Το νέο εγχείρημα
Η ώρα της αλλαγής έφτασε για τον Διο-
νύση Αλέρτα και σε λίγες μέρες δίνει ρα-
ντεβού με μία σπάνιας ποικιλίας σοκολάτα
στη Νέα Κηφισιά… Με μία λιτή ανακοίνωση
του patissier, μέσα από το λογαριασμό του
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορίστηκε
η λήξη της συνεργασίας του με το Ivoire.
Και όπως λένε συχνά σε τέτοιες περιπτώ-
σεις, «Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος
ανοίγει». Έτσι, λίγα εικοσιτετράωρα μετά
την πρώτη ανακοίνωση, ακολούθησαν νέ-
ες, οι οποίες έδιναν στίγμα αλλά όχι και
σαφή εικόνα για το επόμενο βήμα.
Επιχειρείν!
Τα πράγματα όμως δεν άργησαν να ξεκα-
θαρίσουν. Όπως εξηγεί ο Δ. Αλέρτας στο
Food Service
: «
Στα επαγγελματικά μου
παίρνω πολύ γρήγορα αποφάσεις. Σε μία
μόνο στιγμή πήρα την απόφαση να αποχω-
ρήσω από το Ivoire. Και σε μία μόνο στιγμή,
αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι καινούργιο».
Πόσο εύκολο όμως είναι να λάβεις μία τέ-
τοια απόφαση σε μία περίοδο που δεν θα
μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ευνοϊκή για
νέα εγχειρήματα; Ο ίδιος απαντά: «Moυ
αρέσει το ρίσκο. Αν δεν δοκιμάσω τώρα
που δεν έχω άλλες υποχρεώσεις, πότε θα
το κάνω; Άλλωστε δεν έχω και πολλά να χά-
σω. Έχω εμπιστοσύνη στα χέρια μου. Ό,τι
και να γίνει, θα βρω τον τρόπο να προχωρή-
σω».
Τι είναι το Criollo;
Η ιδέα απλή και σίγουρα απόλυτα
εναρμονισμένη με το επαγγελματικό προ-
φίλ του Δ. Αλέρτα. Πρόκειται για ένα νέ-
ου τύπου ζαχαροπλαστείο, το οποίο θα
μοιάζει με κοσμηματοπωλείο.
Προθήκες και βιτρίνες όμοιες με αυτές
που συναντάμε στα κοσμηματοπωλεία,
ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι στη μέση και
διακόσμηση με επιλεγμένα εντυπωσιακά
στοιχεία σε όλους τους χώρους του.
Το ζαχαροπλαστείο το οποίο αποτελεί
συνεργασία του Δ. Αλέρτα με το Δειπνο-
σοφιστήριον Catering θα βρίσκεται σε κε-
ντρικό σημείο στη Ν. Κηφισιά και θα προ-
σφέρει στους επισκέπτες του διαφόρων
ειδών γλυκά, όπως είναι οι τρούφες και
τα macaroon, πάστες ιδιαίτερης υφής και
αισθητικής, σοκολατάκια, τάρτες, κρουα-
σάν και κάθε άλλη έμπνευση των νέων
συνεταίρων.
Όσο για το τι σημαίνει Criollo; Ο ειδι-
κός εξηγεί: «Θέλαμε να δώσουμε ένα
στίγμα στο κατάστημα. Το Criollo είναι
μία πολύ σπάνια και υψηλής ποιότητας
ποικιλία σοκολάτας. Αυτόν τον εξαιρετικό
και σπάνιο χαρακτήρα θέλουμε να δώ-
σουμε και στο κατάστημα».
FOOD
Service
30
συνέντευξη
Criollo Patisserie