O
ι μικρές και οι μεγάλες συσκευές, καθώς και τα εργα-
λεία είναι άμεσα συνδεμένα με το τελικό προϊόν που
προσφέρει η κουζίνα του καταλύματος. Από αυτά
εξαρτάται η καλή συντήρηση των τροφών και η φρε-
σκάδα που θα διατηρήσουν. Οι επιχειρήσεις φιλοξε-
νίας σήμερα δίνουν μεγάλη έμφαση στην ύπαρξη των
κατάλληλων χώρων ώστε ο σωστός εξοπλισμός να μπορεί να μεγιστο-
ποιήσει την ικανοποίηση των επισκεπτών/πελατών. Η ικανοποίηση άλ-
λωστε των σύγχρονων απαιτήσεών τους ειδικά στον τομέα του φαγη-
τού απαιτεί καθοριστικό λόγο επιλογής του καταλύματος.
Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με τη διάθεση
ικανοποίησης των απαιτήσεων της πελατείας οδηγούν σήμερα τις
επιχειρήσεις φιλοξενίας να επιλέγουν διάφορους τύπους εξοπλι-
σμού. Η εικόνα παράθεσης των εδεσμάτων άλλωστε συντελεί σημα-
ντικά στην εικόνα του ίδιου του καταλύματος και του επιπέδου των
προσφερόμενων υπηρεσιών. Ένα άλλο σημαντικό θέμα αφορά στη
σύγχρονη ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης προϊόντων
φιλικών προς το περιβάλλον. Η επιλογή άλλωστε προϊόντων σε συμ-
φέρουσες τιμές παίζει σημαντικό ρόλο για τους επιχειρηματίες. Οι
προμηθευτές ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες φαίνεται να
προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στα νέα πρότυπα. Η «Τουριστική
Αγορά» απευθύνθηκε στους ειδικούς και παρουσιάζει τις νέες τά-
σεις και τις καινοτομίες που κυριαρχούν στον τομέα της μαζικής
εστίασης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
54
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ
EΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Μαζική Εστίαση
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
Βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου των εργαζομένων, ενώ επιδρούν κάθετα και στον
απόλυτο χρόνο προετοιμασίας.