Page 20 - Food Service τ. 121

FOOD
Service
20
T
ριάντα δύο γαστρο-
νομικές βραδιές
περιλαμβάνει φέ-
τος το πρόγραμμα
του Mount Athos
Area KOUZINA, το οποίο –ό-
πως κάθε χρόνο– πραγματο-
ποιείται στην προ του Άθω πε-
ριοχή Χαλκιδικής από τις 15
Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου.
Κάθε βράδυ στις 8, η επικεφα-
λής της διοργάνωσης, chef
Ντίνα Νικολάου, και δεκαοκτώ
τοπικοί chef, σε συνεργασία με
πέντε Ευρωπαίους chef, ανα-
δεικνύουν τη χρήση των τοπι-
κών προϊόντων στη μαγειρική-
ζαχαροπλαστική και παρουσιά-
ζουν γαστρονομικές τεχνικές,
βασισμένες στις επιρροές εκεί-
νες που αποτελούν τους πέντε
άξονες της διοργάνωσης.
Οι 5 άξονες της
διοργάνωσης
Όλη η διοργάνωση στηρίζε-
ται σε πέντε κύριους άξονες:
n
Αρχαιοελληνική κουζίνα
n
Ευλογία του αγιορείτικου
κόλπου
n
Μοναστηριακή κουζίνα
n
Κουζίνα των αλησμόνητων
πατρίδων
n
Μεσογειακή κουζίνα
Μεγάλη στήριξη του
θεσμού
Η δύναμη και η επιτυχία του
ετήσιου θεσμού στηρίζεται
αποκλειστικά και μόνο στους
ανθρώπους του, οι οποίοι συμ-
μετέχουν καθολικά στις δρα-
στηριότητες της διοργάνωσης,
συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό
ιστό επικοινωνίας και δημιουρ-
γίας.
Στις φετινές δραστηριότητες
λαμβάνουν μέρος:
n
Είκοσι δύο τοπικές επιχειρή-
σεις
n
Τρεις επαγγελματικοί φορείς
n
Είκοσι δύο τοπικοί παραγω-
γοί
n
Εννέα τοπικοί σύλλογοι
Τα παραπάνω αποτελούν έ-
να σύνολο εκατοντάδων «συ-
ντελεστών», κινούμενων γύρω
από μία κοινή γαστρονομική
συνισταμένη.
Πριν από την έναρξή του, το
Mount Athos Area KOUZINA, το
οποίο οργανώνεται από τον
Οργανισμό Τουριστικής Ανά-
πτυξης προ του Άθω, θα ταξι-
Μία διοργάνωση για την οποία μιλούν τα νούμερα και οι άνθρωποί της, με την
υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και τη συνεργασία του Ελληνο-Ιταλικού
Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση του
προγράμματος
Mount Athos Area KouzinA 2015
θέμα