Food Service τ. 135

το Κέντρο Γαστρονομίας διαθέτει εξαιρετικά σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό, ο οποίος αποκτήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία συ- νεργατών και επαγγελματιών του χώρου του επισιτισμού. Στις προ- θέσεις της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, στο κοντινό μέλλον, είναι να δημι- ουργηθούν δύο ακόμη τεχνικά κέ- ντρα που θα απευθύνονται και θα αφορούν σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί αυτοκινήτων κ.ά. Πρωτοπορία και καινοτομία 23 ετών! Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ιδρύθηκε το 1995, κα- θώς τα τότε μέλη του, με τον ενερ- γό ρόλο της διοίκησης της ΓΣΕΒΕ Ελλάδος, «ανάγνωσαν» έγκαιρα και με ακρίβεια τις ραγδαία μετα- βαλλόμενες συνθήκες που όχι μό- νο επικρατούσαν τότε στην αγορά, αλλά και τις δραστικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα σε διεθνές επίπεδο και σύντομα θα… χτυπού- σαν και την πόρτα της πατρίδας μας. Είχαν την ικανότητα να διαβλέ- ψουν πως η άρτια κατοχή του απαι- τούμενου γνωστικού αντικειμένου, σε συνδυασμό με την εξειδίκευ- ση και τη σύγχρονη κατάρτιση, θα αποτελούσαν τα πλέον αποδοτικά και χρηστικά «όπλα» προκειμένου ένας επαγγελματίας να αντιμετω- πίσει με επιτυχία τον ανταγωνισμό που συνεχώς μεταβάλλεται, γιγα- ντώνεται και εξειδικεύεται, αλλά και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και των καιρών, εν τη ευρεία έννοια. Αποφάσισαν, λοιπόν, να ιδρύ- σουν μια εκπαιδευτική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το εν λόγω ΚΕΚ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο έχει λάβει άδεια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κε. Δι.Βι.Μ.2) από τον Εθνικό Οργανι- σμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Για πάνω από μία πε- νταετία, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Δια- χείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ΕΝ ISO 9001, έτσι ώστε να ικανοποιεί τους αποδέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η πολιτική ποι- ότητας του KEK διατηρείται ενήμερη ανά πάσα στιγμή και απέναντι σε κά- θε μεταβολή, είναι γνωστοποιημένη στο προσωπικό, αλλά και διατίθεται προς κάθε ενδιαφερόμενο μέρος. Σήμερα, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ εδρεύει στην Αθήνα, ενώ διαθέτει παραρ- τήματα στη Θεσσαλονίκη, στα Ιω- άννινα, στη Λάρισα, στην Πάτρα, καθώς επίσης και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερα από 50 καταρτισμένα και εξειδικευμένα επιστημονικά και διοικητικά στελέχη. Στόχος η «υιοθέτηση» της διαρκούς επιμόρφωσης και κατάρτισης Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, απώτερος σκοπός της λειτουργίας του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ είναι η αντιμετώπι- ση των αυξημένων αναγκών, τόσο των εργοδοτών όσο και των εργα- ζομένων των μικρομεσαίων επιχει- ρήσεων στη χώρα μας, για υπηρε- σίες διά βίου μάθησης, επιμόρφω- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 13 σης και επαγγελματικής κατάρτισης. Πρωτίστως, δε, της υιοθέτησης της εν λόγω λογικής, αλλά και της πλή- ρους αντίληψης της αναγκαιότητάς τους. «Με το ΚΕΚ επιδιώκεται η συμβολή σε αποφασιστικό βαθμό στην αναβάθμιση των βιοτεχνικών και εμπορικών επαγγελμάτων μέ- σω της συνεχιζόμενης επαγγελματι- κής κατάρτισης, με την ταυτόχρονη προσφορά μιας “ανοιχτής”, ευέ- λικτης, ολοκληρωμένης και ποιο- τικής επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να αναβαθμιστούν αι- σθητά και να εκσυγχρονιστούν τόσο το γνωστικό αντικείμενο όσο και τα επαγγελματικά προσόντα των επι- χειρηματιών και των υπαλλήλων τους. Την ίδια στιγμή, επιχειρείται να προωθηθεί η ανάπτυξη των επι- χειρηματικών ικανοτήτων, η απο- τελεσματική χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών και η αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτή- των των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Στις προτεραιότητές του ΚΕΚ είναι να συμβάλλει στην αναγνώριση και κατοχύρωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απο- κτώνται από την επαγγελματική κα- τάρτιση, αλλά και την αποτελεσμα- τική πρόληψη και αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιπροσθέτως, καταβάλ- λουμε διαρκή προσπάθεια, ώστε να ενισχυθεί η περιφερειακή διάσταση της διά βίου μάθησης, προωθώ- ντας ενέργειες κατάρτισης σε πόλεις που βρίσκονται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας, σε μια στρατηγική αποκέντρωσης. Ιδι- αίτερη βαρύτητα δίνουμε και στην προώθηση των ίσων ευκαιριών στους τομείς της κατάρτισης και της απόκτησης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ενώ επιθυμούμε να συμ- βάλλουμε στην ισότιμη πρόσβαση ατόμων που προέρχονται από κοι- νωνικά “ευάλωτες” ομάδες», υπερ- θεματίζει ο κ. Καββαθάς. ������������� < Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μέσω της συγκεκριμένης κίνησης αποβλέπουμε στην κατάκτηση υψηλού επίπεδου τεχνικής κατάρτισης, αρχικά στον χώρο των ζαχαροπλαστών. Και αυτό, καθώς το εν λόγω κέντρο σύντομα θα καλύπτει ολόκληρο το φάσμα επισιτισμού (εστιάτορες, αρτοποιοί κ.ά.) ‘ ‘

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=