Page 38 - Food Service τ. 121

FOOD
Service
38
συνέντευξη
Ξενοδοχείο Pentelikon
Aλλαγή σκηνικού
Ο Κρητικός chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, με εφόδιο τη θητεία του στον Αlain Ducasse και
στο ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης, έρχεται στο Pentelikon να «ταράξει» τα νερά… Οι δημιουργίες
του, που πάντα έχουν ως βάση την κρητική κουζίνα, μεταμορφώνονται σε ενδιαφέροντα πιάτα
πολλών αστέρων. Το περιοδικό Food Service δοκίμασε τις γευστικές προτάσεις του μενού του
Γιώργου Στυλιανουδάκη και τις παρουσιάζει…
Μπακαλιάρος confit σε ελαιόλαδο, emulsion χορταρικών από την Κρήτη,
κρέμα πατάτας και σταφίδες κονσομέ.
Ριζότο δημητριακών με μανιτάρια, σπαράγγια και πέπλο άγριων χορταρι-
κών με επίγευση θυμάρι.
Γαλακτομπούρεκο με καραμελωμένο φύλλο κρούστας, sabayon βουτύ-
ρου, παγωτό από κατσικίσιο γάλα και ζελεδάκι μελιού.
Σοκολατένια αύρα: Κρέμα σοκολάτας, βράχοι κακάο, πούδρα σοκολάτας,
πουτίγκα εσπεριδοειδών και σορμπέ σοκολάτας με άρωμα βιολέτας.