού
παρουσίασαν στο κοινό προϊόντα, γεύ-
σεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουρ-
γίες υπό την «εποπτεία» της επικεφαλής
του Mount Athos Area KOUZINA, chef Ντί-
νας Νικολάου.
Παράλληλα, έξι τοπικοί κοινωνικοί φο-
ρείς συνεργάσθηκαν για μία ακόμη φορά,
έτσι ώστε το καλλιτεχνικό μέρος της διορ-
γάνωσης να αποτελέσει ωδή στην τοπική
παράδοση και στις τοπικές πολιτιστικές
ρίζες. Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος
του promo tour του Mount Athos Area KOU -
ZINA 2015 και στοχεύει στην προώθηση
της τοπικής γαστρονομίας και των προϊό-
ντων του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής
στην ελληνική αγορά.
Μαθήματα μαγειρικής, χορωδίες και το-
πικά χορευτικά συγκροτήματα, μαθήματα
παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρου-
σιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων,
βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος, οι-
νογευσίες, μουσικά σχήματα, ελληνικά γλέ-
ντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων
παραδοσιακής μαγειρικής… όλα σε ένα
τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοι-
νωνίας, το οποίο από την πρώτη κιόλας
ημέρα εξασφαλίζει την καθολική συμμετο-
χή του κοινού.
Το Arnea KOUZINA Traditional αποτελεί
ήδη σημείο αναφοράς και συνάντησης της
τουριστικής δραστηριότητας και του τοπι-
κού πρωτογενούς τομέα, ενώ προωθείται
ως παραδειγματική μορφή εναλλακτικής
δραστηριότητας, η οποία συνθέτει και
συνδυάζει τουριστικά φαινόμενα, καθιστώ-
ντας ως πόλο έλξης την παραδοσιακή πό-
λη της Αρναίας.
Επιπρόσθετα, αποτελεί μία ακόμη από-
δειξη της τοπικής κοινωνικής συνοχής, η
οποία αποτελούσε αρχικό στόχο του ορ-
γανισμού και δημιουργεί πλέον μεγαλουρ-
γήματα – πρότυπα για τις ελληνικές τοπι-
κές κοινωνίες.
Info:http://
FOOD
Service
k
57
θέμα
Arnea KOUZINA Traditional
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του
Άθω σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το
Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας διοργάνωσε το γαστρονομικό-πολιτιστικό
δρώμενο με τίτλο «Arnea KOUZINA Traditional».