Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 6 - page 57

57
παρουσίαση
μίνι μάρκετ
H
απόφαση του κ. Θανάση Σηφομιχελάκη να
ασχοληθεί με το αντικείμενο της μικρής
λιανικής πάρθηκε όταν συνειδητοποίησε
ότι τα μαγαζιά που πουλάνε βασικά αγαθά,
που χρειάζεται ο κόσμος καθημερινά,
έχουν ανοδική πορεία, παρά την οικονομική κρίση της
χώρας. Ο ίδιος μας είπε: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με
το χώρο του μίνι μάρκετ εντελώς τυχαία. Όταν έμαθα
ότι πωλείται ένα μίνι μάρκετ στην Κάντζα, το είδα ως
μια επένδυση και αποφάσισα να το αγοράσω, και έτσι
μπήκα στο χώρο. Στο νέο μου μίνι μάρκετ, που βρισκό-
μαστε σήμερα, ελπίζω να συνεχιστεί η καλή πορεία
που είχε το πρώτο. Αυτό το μαγαζί λειτουργούσε πριν
ως φούρνος και οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν να το
λειτουργήσουν άλλο και έτσι το έκλεισαν. Ευελπι-
στούμε το μαγαζί να πάει καλά, γιατί δεν υπάρχει και
κάτι αντίστοιχο κοντά. Σίγουρα, οποιαδήποτε επενδυ-
τική κίνηση αυτήν τη στιγμή είναι ρίσκο και ένα
κατάστημα θέλει λίγο χρόνο για να το μάθει ο κόσμος,
ωστόσο πιστεύω σε αυτό».
Την εμπειρία που αποκόμισε ο κ. Σηφομιχελάκης εδώ
και έναν χρόνο από το μίνι μάρκετ στην Κάντζα τη χρη-
σιμοποίησε στο έπακρο όταν άνοιξε το μίνι μάρκετ στην
Αγία Παρασκευή.
«Το μαγαζί είναι 80 τετραγωνικά και με την εμπειρία
που είχαμε από το προηγούμενο μαγαζί μπορέσαμε να
το στήσουμε καλύτερα. Θέλαμε να είναι εντυπωσιακό
και μοντέρνο για να τραβήξει τη νεολαία. Επίσης, είναι
ένας συνδυασμός αναψυκτηρίου με μίνι μάρκετ και
φυσικά έχει και την αντίστοιχη άδεια».
Η ιδέα για την παροχή καφέ ήρθε μετά από μια έρευνα
που πραγματοποίησε ο κ. Σηφομιχελάκης, όσον αφορά
το αγοραστικό κοινό της περιοχής. Όπως μας είπε:
«Γενικότερα, υπάρχουν πράγματα που δεν φεύγουν
στο άλλο μαγαζί και φεύγουν εδώ πέρα, όπως κάποια
περίεργα τσιγάρα ή μπισκότα, που δεν τα αγοράζει ο
κόσμος στην Κάντζα, ενώ εδώ κινούνται οι κωδικοί
τους πολύ. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου θα δούμε
τι ζητάει ο κόσμος και αναλόγως θα φέρνουμε τα αντί-
στοιχα προϊόντα».
Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, πριν το συγκεκριμένο
κατάστημα ήταν φούρνος, οι κάτοικοι της περιοχής το
επισκέπτονται για το ψωμί. Ο κ. Σηφομιχελάκης, όμως,
δηλώνει χαρακτηριστικά ότι δεν περιμένει μεγάλο
κέρδος από αυτό γιατί του στοιχίζει αρκετά η συσκευ-
ασία του ψωμιού από το φούρνο που το αγοράζει. «Το
ψωμί και όλα τα αρτοσκευάσματα τα γνωρίζουν και
τα αγοράζουν οι κάτοικοι εδώ. Δεν βγάζουμε όμως
ιδιαίτερο κέρδος από το ψωμί, το πολύ 10 λεπτά. Περισ-
σότερο το κάνουμε για την εξυπηρέτηση του κόσμου
και φυσικά με το σκεπτικό ότι εάν έρθει κάποιος για
το ψωμί, θα αγοράσει και κάτι ακόμη. Ο πιο κοντινός
φούρνος είναι μακριά, οπότε σίγουρα θα το πάρει από
εμένα». Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ, καθώς δεν
υπάρχει σε μεγάλη ακτίνα μαγαζί που να φτιάχνει καφέ
στο χέρι. Επίσης, μπορεί να είναι καινούργιο το μαγαζί,
ωστόσο τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς δίνει καθη-
μερινά το «παρών» καινούργιος κόσμος. Κατά μέσο
όρο καθημερινά μπαίνουν 50-60 πελάτες, που για και-
νούργιο μαγαζί πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλά».
Το μοντέρνο στήσιμο στο κατάστημα το επιμελήθηκε ο
ίδιος που είναι στο επάγγελμα μηχανικός. «Έχω κατα-
σκευαστική εταιρεία, οπότε η κύρια δραστηριότητά
μου είναι να στήνω μαγαζιά και να τα δίνω με το κλειδί
στο χέρι. Έτσι, το στήσιμο το επιμελήθηκα εγώ. Έχουμε
κάνει έναν συνδυασμό μοντέρνου και παραδοσιακού
«Διαθέτω λογισμικό
προσπαθώντας να κάνω ακόμη και τη
ζωή του υπαλλήλου πιο εύκολη. Όλα
περνιούνται από σκάνερ αυτόματα στο tablet
και ελέγχεις τα πάντα μέσα από αυτό. Είτε
είναι η αποθήκη του καταστήματος είτε
είναι τα κέρδη που έγιναν σήμερα είτε
πληρωμές, όλα μπορώ να τα ελέγχω».
1...,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56 58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,...84
Powered by FlippingBook