Food Service τ. 147

80 ARRIVALS Τα «φρέσκα» εστιατορικά concepts στη χώρα μας MAYAN ΑΘΗΝΑ O ανήσυχος «υπέρμαχος» της Nikkei κουζίνας, Σταμάτης Τσίλιας, στέγασε την αγάπη του σε νέο χώρο που ήδη από την ονομασία του δίνει στίγμα Περού. Το Mayan, όπως συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό, στοχεύει να ταξιδεύει τους επισκέπτες του γα- στρονομικά σε Ιαπωνία και Περού με οδηγό τον chef rotisseur Σταμάτη Τσίλια. Ενδιάμεσοι σταθ- μοί του ταξιδιού –που οι δημιουργοί του Mayan προτιμούν να χαρακτηρίζουν «εμπειρία– αποτε- λούν η ceviche, το τατάκι Τατάκι ντε τερνερα, η Γκιόζα ντε βεζετάλ, το Τσουκούνε και πολλά άλλα εξίσου ενδιαφέροντα γαστρονομικά ευρήματα του πολυμήχανου chef. Το φινάλε των γευμάτων υπογράφει ο επίσης χαρισματικός pastry chef, Θανάσης Τσαγκλιώτης, με προτάσεις που καταφέρ- νουν να συνδυάσουν το Περού και την Ιαπωνία με τον δικό του «ζαχαροπλαστικό» χαρακτήρα. Τα cocktails έχει αναλάβει ο «Momix» Άρης Χατζηαντωνίου, ενώ αξίζουν δοκιμής το λευκό και το ροζέ κρασί του Mayan. Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Kεραμεικός. Τηλ.: 216 2020065

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=