Page 60 - Food Service τ. 120

σεων, ο σύγχρονος θεσμός Οι-
νοξένεια 2014, όπου συμμετεί-
χαν τα τοπικά οινοποιεία των
Πλαγιών της Αιγιαλείας, μετα-
ξύ των οποίων η ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ
και ο Άγγελος Ρούβαλης, έλα-
βε τέλος με εξαιρετική επιτυχία
την Κυριακή 31/8 στο Δήμο της
Αιγιαλείας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,
οι επισκέπτες είχαν την ευκαι-
ρία να δοκιμάσουν τα ειδικά
σχεδιασμένα μενού ΟΙΝΟΞΕ-
ΝΕΙΑ και να γευτούν τα τοπικά
εμφιαλωμένα κρασιά σε αρκε-
τά προσιτές τιμές. Πέραν της
συγκεκριμένης δράσης, οι επι-
σκέπτες, μεγάλοι και παιδιά, εί-
χαν την ευκαιρία να απολαύ-
σουν είτε περπατώντας είτε
ακόμα και σε έφιππες διαδρο-
μές το σαγηνευτικό τοπίο της
Αιγιαλείας, όπου αμπέλι και
έλατα συνυπάρχουν αρμονικά
σε υψόμετρο έως 1.000 μέτρα.
Επιπλέον, οι πιο τολμηροί επι-
σκέπτες είχαν τη δυνατότητα
να συμμετάσχουν σε δραστη-
ριότητα τρύγου στα «αμπελο-
χώραφα του παππού».
Όλα αυτά μέσα σε ένα πλαί-
σιο συνεχών πολιτιστικών δρώ-
μενων υψηλού επιπέδου με
εναλλασσόμενα μουσικά, κινη-
ματογραφικά, γαστρονομικά
και γνωστικά βράδια, τα οποία
ηγήθηκε η Δημοτική Κοινωφε-
λής Επιχείρηση Αιγιάλειας
(
ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η αναπτυξιακή
της περιοχής και ξεχωριστά
καθένα από τα συμμετέχοντα
οινοποιεία, τα οποία καλοδεχό-
ντουσαν επισκέπτες όλες τις
ημέρες της γιορτής.
Οι επίσημοι καλεσμένοι της
γιορτής, στη θεματική ημερίδα
για τον Τουρισμό, τον Οίνο και
το Ελληνικό Πρωινό, Γιώργος
Πίττας, Στέφανος Ψημένος και
Ντίνος Στεργίδης, δήλωσαν
γοητευμένοι από την απρόσμε-
νη Αιγιάλεια, ενώ ο σεφ Κώ-
στας Τσίγκας έβαλε σε κίνηση
διαφορετικούς ξυλόφουρνους
στο χωριό Παρασκευή.
Όταν όλα αυτά και ακόμα
περισσότερα ακολουθούνται
με τις θαλάσσιες απολαύσεις
στις ηλιόλουστες και δροσερές
παραλίες του Κορινθιακού, τα
κίνητρα είναι πολλά για ένα ιδι-
αίτερα ποιοτικό δεκαήμερο
στην Αιγιάλεια, καλωσορίζο-
ντας το φθινόπωρο!
Τα ΒορΟινά…
Τα ΒορΟινά της Θεσσαλονί-
κης, που φέτος πραγματοποιή-
θηκαν το Σάββατο 20 Σεπτεμ-
βρίου 2014, ώρα 18:00-23:00,
στην προβλήτα 1, στο λιμάνι
(
ΟΛΘ), είναι ξεχωριστά και
πλαισιώνονται από πλήθος ποι-
κίλων εκδηλώσεων για ένα
ολόκληρο γιορτινό δεκαήμερο,
από 10 έως 19 Σεπτεμβρίου,
σε καταστήματα εστίασης στην
πόλη. Επιπλέον, για τους επαγ-
γελματίες του χώρου της
εστίασης, πραγματοποιήθηκε
ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας
για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρί-
ου με σεμινάριο οίνου από την
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.
Στόχος των ΒορΟινών είναι
να προσφέρουν σε κάθε επι-
σκέπτη τους ένα νοερό ταξίδι
στο βορειοελλαδίτικο αμπελώ-
να και τη θαυμάσια ευκαιρία να
γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γη-
γενών και ξενόφερτων ποικι-
λιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά,
λευκά, ροζέ και ερυθρά, από
νέες και παλαιωμένες σοδειές,
μαζί με αμπελοοινικά αποστάγ-
ματα.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας
και οινογνωσίας, κάθετες και
οριζόντιες γευστικές δοκιμές,
γνωριμία με ποικιλίες και οί-
νους ΠΟΠ και ΠΓΕ, wine &
dine βραδιές και κυρίως πολ-
λές συναντήσεις με τους οινο-
παραγωγούς της ένωσης «Οί-
νοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα
απολαυστικό ταξίδι ατελείωτων
οινικών διαδρομών.
Στην προβλήτα 1 στο λιμάνι
της Θεσσαλονίκης, οι οινοπα-
ραγωγοί-μέλη της ένωσης Οί-
νοι Βορείου Ελλάδος περίμε-
ναν την ετήσια και ιδιαιτέρως
αγαπημένη οινική εκδήλωση
των φίλων του κρασιού Τα
ΒορΟινά, μία εκδήλωση-θεσμό
στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια
Ελλάδα για τους επισκέπτες.
Οίνοι Προστατευόμενης Ονο-
μασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και
Προστατευόμενης Γεωγραφι-
κής Ένδειξης (ΠΓΕ), λευκοί,
ροζέ και ερυθροί, νέων και πα-
λαιότερων εσοδειών, ξηροί,
ημίξηροι, αφρώδεις και ημια-
φρώδεις, γλυκείς και αποστάγ-
ματα, των πλέον αναγνωρισμέ-
νων οινοποιείων της βόρειας
Ελλάδας ήταν στη διάθεση του
κοινού για γευστική δοκιμή.
9
ο Cellier Wine Fair
Καλό είναι όμως να γίνει
αναφορά και στις εκδηλώσεις,
οι οποίες αναμένεται να γίνουν
στο αμέσως προσεχές διάστη-
μα. Συνεπή στην ετήσια, καθιε-
ρωμένη συνάντησή τους, τα
Cellier οργανώνουν το 9ο
Cellier Wine Fair, που θα λάβει
χώρα στο ξενοδοχείο Interco-
ntinental την Κυριακή 5 Οκτω-
βρίου από τις 11:00 μέχρι τις
20:00.
Το οινικό ταξίδι ξεκινά
και το 9ο Cellier Wine Fair υπό-
σχεται στους φίλους του εκ-
πλήξεις και διαγωνισμούς, ενώ
θα είναι μεγαλύτερο και πιο ξε-
χωριστό από ποτέ. Πάνω από
40
Έλληνες και ξένοι, συνερ-
γάτες και παραγωγοί, κρασιά,
ποτά, delicatessen, δώρα
Cellier και αμέτρητα άλλα προϊ-
όντα συγκεντρώνονται σε 600
τετραγωνικά μέτρα, αναδει-
κνύοντας την υψηλή ποιότητα
των προϊόντων και υπηρεσιών
Cellier. Οι επισκέπτες θα έχουν
τη μοναδική ευκαιρία να γνωρί-
σουν τους συνεργάτες-παρα-
γωγούς των Cellier και να δοκι-
μάσουν τα εκλεκτά προϊόντα
τους και όχι μόνο· για τα Cel-
lier, το καλό κρασί είναι τέχνη,
έτσι και φέτος, συνδέουν τα
«
έργα τέχνης» των παραγωγών
τους με αυτά ενός καλλιτέχνη,
συνεχίζοντας την πρωτοβουλία
που εισήγαγαν πέρυσι με τα
έργα τέχνης από φελλούς. Στο
9
ο Cellier Wine Fair, θα παρου-
σιαστούν για πρώτη φορά οι
μοναδικοί ζωγραφικοί πίνακες
του ζωγράφου Κορνηλίου, που
φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά
για τα Cellier, με έμπνευση τον
οίνο.
Τα έργα αυτά θα διατεθούν
προς πώληση, ενώ μέρος των
εσόδων θα προσφερθεί σε φι-
λανθρωπικό ίδρυμα.
Το Cellier Wine Fair θα ακο-
λουθήσουν μεγάλες προσφο-
ρές σε επιλεγμένα κρασιά και
άλλα προϊόντα, στα τρία κατα-
στήματα Cellier, εντός Αττικής,
σε Κηφισιά, Λ. Συγγρού και Σύ-
νταγμα. Για μία ακόμα χρονιά,
ο οινικός θεσμός με την υπο-
γραφή των Cellier, υπόσχεται
να γεμίσει την οινική Αθήνα με
μοναδικές γευστικές εμπειρίες
σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον
κόσμο των Cellier.
<
FOOD
Service
60
το
κρασί
στο
εστιατόριο