Food Service τ. 135

12 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ε δώ και μερικούς μήνες, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕ- ΒΕΕ) εγκαινίασε τη λει- τουργία του Κέντρου Γαστρονομίας, το οποίο στεγάζεται στους χώρους του Κέντρου Επαγγελματικής Κα- τάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα. Στόχος του; Η παροχή ενός πλέγ- ματος ενημερώσεων, παρουσιάσε- ων και εν γένει δράσεων, μέσω των οποίων θα επιτυγχάνεται η υψηλού επίπεδου τεχνική κατάρτιση στον χώρο των ζαχαροπλαστών! Η έννοια και η σημασία της δια- σφάλισης υψηλού επιπέδου εκ- παίδευσης, μέσω της οποίας θα λάβει «σάρκα και οστά» η αισθη- τή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, με τη συνολικότερη ώθηση της αγοράς προς την επίτευξη νέων, ανώτε- ρων στόχων, αποτελεί ένα από τα ζητούμενα στη σύγχρονη επιχει- ρηματικότητα ανεξαρτήτως τομέα δραστηριοποίησης, ιδιαιτεροτήτων των ίδιων των κλάδων, αλλά και του μεγέθους ενός οργανισμού. Αποτελεί κοινό τόπο πως οι το- μείς και τα εν γένει επαγγέλματα που άπτονται και εντάσσονται στον ευρύτερο κλάδο του επισιτισμού βιώνουν έντονα –σε αρκετές πε- ριπτώσεις– το φαινόμενο της έλ- λειψης εξειδικευμένου και κατάλ- ληλα καταρτισμένου προσωπικού. Η αναγκαιότητα για την ανεύρεση στελεχών που θα επανδρώσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου, συμβάλ- λοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, καθώς ο ρόλος του επισιτισμού διαδραματίζει σημαντι- κό ρόλο στην ανάπτυξη κλάδων, όπως αυτός του τουρισμού, φτάνει σύντομα σε… εκρηκτικά επίπεδα! Σημείο αναφοράς στην κατάρτιση των επαγγελματιών Προς αυτή την κατεύθυνση εγκαι- νιάστηκε, πριν από μερικούς μήνες, το Κέντρο Γαστρονομίας της ΓΣΕΒΕΕ. Απώτερος σκοπός της ίδρυσής του είναι η ενημέρωση των επαγγελμα- τιών, η υλοποίηση σεμιναρίων, πα- ρουσιάσεων και master classes με την ενεργή συμμετοχή ζαχαροπλα- στών που θα προέρχονται τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτε- ρικό. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μέσω της συγκεκριμένης κίνησης αποβλέπουμε στην κατάκτηση υψη- λού επίπεδου τεχνικής κατάρτισης, αρχικά στον χώρο των ζαχαροπλα- στών. Και αυτό, καθώς το εν λόγω κέντρο σύντομα θα καλύπτει ολό- κληρο το φάσμα επισιτισμού (εστι- άτορες, αρτοποιοί κ.ά.). Την ίδια στιγμή, μέσω της λειτουργίας του Κέντρου Γαστρονομίας, επιβεβαιώ- νονται στην πράξη οι στενοί δεσμοί συνεργασίας μεταξύ της ΓΣΕΒΕΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλα- στών Ελλάδος και της Λέσχης Αρχι- ζαχαροπλαστών Ελλάδος. Οφείλω να πραγματοποιήσω ειδική μνεία στην τελευταία, καθώς ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του», αναφέρει χα- ρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΓΣΕ- ΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σε απο- κλειστική του συνέντευξη στο περιο- δικό «Food Service». Όπως αναφέρει ο κ. Καββαθάς, Η ΓΣΕΒΕΕ ποντάρει στη Δια Βίου Μάθηση Κέντρο Γαστρονομίας Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=