Page 11 - Food Service τ. 121

FOOD
Service
11
επικαιρότητα
Το Δεκαράκι, το πρώτο μονοποι-
κιλιακό τσίπουρο που αποτελεί
προϊόν απόσταξης αποκλειστικά
της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνά-
βου, σας καλεί να γιορτάσετε
μαζί του τη νέα αποστακτική πε-
ρίοδο. Γεννημένο στον Τύρνα-
βο, το Δεκαράκι κλείνει όλη την
αυθεντικότητα και την παράδο-
ση του τόπου στο μπουκάλι του,
κερδίζοντας τους λάτρεις των
παραδοσιακών ελληνικών απο-
σταγμάτων. Τύρναβος και τσί-
πουρο δεν θεωρούνται τυχαία
έννοιες ταυτόσημες: Χάρη στη
μακραίωνη παράδοση, η οποία
διατηρείται αναλλοίωτη στους
αιώνες και περνά από γενιά σε
γενιά, ο Τύρναβος αποτελεί την
ιδιαίτερη πατρίδα του εκλεκτού
τσίπουρου και το «Τσίπουρο
Τυρνάβου» αποτελεί Γεωγραφι-
κή Ένδειξη αναγνωρισμένη και
προστατευόμενη από την Ευρω-
παϊκή Ένωση. Βασικό «μυστικό»
της φήμης του τσίπουρου Τυρ-
νάβου, το οποίο παίζει καθορι-
στικό ρόλο στη μοναδική ταυτό-
τητα και ανώτερη ποιότητά του,
αποτελεί η ποικιλία Μοσχάτο. Η
συγκεκριμένη ποικιλία, η οποία
ευδοκιμεί στην περιοχή, αποτε-
λεί την εκλεκτότερη ποικιλία
σταφυλιού, καθώς υπερέχει τό-
σο σε πλήθος όσο και σε συγκέ-
ντρωση αρωματικών συστατι-
κών. Το Μοσχάτο προστίθεται
σε τσίπουρα που προέρχονται
από ποικιλίες άλλων ουδέτερων
σταφυλιών κατά τη συναπόστα-
ξη, προκειμένου να βελτιώσει
και να αναβαθμίσει τον αρωμα-
τικό χαρακτήρα του τελικού
αποστάγματος. Το Δεκαράκι εί-
ναι το πρώτο μονοποικιλιακό
τσίπουρο που αποτελεί προϊόν
απόσταξης μόνο από Μοσχάτο
Τυρνάβου. Στο μονοποικιλιακό
του χαρακτήρα οφείλει το Δεκα-
ράκι τις μοναδικές του ιδιότη-
τες, που γίνονται αντιληπτές
ήδη από το άνοιγμα της κάθε
φιάλης. Έχοντας λάβει στο μέ-
γιστο τα ποιοτικά και αρωματικά
χαρακτηριστικά του Μοσχάτου
Τυρνάβου, το Δεκαράκι ξεχωρί-
ζει για το έντονο και καθαρό
άρωμά του, την πλούσια και ζε-
στή γεύση του και την κρυστάλ-
λινη όψη του. Ένα ακόμα στοι-
χείο που κάνει το Δεκαράκι τό-
σο ξεχωριστό είναι η παραδο-
σιακή διαδικασία της απόστα-
ξής του, με την τεχνογνωσία και
το μεράκι της οικογένειας Βασ-
δαβάνου, που μετρά πάνω από
50
χρόνια ιστορίας στη δημι-
ουργία οίνων και αποσταγμά-
των.
Το Δεκαράκι: Το πρώτο μονοποικιλιακό
τσίπουρο από Μοσχάτο Τυρνάβου
Τα τυροκομικά Αρβανίτη συμ-
μετείχαν στο Super Market
Forum 2014, το οποίο πραγ-
ματοποιήθηκε στην Αθήνα
στο ξενοδοχείο Αthenaeum
Ιntercontinental (Αίθουσα
Αphrodite) στις 29 και 30 Νο-
εμβρίου, με θέμα «ΟΙ ΝΕΕΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ – Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου
διεξήχθησαν βραβεύσεις και
ομιλίες σχετικές με τις νέες
στρατηγικές και την ανάπτυ-
ξη από πολλούς ελληνικούς,
διεθνείς φορείς και εταιρείες,
ενώ από την πλευρά της εται-
ρείας Αρβανίτη συμμετείχε ο
εμπορικός διευθυντής, κ.
Μπόλκας Κρίτων, με θέμα συ-
ζήτησης «Η διεθνής αγορά
επιλέγει τη "δική μας γεύση"».
Τα τυροκομικά
Αρβανίτη στο Super
Market Forum!
Η πολυταξιδεμένη μαγειρική
προσωπικότητα του chef Γιώρ-
γου Στυλιανουδάκη σταθμεύει
στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς στο
ξενοδοχείο Πεντελικόν.
O executive chef ξεκινά τις γευ-
στικές του επεμβάσεις από το
all-day La Terrasse, που θα λει-
τουργήσει σε δύο ταχύτητες.
Από το πρωί μέχρι το απόγευμα
θα είναι ένα σημείο συναντήσε-
ων για φαγητό ή καφέ και το
βράδυ θα μεταμορφώνεται σε
ένα υπέροχο βραδινό εστιατό-
ριο. Το μεσημεριανό μενού του
all-day La Terrasse οργανώθηκε
με σκοπό να ικανοποιεί το κοινό
κατ’ αρχάς με την ποιότητα των
υλικών, με τις γεύσεις και τις
επιλογές των πιάτων. Στο βραδι-
νό La Terrasse ο σεφ θα δημι-
ουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον
και διαφορετικό μενού από το
μεσημεριανό, με σκοπό να πα-
ρουσιάσει στο κοινό τη δική του
άποψη για την ελληνική κουζίνα.
Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης μα-
γειρεύει τα τοπικά και εποχικά
προϊόντα με διεθνείς επιρροές
και ελεύθερο στυλ. Μικρές δημι-
ουργικές πινελιές στο χώρο θα
πλαισιώσουν την άφιξη του chef.
O chef Γιώργος
Στυλιανουδάκης στο
Πεντελικόν