Page 90 - Linux_7

Basic HTML Version

Η
Gastronomy Essentials Ltd.
και ο κ. Χάρης Χαραλαμπί-
δης, ανταποκρινόμενοι στις
ανάγκες των επαγγελματιών
chef και μαγείρων, πραγμα-
τοποίησαν τρία μοναδικά σε-
μινάρια γαστρονομίας που διακρίθηκαν για
το υψηλό επίπεδο και την άρτια διοργάνωσή
τους. Το Gastronomy Essentials Training ξε-
κίνησε με το σεμινάριο Διακόσμησης Μπου-
φέ για Κρύες Κουζίνες, που παρουσίασε ο
φημισμένος chef artist, Mr Boonchuay
Panprapa, στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Σε αυ-
τό το διήμερο, ο Ταϊλανδός chef εντυπωσία-
σε τους συμμετέχοντες μεταδίδοντας τα
«μυστικά» του carving. Στην Ταϊλάνδη, η γλυ-
πτική σε φρούτα και λαχανικά, την οποία δι-
δάσκονται ακόμη και στα σχολεία, είναι μία
παραδοσιακή μορφή τέχνης που έχει τις ρί-
ζες της στο βασίλειο του Σιάμ.
ΟΙ ΣΕΦ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Λίγες ημέρες μετά, στην Κύπρο έφθασαν
ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Μιχάλης Ντου-
νέτας, δύο από τους κύριους εκφραστές της
μοντέρνας ελληνικής γαστρονομίας, για να
παρουσιάσουν το σεμινάριο της Ελληνικής
Δημιουργικής Κουζίνας. Από τις 21 μέχρι τις
24 Νοεμβρίου, οι καταξιωμένοι Έλληνες
chef μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπει-
ρίες τους στα ζητήματα διατροφής, μετου-
σιώνοντας τα κληροδοτήματα της γαστρονο-
μικής παράδοσης, σε σύγχρονες gourmet
δημιουργίες. Τις δύο πρώτες ημέρες, ο chef
Μιχάλης Ντουνέτας παρουσίασε ένα μοναδι-
κό πρόγραμμα fusion συνταγών ελληνικής–
μεσογειακής γαστρονομίας, «παντρεύοντας»
γεύσεις και αρώματα ετερόκλητων υλικών
και χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και
εξοπλισμό.
Ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης, που ολοκλή-
ρωσε το τετραήμερο σεμινάριο στις 23 και
24 Νοεμβρίου, μέσα από το δικό του πρό-
γραμμα ενέπνευσε γαστρονομικές δημιουρ-
γίες που συνδέονται με το θησαυρό των
άγριων χόρτων και των παραδοσιακών ελλη-
νικών συνταγών. Οι δύο chef μαγείρεψαν για
πρώτη φορά μαζί και μετέφεραν στους συμ-
μετέχοντες την κοινή φιλοσοφία τους για την
ελληνική κουζίνα, που δεν είναι άλλη από την
άριστη ποιότητα των πρώτων υλών και την
ανάδειξη του πλούτου των τοπικών προϊό-
ντων, στοιχεία που, όπως πιστεύουν, με τη
βοήθεια δημιουργικών σεφ μπορούν να κα-
τακτήσουν τη διεθνή αναγνώριση της ελληνι-
κής γαστρονομίας.
Στο τρίτο και τελευταίο σεμινάριο, ο Ισπα-
νός chef, Alain Devahive Tolosa, που επισκέ-
φθηκε για δεύτερη φορά την Κύπρο, παρου-
σίασε από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δε-
κεμβρίου, το δεύτερο επίπεδο Μοριακής
Κουζίνας, σε συνέχεια του προγράμματος
του πρώτου Gastronomy Essentials Training,
που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του
2011. Ειδικά για την παρασκευή και την πα-
ρουσίαση των Mοριακών Cocktails, ταξίδε-
ψε από τη Βαρκελώνη και ο Ισπανός Maitre
d’ Hotel, Josep Miro.
Το Gastronomy Essentials Training, που
φιλοξενήθηκε στον ανακαινισμένο Χαρουπό-
μυλο της Λεμεσού, παρακολούθησαν επαγ-
γελματίες από τον τουριστικό και τον επισιτι-
στικό κλάδο, καθώς και δημοσιογράφοι του-
ρισμού και γαστρονομίας που είχαν προ-
σκληθεί από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης υψηλής
γαστρονομίας Gastronomy Essentials
Training του Νοεμβρίου διεξήχθησαν υπό
την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρι-
σμού (ΚΟΤ) και του Παγκύπριου Συνδέσμου
Ξενοδόχων και χορηγοί και υποστηρικτές
της διοργάνωσης ήταν οι εξής:
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Carob Mill Restau-
rants Ltd., Four Seasons Hotel, Ισπανική Πρε-
σβεία Κύπρου
ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Virardi, Amalthia
Πληροφορίες: κ. Χάρης Χαραλαμπίδης
90
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
GASTRONOMY
Υψηλή γαστρονομία
εκπαιδευτικα προγραμματα
Η σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης υψηλής
γαστρονομίας, Gastronomy Essentials Training, που
διοργανώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λεμεσό,
ανέδειξε για ακόμα μία φορά τη σπουδαιότητα της
διαρκούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των
επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον
τουριστικό και στον επισιτιστικό κλάδο.
Gastronomy Essentials Ltd,
E-mail: gastronomy_essentials@mail.com
www.Cucina.gr
Ο Ισπανός Maitre d’ Hotel, Josep Miro στο σεμι-
νάριο γαστρονομίας.