Food Service τ. 134

IDEAS 66 Βιολογικά προϊόντα: Συμφέρει να τα εντάξετε στο μενού της επιχείρησής σας; O λο και περισσότεροι άνθρωποι κατανα- λώνουν βιολογικά προϊόντα και το ερώ- τημα που θέτουν οι πιο δύσπιστοι είναι το αν και κατά πόσο αυτά είναι ασφαλή. Αρχικά, αξίζει να διευκρινίσουμε τι είναι τα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά θεωρούνται τα τρόφιμα που παράγονται με μεθόδους οι οποίες δεν περιλαμβάνουν συνθετικά φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα, ενώ δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με τη χρήση ακτινοβολίας, βιομηχανικών διαλυτών ή χημικών πρόσθετων τροφίμων. Τα βιολογικά τρόφιμα δηλαδή, είναι τρόφιμα απαλλαγμένα από τεχνητά πρόσθετα τροφίμων και συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία με λιγότερες Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει μια μεγάλη αντίδραση όσον αφορά τα συμβατικά προϊόντα, με τους καταναλωτές να στρέφονται όλο και περισσότερο στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Από αυτή την τάση δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος ο τομέας της εστίασης, όπου τα bio- restaurants έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού που επιθυμεί το clean eating.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=