FOOD
Service
56
Μπορείτε να μας περιγράψετε το προφίλ
των επισκεπτών και των συμμετεχόντων
στο Mount Athos Area Kouzina;
Είναι άνθρωποι με επίπεδο, τουριστική
«
κατάρτιση» και εμπειρία.
Ψάχνουν το καινούργιο, το αυθεντικό
και το ποιοτικό. Αναζητούν τη διαφορετικό-
τητα και αρέσκονται στην απλότητα. Είναι
πραγματικά απολαυστικό να τους βλέπου-
με να χαίρονται σαν μικρά παιδιά, όταν
συμμετέχουν στα μαθήματα μαγειρικής και
ζαχαροπλαστικής ή στα καλοκαιρινά γλέ-
ντια των λιμανιών ή όταν γίνονται μία πα-
ρέα με τους ντόπιους για να ζήσουν μαζί
τους την ελληνική φιλοξενία και το ελληνι-
κό «τουριστικό» όνειρο!
Ποιες άλλες δράσεις περιλαμβάνονται
στο πρόγραμμα;
Όπως προανέφερα, στόχος του
KOUZINA είναι να «παντρέψει» τη γαστρο-
νομία με τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές
μορφές τουρισμού, που η προ του Άθω πε-
ριοχή προσφέρει σε μεγάλο εύρος και ιστο-
ρική δυναμική. Στην ιστοσελίδα μας
ο επισκέπτης θα
βρει εκδηλώσεις για κάθε απαίτηση, κάθε
βαλάντιο, κάθε ξεχωριστή προτίμηση!
Ποιοι σας έχουν υποστηρίξει στην υλο-
ποίηση του φεστιβάλ;
Πολλοί. Αυτό όμως που θα πρέπει να
αναφερθεί ιδιαίτερα είναι η υποστήριξη αε-
ροπορικών εταιρειών, οι οποίες μας προ-
σφέρουν τα αεροπορικά εισιτήρια των Ευ-
ρωπαίων εκπροσώπων Τύπου που μας επι-
σκέπτονται κατά τη διάρκεια της διοργά-
νωσης. Πραγματικά, χωρίς τη συμβολή
τους θεωρούμε ότι θα ήταν αδύνατο να
προβάλλουμε επαγγελματικά τη διοργάνω-
ση σε τόσο μεγάλο εύρος της ευρωπαϊκής
ηπείρου. Θα επαναλάβω όμως ότι κορμός
και ιστός αυτής της προσπάθειας είναι η
ίδια η τοπική κοινωνία, η οποία «δέθηκε»
με πρωτοφανή τρόπο γύρω από αυτήν –
τόσο που θεωρούμε ότι πετύχαμε ένα με-
γάλο «επικοινωνιακό θαύμα».
Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Mount
Athos Area Kouzina;
Το 2015 το KOUZINA είναι αφιερωμένο
στην ιταλική γαστρονομία και πραγματοποι-
είται σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό
Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Όπως αντι-
λαμβάνεστε, μία τέτοια συνεργασία δεν
μπορεί παρά να εγγυηθεί ότι η προβολή του
στην ιταλική αγορά (και όχι μόνο) αναμένε-
ται να είναι εντυπωσιακή ως προς την ποιό-
τητα των δραστηριοτήτων. Στο τέλος της
διοργάνωσης, δηλαδή στις 15 Ιουνίου του
2015,
τη σκυτάλη θα πάρει η Κύπρος, αφού
το 2016 το φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο
στην κυπριακή κουζίνα. Και συνεχίζουμε…
θέμα