Food Service τ. 147

81 IVIS4 ΑΘΉΝΑ Ο Γιάννης Λουκάκος μέσα από το εστιατόριο Ivis4 προσφέρει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στους επι- σκέπτες του. Eμπνευσμένος από τη μεσογειακή κουζί- να, δημιουργεί και υπογράφει ένα ευφάνταστο μενού με «πειράγματα» σε κλασικές συνταγές, αλλά και με την προσθήκη πρωτοποριακών ιδεών. Το μενού προ- σφέρει πιάτα για κάθε ώρα της ημέρας, ενώ για τους λάτρεις του cocktail, το μπαρ του Ivis4 διαθέτει μια ξεχωριστή λίστα με signature. Ο χώρος του εστιατορίου έχει τον δικό του χαρακτήρα εναρμονιζόμενος με την περιοχή του Κεραμεικού. Μια μεγάλη τοιχογραφία από τον SimpleG, εμπνευσμένη από τη φύση, μεταφέρει μέσα τον όμορφο κήπο της αυλής και τα επιλεγμένα ένα προς ένα αντικείμε- να-αντίκες από τα παλαιοπωλεία της περιοχής, που κοσμούν τη βιβλιοθήκη και δημιουργούν ατμόσφαιρα οικεία και ταυτόχρονα πρωτόγνωρη. Ήβης 4 Ψυρρή. Τηλ.: 210 3213340 PELOSOF CAFÉ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ Στη Στοά Πελοσώφ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα νέο all day bar restaurant δίνει ρυθμό στην περιοχή. To διώροφο εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες του ιδι- αίτερες επιλογές για καφέ, brunch, δείπνο και cocktails, συνδυάζοντας αρμονικά το μοντέρνο με την ιστορικότητα του χώρου. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το νέο εστια- τόριο ήταν κάποτε το κεντρικό Ταχυδρομείο της Θεσσα- λονίκης. Μάλιστα, στους βομβαρδισμούς κατά τη διάρ- κεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε, διακό- πτοντας τη λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μωσαϊκό στα πατώματα του κτιρίου έχει διατηρηθεί, με τους διακοσμητές του χώρου να το αναδεικνύουν με μοντέρνα χειροποίητα φωτιστικά. Το όνομά του καφέ έχει, επίσης, τη δική του ιστορία, αφού ο Πελοσώφ ήταν ένας εκ των ιδιοκτητών της στοάς. Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 6946 744472 FRANCO MANA ΑΘΉΝΑ Tο πρώτο κατάστημα Franco Manca άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους φίλους της slow- rising sourdough pizza. Από το 2008 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Franco Manca στο Brixton Market του Λονδίνου έως και σήμερα, έχουν ανοίξει περισσότερα από 56 εστιατόρια Franco Manca στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας. Φέτος η Ελλάδα υποδέχε- ται τα Franco Manca, πρωτοπόρους στη slow-rising sourdough πίτσα, κάνοντας πρεμιέρα με το πρώτο της εστιατόριο στη Νέα Φιλαδέλφεια και την υπο- γραφή των James Ravano (Λονδίνο), με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων PizzaExpress και Zizzi στη Βρετανία, Nabil Mankarious (Αλεξάν- δρεια), γενικό διευθυντή του ομίλου Fulham Shoreν και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων The Real Greek & Franco Manca στη Μ. Βρετανία, των επιχειρηματιών/chefs αδελφών Λιάκου(Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut) και του chef Πάνου Ιωαννίδη (Ovio, OZ37 & Stellar Gastro Cinema). Ελ. Βενιζέλου 2, Νέα Φιλαδέλφεια. Τηλ.: 210 2581501

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=