Page 8 - Food Service τ. 120

FOOD
Service
8
πρώτο
πλάνο
Έπειτα από το εστιατόριο για
γάτες, το εστιατόριο για φυλακι-
σμένους και το εστιατόριο αφιε-
ρωμένο στο παραμύθι «η Αλίκη
στη Χώρα των Θαυμάτων», το
Λονδίνο καινοτομεί με μία νέα
ιδέα. Το concept είναι απλό και
μάλλον οικονομικό. Όπως ανα-
φέρει δημοσίευμα της βρετανι-
κής «Guardian»: «Το εστιατόριο
δεν προσφέρει τίποτε άλλο
στους επισκέπτες του, εκτός
από θαλασσινά σε κονσέρβα, οι
οποίες εισάγονται από όλο τον
κόσμο». Και προσθέτει: «Το
εστιατόριο με την επωνυμία
Tincan restaurant
ξεκίνησε τη
λειτουργία του στο πλαίσιο του
λονδρέζικου φεστιβάλ για τη δια-
κόσμηση. Στόχος του εστιατορί-
ου είναι να αναγάγει την ταπεινή
κονσέρβα σε αντικείμενο του πό-
θου». Κύριες χώρες εισαγωγής
των προσφερόμενων «πιάτων»
του pop-up εστιατορίου είναι η
Πορτογαλία και η Ισλανδία, με
περισσότερες από 30 διαφορετι-
κές ποικιλίες. Πέραν της διαφο-
ρετικότητας των πιάτων, το
εστιατόριο «συμπεριφέρεται»
όπως ακριβώς και τα πιο συμβα-
τικά του είδους. Οι πελάτες κά-
θονται στο τραπέζι, όπου και
τους σερβίρονται μαζί με την πα-
ραγγελία τους ψωμί, σαλάτες
και ροφήματα της επιλογής
τους. Παρόμοια θεματικά εστια-
τόρια μπορεί κάποιος να συνα-
ντήσει στη Νέα Υόρκη αλλά και
στην Πορτογαλία. Το Tincan
restaurant θα συνεχίσει τη λει-
τουργία του για έξι μήνες μετά
το τέλος του φεστιβάλ διακό-
σμησης στις 21 Σεπτεμβρίου.
Το εστιατόριο, το οποίο βρίσκε-
ται στην περιοχή του Soho, προ-
σφέρει στους επισκέπτες του
μαζί με το ψωμί διάφορων ειδών
μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως
είναι ο μαϊντανός, το ελαιόλαδο
και το τσίλι, με τα οποία μπο-
ρούν να γαρνίρουν το ψάρι τους.
Η τιμή διάθεσης της κάθε κον-
σέρβας είναι περίπου 22 λίρες
(28
ευρώ).
n
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο pop up εστιατόριο στο Λονδίνο
Η MODERN BAKERY MOS-
COW ανοίγει και πάλι τις πύλες
της για 21η φορά, από τις 22
έως τις 24 Απριλίου 2015, στο
εκθεσιακό κέντρο Expocentre
Fairgrounds Moscow στη Ρω-
σία. Περισσότεροι από 210 εκ-
θέτες αναμένονται να παρου-
σιάσουν τα προϊόντα τους σε
15.000
επισκέπτες, καλύπτο-
ντας 13.000τ.μ. εκθεσιακού χώ-
ρου. Μέχρι τώρα η έκθεση επι-
κεντρωνόταν σε μηχανήματα
και εξοπλισμό για τη βιομηχα-
νία της αρτοποιίας, στο εξής
όμως θα επικεντρώνεται και
στα συστατικά, τη συσκευασία
και τον εξοπλισμό πώλησης,
καθώς επίσης και στους νέους
τομείς της ζαχαροπλαστικής,
του καφέ, του τσαγιού και του
παγωτού. Περισσότεροι από
15.000
επισκέπτες από 43 χώ-
ρες είχαν την ευκαιρία να ενη-
μερωθούν για τις τελευταίες
τάσεις και εξελίξεις της βιομη-
χανίας κατά τη διάρκεια της
έκθεσης. Ο αριθμός των επι-
σκεπτών αυξήθηκε περισσότε-
ρο από 5% συγκριτικά με το
2013.
Σχεδόν οι μισοί από τους
εγγεγραμμένους εκθέτες ήταν
ιδιοκτήτες, διευθύνοντες σύμ-
βουλοι ή ανώτατα διευθυντικά
στελέχη και ως εκ τούτου άν-
θρωποι που συμμετέχουν ση-
μαντικά στη διαδικασία λήψης
αποφάσεων. Το 27% του συνό-
λου των επισκεπτών προήλθαν
από τη βιομηχανία της αρτο-
ποιίας, 20% από τη βιομηχανία
των γλυκών και της ζαχαρο-
πλαστικής και 15% από τη βιο-
μηχανία κατασκευής αρτοπα-
ρασκευαστικών μηχανημάτων.
Οι επισκέπτες έμειναν ιδιαίτε-
ρα ικανοποιημένοι με την ποικι-
λία των αντιπροσωπευόμενων
προϊόντων και πληροφοριών. Η
συντριπτική πλειονότητα έχει
ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετο-
χή τους στη MODERN BAKERY
MOSCOW το 2015.
n
ΡΩΣΙΑ
Νέα έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής
Μεγάλη
απήχηση
στον κλάδο!
Γεύμα
κονσέρβα!