Page 66 - Food Service τ. 120

FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΕΔΟΥΣΗ 1 & ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 304 - 155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ
T:
210 9238672-5
-
F:
210 9216847
-
E:
-
W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Charles Joly: O καλύτερος bartender του κόσμου!
Ο Joly γοήτευσε τους κριτές από το πρώ-
το cocktail που δημιούργησε, όμως το
signature serve του ήταν εκείνο που έκλε-
ψε την παράσταση. Το signature cocktail
του Above the Clouds, δημιουργημένο για
την τελευταία δοκιμασία Punch and
Glass, κέρδισε τους κριτές. Κατά τη διάρ-
κεια της εβδομάδας του τελικού, ο
Charles αποδείκνυε σε κάθε δοκιμασία ότι
έχει αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει
το διαγωνισμό, εντυπωσιάζοντας ένα πά-
νελ κριτών που περιλάμβανε θρύλους της
παγκόσμιας σκηνής του cocktail, όπως εί-
ναι ο Dale DeGroff, ο Salvatore Calabrese, η Julie Reiner, ο Steve
Olsen και ο Gaz Regan.
«
Πραγματικά νιώθω φοβερό δέος από το γεγονός. Ξέρω ότι ακούγε-
ται πολύ κλισέ, αλλά το να στέφεσαι ως ο DIAGEO RESERVE
WORLD CLASS™ BARTENDER OF THE YEAR 2014 είναι σαν ένα
όνειρο – περιμένω από στιγμή σε στιγμή να ξυπνήσω. Οι υπόλοιποι
φιναλίστ αποτελούν τους καλύτερους bartenders στον κόσμο αυτήν
τη στιγμή, οπότε το να διαλέξουν οι κριτές εμένα για νικητή είναι απί-
στευτο» δήλωσε ο Joly.
«
Αυτό το ταξίδι δεν ξεκίνησε την εβδομάδα του τελικού διαγωνισμού
του WORLD CASS, ούτε πέρσι που δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνι-
σμό – ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω
σε ένα τοπικό μπαρ. Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, οι ήχοι, οι τεχνικές, η
ιστορία, το θεατρικό κομμάτι με έκαναν να διαπιστώσω ότι δεν θέλω
απλώς να δημιουργήσω άλλο ένα ποτό. Δημιουργώ ποτά από την
καρδιά μου και με γεμίζει πραγματικά χαρά να βλέπω τους πελάτες
μου χαρούμενους. Οι δυνατότητες που
έχει ένας bartender είναι άπειρες, όχι μό-
νο όσον αφορά στην καριέρα, αλλά και
στις δημιουργίες του – το μόνο όριο είναι
η φαντασία του».
Ο Matteo Fantacchiotti, Global Vice
President Commercial, DIAGEO
RESERVE, δήλωσε: «Το πάθος, η δημι-
ουργικότητα και οι εκπληκτικές γνώσεις
του Charles στο mixology κέρδισαν τους
κριτές από την πρώτη στιγμή. Η επιθυμία
του να δημιουργήσει μοναδικά serve που
συνδύαζαν εκλεπτυσμένες γεύσεις με
καινοτόμα μοντέρνα twist ήταν ολοφάνερη σε όλα τα στάδια του δια-
γωνισμού. Πρόκειται για μία μεγάλη τιμή να έχουμε τον Charles σαν
τον ambassador του Diageo Reserve WORLD CLASS™ για το 2014
και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του στο μέλλον. Μαζί
σκοπεύουμε να εμπνεύσουμε μία νέα γενιά ταλέντων του mixology,
εξυψώνοντας το προφίλ των bartenders στο ίδιο επίπεδο με αυτό
των chef».
Ο Charles Joly είναι πλέον ο έκτος bartender που έχει διακριθεί με
τον τίτλο του WORLD CLASS™ Bartender of The Year, συμπεριλαμ-
βανομένων των David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz
και Αριστοτέλη Παπαδόπουλο.
Ο Charles Joly θα είναι πλέον ο διεθνής ambassador για το Diageo
Reserve WORLD CLASS™, ένας ρόλος που θα τον κάνει να ταξιδέ-
ψει τον κόσμο, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας νέα ταλέντα, ενώ ταυ-
τόχρονα θα αναπτύσσει και τις δικές του γνώσεις και ικανότητες μέ-
σα από τις διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές που θα γνωρίζει.
Ο κορυφαίος διαγωνισμός διεθνώς για την ανάδειξη του καλύτερου mixologist
πραγματοποιήθηκε φέτος στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Charles Joly να στέφεται Diageo
Reserve World Class Bartender 2014, ξεχωρίζοντας μεταξύ των 47 καλύτερων του κόσμου!
Ο τίτλος για το 2014 στις ΗΠΑ
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χριστίνα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Διαφήμιση:
Κατερίνα Βόμβα
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Ο Charles Joly τη στιγμή της απονομής του τίτλου
Diageo Reserve World Class Bartender 2014.