Page 21 - Food Service τ. 121

δέψει σε έξι ευρωπαϊκές και άλ-
λες πόλεις, όπου θα προβάλει
όλες του τις θεματικές εβδομα-
διαίες ενότητες σε κοινό, εκ-
προσώπους Τύπου και τουρι-
στικών γραφείων.
Μεγάλος αριθμός
διεθνών αφίξεων
Πάνω από ογδόντα Έλληνες,
Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρό-
σωποι Τύπου θα επισκεφθούν
την περιοχή του Άθω και του
Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου
μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε
να ζήσουν τη γιορτή και να απο-
κτήσουν την εμπειρία. Η τελευ-
ταία εβδομαδιαία θεματική ενό-
τητα της διοργάνωσης είναι
αφιερωμένη στην ιταλική κουζί-
να και πραγματοποιείται σε συ-
νεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό
Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Διοργάνωση-θεσμός
Το Mount Athos Area KOU-
ZINA αποτέλεσε έμπνευση της
chef Ντίνας Νικολάου, η οποία
το 2011 επισκέφθηκε τη μέχρι
τότε άγνωστη προ του Άθω πε-
ριοχή και παρότρυνε τους ση-
μερινούς διοργανωτές του φε-
στιβάλ να αξιοποιήσουν τα το-
πικά προϊόντα αλλά και τη γα-
στρονομική κληρονομιά της πε-
ριοχής, με στόχο να την αναδεί-
ξουν τουριστικά. Έτσι, το 2012
το Mount Athos Area KOUZINA
εμφανίστηκε για πρώτη φορά
στα τοπικά και εθνικά γαστρο-
νομικά δρώμενα, διερευνώντας
τα τρωτά αλλά και τα δυνατά
του σημεία, ώστε το 2013 να γί-
νεται λόγος για ένα φεστιβάλ
που έδωσε εξαιρετικό επικοινω-
νιακό στίγμα σε ευρωπαϊκό επί-
πεδο και το 2014 για μία διορ-
γάνωση από εκείνες που ξεχω-
ρίζουν για την ποιότητα και την
καλά οργανωμένη δομή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διορ-
γάνωση έχει συμβάλει σημαντι-
κά στην αύξηση του τουρισμού
στην περιοχή.
Ήδη το 2014 έγιναν ορατές
οι πρώτες διαδικτυακές κρατή-
σεις προερχόμενες από τη
Γερμανία, την Αυστρία και την
Ελλάδα.
Αυτό όμως που κάνει εξαιρε-
τικά αισιόδοξους τους διοργα-
νωτές του φεστιβάλ είναι το εν-
διαφέρον θεματικών ευρωπαϊ-
κών τουριστικών γραφείων για
τη διοργάνωση, τα οποία ήδη
συνάπτουν συμφωνίες με τοπι-
κά καταλύματα και τοποθετούν
FOOD
Service
21
θέμα
'
'
Η δύναμη και
η επιτυχία του
ετήσιου θεσμού
στηρίζεται
αποκλειστικά και
μόνο στους
ανθρώπους του, οι
οποίοι συμμετέχουν
καθολικά στις
δραστηριότητες της
διοργάνωσης.