Food Service τ. 135

11 ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος 1-3 Φεβρουαρίου ΣΤΗ Θεσσαλονίκη Το Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος, το συνέδριο-θεσμός στον τομέα του κρέατος, αναμένεται να πραγματο­ ποιηθεί 1-3 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά, το συνέδριο με τίτλο «Από τον στάβλο στο πιάτο» διορ­ γανώνεται από το περιοδικό «Meat News» και την HELEXPO, η οποία και θα το φιλοξενήσει στη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia. Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση του 2017, έχει καταστεί θεσμός για τον τομέα του κρέατος, καθώς στο τριήμερο των εργασι­ ών του συγκεντρώνεται το ενδιαφέ­ ρον της επιστημονικής κοινότητας και καταγράφονται όλες οι εξελί­ ξεις της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέα­ τος. Οι θετικές προοπτικές τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμή­ μα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στη μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει τη γευστική παράδοση της χώρας είναι η βάση στην οποία χτίζεται το συνέδριο. Το συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, ανταλλαγής πληρο­ φοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτη­ σης ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=