Page 9 - Food Service τ. 120

FOOD
Service
9
Στο βορειονατολικό τμήμα της
Ιταλίας, στην Cividale del Friuli,
στους πρόποδες των Άλπεων,
φιλοξενήθηκε η δεύτερη διορ-
γάνωση Γευσιγνωσία στο Μο-
ναστήρι. Στις 5 Σεπτεμβρίου
πραγματοποιήθηκε για δεύτε-
ρη χρονιά η θεματική γευσι-
γνωσία που διοργανώνεται από
την κοινότητα της ομώνυμης
πόλης στο μοναστήρι της
Santa Maria.
To εν λόγω μοναστήρι αποτε-
λεί έναν μοναδικό τουριστικό
προορισμό, με ιδιαίτερη πολιτι-
στική αξία, ενώ έχει ενταχθεί
στον κατάλογο των πολιτιστι-
κών μνημείων της UNESCO.
Ο διάκοσμος, το κρασί, τα τυ-
ριά, αλλά και τα υψηλών προ-
διαγραφών γεύματα του μονα-
στηρίου είναι ορισμένα μόνο
από τα χαρακτηριστικά που το
κάνουν να ξεχωρίζει ως ένα
μοναδικό μνημείο.
Στο τέλος του καλοκαιριού, τα
οινοποιεία της περιοχής περι-
μένουν τους επισκέπτες να δο-
κιμάσουν τις νέες σοδειές, ενώ
τα εστιατόρια προετοιμάζουν
παραδοσιακά μενού, τα οποία
απευθύνονται στους επίδοξους
γευσιγνώστες.
Την ίδια περίοδο, οι ελαιοπα-
ραγωγοί διοργανώνουν για
τους τουρίστες θεματικές γευ-
σιγνωσίες στην Cividale del
Friuli, αλλά και οι κτηνοτρόφοι
της περιοχής.
Η Cividale del Friuli προβάλλει
στους επισκέπτες της όχι μόνο
το γαστρονομικό της χαρακτή-
ρα αλλά και την πολιτιστική της
διάσταση, συνδυάζοντας τα
δύο στοιχεία αρμονικά.
Με την πολλών χιλιάδων ετών
ιστορία της και την ένταξη της
πόλης στη λίστα της UNESCO,
τα μοναστήρια και τα θρησκευ-
τικά της μουσεία αποτελούν
πόλους έλξης των τουριστών.
ariainvalle.it/
n
ΙΤΑΛΙΑ
Γευστικές δοκιμές με πολιτιστικό χαρακτήρα
Μετά την επίσημη πρώτη της
έκθεση World Food στη Βαρ-
σοβία, τον περασμένο Απρίλιο,
οι διοργανωτές αποφάσισαν να
δώσουν συνέχεια, πραγματο-
ποιώντας τη δεύτερη World
Food τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, η έκθεση θα λάβει
χώρα στο Expocentre XXI της
Βαρσοβίας από τις 14 έως τις
16
Απριλίου του 2015 και ανα-
μένεται ο αριθμός των επισκε-
πτών να ξεπεράσει τις 3.000.
Στην έκθεση του 2015 εισάγο-
νται για πρώτη φορά και δύο
νέες θεματικές, αυτή της τε-
χνολογίας τροφίμων και της
συσκευασίας.
Το World Food Warsaw θα δια-
θέσει σε όλους τους επαγγελ-
ματίες του κλάδου της βιομη-
χανίας τροφίμων και ποτών μία
διαδραστική πλατφόρμα, μέσω
της οποίας θα μπορούν να ενη-
μερώνονται και να αναζητούν
νέες συνεργασίες με εγχώρι-
ους και μη παραγωγούς, δια-
νομείς, πωλητές λιανικής και
επιχειρηματίες της εστίασης.
Ο Tony Higginson, διευθυντής
Εκδηλώσεων και Πωλήσεων
της ΙΤΕ Group plc, που διοργα-
νώνει το World Food Warsaw,
σχολιάζει: «Πάντα αναζητούμε
τρόπους για να βελτιώσουμε
τις εκθέσεις μας, έτσι ώστε να
είναι απόλυτα εναρμονισμένες
με τις εξελίξεις στον κλάδο. Η
Βαρσοβία δεν είναι μόνο ένα
από τα μεγαλύτερα χρηματοοι-
κονομικά κέντρα της κεντρικής
και ανατολικής, αλλά και ο
πληθυσμός της αποκτά συνε-
χώς περισσότερα δυτικά χαρα-
κτηριστικά. Αυτοί οι δύο παρά-
γοντες συνετέλεσαν στο να αυ-
ξηθεί η ζήτηση και το ενδιαφέ-
ρον για τον κλάδο των τροφί-
μων». Επισημαίνεται, τέλος, ότι
η έκθεση World Food Warsaw
το 2014 προσέλκυσε 94 επιχει-
ρήσεις από 24 χώρες και 3.124
επισκέπτες.
n
ΠΟΛΩΝΙΑ
Διεθνής έκθεση τροφίμων στη Βαρσοβία
Περισσότεροι
από 3.000
επισκέπτες!
Ταξίδι στη γεύση
και στον
πολιτισμό.
πρώτο
πλάνο
H είσοδος της γραφικής
πόλης Cividale del Friuli.