ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ
να προσφέρεται στη γλώσσα των επισκε-
πτών, αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης ενημε-
ρωτικού υλικού στην κινεζική γλώσσα.
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ 1ο HORECA BEER
FESTIVAL
Οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης
είχαν γνώρισαν όλο τον κόσμο της μπίρας
στο Horeca Beer Festival, που παρουσιάστη-
κε στο πλαίσιο της 7η HO.RE.CA. 2012. Το
φεστιβάλ, από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή
του, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων
χιλιάδων επισκεπτών που παρευρέθηκαν στο
εκθεσιακό κέντρο και τις τέσσερις ημέρες
της διάρκειάς του. Τόσο στην Κεντρική Σκη-
νή όσο και στην Αίθουσα Σεμιναρίων του ει-
δικά διαμορφωμένου χώρου στο Hall 1,
πραγματοποιήθηκε μία σειρά από ενδιαφέ-
ροντα events, τα οποία κατάφεραν να ανα-
δείξουν την μπίρα ως το πλέον ανερχόμενο
premium προϊόν στον κλάδο.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ FUTURE HOTEL
SKINS
Το ξενοδοχείο του μέλλοντος, που παρου-
σιάστηκε φέτος στο πλαίσιο της HO.RE.CA.
από το ιταλικό studio Well–Tech, ενθουσίασε
όσους το επισκέφθηκαν, μεταξύ των οποίων
και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού,
κ. Παύλο Γερουλάνο. Ο υπουργός ξεναγήθη-
κε στο Future Hotel Skins από την Chiara
Cantono του studio Well–Tech και είδε από
κοντά τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία
μπορεί να μεταμορφώσει ένα ξενοδοχείο
εξωτερικά και εσωτερικά, βελτιώνοντας
ταυτόχρονα και τη διάθεση του επισκέπτη,
μέσω διαδραστικών λειτουργιών.
TO ΞΕΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΠΡΩΙΝΟ
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας
παρουσίασε την πρώτη ημέρα της έκθεσης
το Ελληνικό Πρωινό, σε συνεργασία με τη
Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Παρουσία
του κ. Γιώργου Πίττα, εκπροσώπου του Επι-
μελητηρίου, οι chef της Λέσχης Αρχιμαγεί-
ρων που δημιούργησαν τις τοπικές προτά-
σεις πρωινού, μίλησαν για καθεμία από αυ-
τές, τονίζοντας τα προϊόντα που χρησιμοποί-
ησαν, για να αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρα-
κτήρα κάθε περιοχής (Επτάνησα, Χίος, Μυτι-
λήνη, Κως, Ρόδος, Δωδεκάνησα, Ήπειρος).
Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, 7 Φε-
βρουαρίου, σχολές γαστρονομίας με τη συν-
δρομή των μαθητών τους, παρουσίασαν έναν
μπουφέ για έξι άτομα με θέμα και πάλι το
Ελληνικό Πρωινό.
Όλες οι προτάσεις ήταν εξίσου εντυπω-
σιακές, επιτυγχάνοντας στον απόλυτο βαθμό
το στόχο τους, να αναδείξουν δηλαδή τα το-
πικά παραδοσιακά προϊόντα ως αναπόσπα-
στο κομμάτι της ελληνικής φιλοξενίας.
5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Για άλλη μία χρονιά, η Λέσχη Αρχιμαγεί-
ρων Ελλάδας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυ-
χία μία σειρά μοναδικών παράλληλων εκδη-
λώσεων, που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον
χιλιάδων επισκεπτών. Πέρα από τους πολ-
λούς και ενδιαφέροντες διαγωνισμούς, την
παρουσία ξένων chef που μαγείρεψαν ζω-
ντανά, αλλά και τις επιδείξεις καινοτόμων
προϊόντων και τεχνικών, φέτος μεγάλη έμφα-
ση δόθηκε και στο εξαιρετικά σημαντικό
σύμφωνο συνεργασία που υπογράφηκε ανά-
μεσα στη Λέσχη και στο Γερμανοελληνικό
Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW), στο πλαί-
σιο της 7ης HO.RE.CA. 2012. Στόχος αυτής
της συμφωνίας είναι οι μελλοντικές συνέρ-
γειες των μελών τους σε δραστηριότητες
που αφορούν στη γαστρονομία, καθώς και η
κατάρτιση του Σήματος Ποιότητας Ελληνι-
κής Μεσογειακής Κουζίνας, το οποίο θα στο-
χεύει στην πιστοποίηση των χώρων εστίασης
στη Γερμανία που προσφέρουν παραδοσια-
κή ελληνική κουζίνα. Τον DHW εκπροσώπη-
σε ο πρόεδρός του και ευρωβουλευτής των
Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών
(FDP), κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος,
μεταξύ άλλων, δήλωσε εντυπωσιασμένος
από την ποιότητα της έκθεσης HO.RE.CA.,
ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η
Λέσχη Αρχιμαγείρων διαθέτει το υψηλό επί-
πεδο που χρειάζεται ο Σύνδεσμος για να
ανεβάσει τον πήχη στην εκπαίδευση και στην
ποιότητα των 12.000 ελληνικών εστιατορίων
που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία».
Τέλος, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας
ανακοινώθηκε και η ίδρυση παραρτήματος
της Λέσχης με έδρα τα γραφεία του Συνδέ-
σμου.
20 ΧΡΟΝΙΑ CHEF’S CLUB!
Φέτος, η διοργάνωση της 7ης HO.RE.CA.
συνέπεσε με τα γενέθλια της Λέσχης Αρχι-
μαγείρων Ελλάδας, η οποία έκλεισε αισίως
20 συναπτά έτη λειτουργίας. Προς τιμήν αυ-
τής της συγκυρίας, οι «παλαίμαχοι» αρχιμά-
γειρες που έγραψαν τη δική τους ιστορία
στη Λέσχη συγκεντρώθηκαν και μαγείρεψαν
τις δικές τους προτάσεις, παρουσία της νέ-
ας γενιάς που τους καταχειροκρότησε. Τέ-
λος, την τελευταία ημέρα της έκθεσης, την
ημέρα των απονομών και των διακρίσεων, το
διοικητικό συμβούλιο, μαζί με τα μέλη, τους
επισκέπτες και τους φίλους της Λέσχης,
έκοψαν μία τεράστια τούρτα για τα 20 χρό-
νια του Chef’s Club, δεχόμενοι τις θερμότε-
ρες ευχές όλων για το μέλλον.
Ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, κ. παύλος Γερουλάνος, στην εκδήλωση Future Hotel Skins
στο πλαίσιο της 7ης HO.RE.CA.