Page 22 - Food Service τ. 121

FOOD
Service
22
από πέρυσι το KOUZINA στον
κατάλογό τους.
Ένα φεστιβάλ για
όλους
Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται
για την εξωστρέφειά της αλλά
και για την ευρεία οπτική της.
Το Mount Athos Area KOUZINA
«
αγκαλιάζει» τόσο τους ντόπι-
ους όσο και τους επισκέπτες
του παρακινώντας τους να
εμπλακούν όλοι με κάθε τρό-
πο. Εκτός από την επικεφαλής
της προσπάθειας chef Ντίνας
Νικολάου, στο KOUZINA συμ-
μετέχουν καταξιωμένοι chef
από την Ελλάδα και από άλλες
ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι
φιλοξενούνται στον τόπο και
τον γνωρίζουν, αποτελώντας
τους καλύτερους διαφημιστές
του. Εκείνο όμως που κάνει τη
διαφορά, συγκαταλέγοντας
την προσπάθεια στις κορυφαί-
ες, είναι η καθολική συμμετοχή
της τοπικής κοινωνίας σε αυτή.
Νοικοκυρές από κάθε γωνιά
της περιοχής μετατράπηκαν σε
πρωταγωνίστριες της διοργά-
νωσης, που την περιμένουν
ανυπόμονα ολόκληρο το χρόνο
ώστε:
n
να μαγειρέψουν,
n
να διδάξουν,
n
να παρουσιάσουν τη γα-
στρονομική μας κληρονομιά
n
και κατ’ επέκταση τον τόπο
ολόκληρο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα
αποτελεί η περσινή αποστολή
στο Λονδίνο τεσσάρων νοικο-
κυρών από την Αμμουλιανή, οι
οποίες στο Recipeace του
Jamie Oliver έκλεψαν την πα-
ράσταση όταν παρουσίασαν σε
45
Βρετανούς εκπροσώπους
Τύπου τοπικά γλυκίσματα και
εδέσματα του νησιού. Φέτος,
δέκα νοικοκυρές από την Αμ-
μουλιανή και τα Νέα Ρόδα θα
ταξιδέψουν για τον ίδιο λόγο
στην Κωνσταντινούπολη!
Με το βλέμμα στο
2015
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο
Οργανισμός Τουριστικής Ανά-
πτυξης προ του Άθω, σε συ-
νεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό
Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
και το Σύλλογο Επαγγελματιών
Αρναίας, διοργάνωσε το γα-
στρονομικό-πολιτιστικό δρώμε-
νο με τίτλο Arnea KOUZINA
Traditional. Στο πλαίσιο της εκ-
δήλωσης που πραγματοποιή-
θηκε στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου,
είκοσι τρεις εκθέτες και τοπικοί
παραγωγοί/μέλη του οργανι-
σμού παρουσίασαν στο κοινό
προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και
γαστρονομικές δημιουργίες,
υπό την «εποπτεία» της επικε-
φαλής του Mount Athos Area
KOUZINA, chef Ντίνας Νικολά-
ου. Παράλληλα, έξι τοπικοί κοι-
νωνικοί φορείς συνεργάστηκαν
για μία ακόμη φορά, έτσι ώστε
το καλλιτεχνικό μέρος της
διοργάνωσης να αποτελέσει
ωδή στην τοπική παράδοση και
στις τοπικές πολιτιστικές ρίζες.
Η δραστηριότητα αποτελεί
μέρος του promo tour του
Mount Athos Area KOUZINA
2015
και στοχεύει στην προώ-
θηση της τοπικής γαστρονο-
μίας και των προϊόντων του
«
τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής
στην ελληνική αγορά. Το Arnea
KOUZINA Traditional αποτελεί
ήδη σημείο αναφοράς και συ-
νάντησης της τουριστικής δρα-
στηριότητας και του τοπικού
πρωτογενούς τομέα, ενώ προ-
ωθείται ως παραδειγματική
μορφή εναλλακτικής δραστη-
ριότητας, η οποία συνθέτει και
συνδυάζει τουριστικά φαινόμε-
να, καθιστώντας ως πόλο έλ-
ξης την παραδοσιακή πόλη της
Αρναίας.
Επιπρόσθετα, αποτελεί μία
ακόμη απόδειξη της τοπικής
κοινωνικής συνοχής, η οποία
αποτελούσε αρχικό στόχο του
οργανισμού και δημιουργεί
πλέον μεγαλουργήματα – πρό-
τυπα για τις ελληνικές τοπικές
κοινωνίες.
Το πρόγραμμα του Mount
Athos Area KOUZINA έχει α-
ναρτηθεί στην ιστοσελίδα του
οργανισμού
area.org και, σύμφωνα με τα
μέχρι σήμερα στατιστικά στοι-
χεία, ήδη συγκεντρώνει το
έντονο ενδιαφέρον του κοινού.
Info:
area.org
<
θέμα
'
'
Η διοργάνωση
χαρακτηρίζεται
για την
εξωστρέφειά της
αλλά και για την
ευρεία οπτική της.