Food Service τ. 134

6 Αγαπητοί φίλοι, E φτασε η στιγμή που (σίγουρα) πολλοί από εσάς αναμένατε με προσμο- νή, αδημονία και αγωνία. Η θερινή και έντονη τουριστική περίοδος, η οποία, όπως και συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να κινηθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα εν συγκρίσει με τα αμέσως προηγούμενα έτη και καλοκαίρια. Εξυπακούεται πως η ευκαιρία είναι σήμερα, τώρα, εδώ! Δεν υπάρχει χρόνος για βαθυστόχαστες αναλύσεις, πολύπλοκες σκέψεις, καθυστερήσεις, δεύτερες σκέψεις, διστακτικότητα, διαλογισμό και γενικότερα χρόνο που πάει χαμένος. Οι πελάτες βρίσκονται εδώ και αναζητούν ένα εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο, ένα σνακ-μπαρ, μια καφετέρια, ένα μπαρ, μια οποιαδήποτε επιχείρηση της τουριστι- κής βιομηχανίας προκειμένου να επενδύσουν τον χρόνο τους και κατ’ επέκταση τα χρήματά τους! Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως η προσφορά από μέρους των επαγγελματιών της εστίασης και της φιλοξενίας ιδιαίτερα αυτή την εποχή κι- νείται σε δυσθεώρητα επίπεδα, οπότε κάθε πελάτης που δεν περνά το κατώφλι της επιχείρησής σας αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία και ασφαλώς μικρότερα έσοδα για το ταμείο σας. Παράλληλα, στη σφαίρα του αδύνατου κινείται και η πιθανό- τητα να αποτελέσει μια… κινητή διαφήμιση για εσάς, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τη φιλοξενία, την ταχύτητα και πληρότητα της εξυπηρέτησης, την ποιότητα, την ποικιλία, την καθαριότητα, τις φιλικές τιμές κ.ο.κ., επηρεάζοντας θετικά άλλους γνωστούς και φίλους. Το εντελώς αντίθετο από μία «win-win situation»! Αυτά που σίγουρα απαιτούνται είναι καλή διάθεση, καθαριότητα, ευγένεια, πνεύμα φιλοξενίας, ποικιλία, ποιότητα, σωστή τιμολογιακή πολιτική, δημιουρ- γικότητα (και όχι μόνο σε ό,τι προϋποθέτει πονηριά…), υπομονή, κατανόηση, σωστός υπολογισμός των δεδομένων, του ρόλου σας, της βαρύτητας των πε- λατών σας, αλλά και της αξίας των χρημάτων που δαπανούν στην επιχείρησή σας. Τα τελευταία, φυσικά, μπορούν πολλαπλασιαστούν εάν βρείτε απαντήσεις σε δύο ζητούμενα: «Πώς;» και «Γιατί;». Εδώ μια υποσημείωση: όταν και εάν μπείτε στην προαναφερθείσα εξίσωση, χρήσιμο θα ήταν να την αντιμετωπίσετε με «ανοικτούς» ορίζοντες, σκεπτόμενοι πρωτίστως τους πελάτες σας, τις συνήθειές τους, τα «θέλω» τους, ή αυτά που θα ήθελαν και υπάρχουν στο εξωτερικό, αλλά δεν υλοποιούνται στην Ελλάδα. Γενικότερα επιχειρήστε να σκεφτείτε με μια… αντισυμβατική και δημιουργική λογική. Επίσης, μη… δεσμεύετε το νου και τη φαντασία σας με βάση όσα μπορείτε να προσφέρετε σήμερα ή όσα θεωρείτε πως γνωρίζετε. Εξάλλου, πάντοτε υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι με εξαιρετικές γνώσεις και κατάρτιση, τους οποίους είναι δύσκολο να ανταγωνιστείτε ευθέως. Παρ’ όλα αυτά, αυτοί αποτελούν μειοψηφία και για καθέναν εξ αυτών υπάρχουν… 1.000 ακόμη που κινούνται στο εντελώς αντίθετο μέρος της εξίσωσης. Οπότε, οπλιστείτε με θάρρος, γνώση, φαντασία, όρεξη, δημιουργικότητα και μεράκι και απλά τολμήστε! Εξυπακούεται πως η επίτευξη της τελειότητας δεν επι- τυγχάνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμε- νη διαδικασία, ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και αναζήτησης! Καλή συνέχεια, καλή δύναμη και καλές πωλήσεις! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Compupress A.E. Κεντρικά Γραφεία: 2 ο χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ.: 210 9238672, fax: 210 9216847 ΚΩΔΙΚΟΣ: 015812 ΕΚΔΟΤΗΣ: Nίκος Μανούσος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Ιωάννης Πατρίκος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING: Λουκία Ταλιαδώρου ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Παναγιώτης Μαρκέτος ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Νικολέττα Καλμούκη ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Άκης Λιάντζουρας ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Δέσποινα Προβιδάκη ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: Αρτεμησία Παπαδάκη ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Παυλίνα Μπεθάνη ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Iωάννης Τζίφας ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ: Μ. ΣΠΥΡΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΡΓΟΣ A.E.-Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΚΩΔΙΚΟΣ ISSN: 1108-9520 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. EDITORIAL

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=