Page 78 - Τουριστική Αγορά τ. 254

78
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑRKETING
σης επενδύσεων στις Κυκλάδες
Ο ρόλος
της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής
Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυ-
κλάδων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ξεχώρι-
σε η παρουσίαση ενός νέου αγρότη, του κ.
Αρσένη Λουκή από τη Νάουσα της Πάρου, ο
οποίος έχει λάβει την πρώτη πιστοποίηση
στην Πάρο για βιολογικό λάδι, ενώ συγχρό-
νως έχει καταθέσει το μεγαλύτερο πρό-
γραμμα σε όλες τις Κυκλάδες για επιδότηση
καλλιεργειών.
Οι συμμετέχοντες υπέβαλαν γραπτώς τα
ερωτήματά τους, τα οποία θα απαντηθούν
στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από
τους εξειδικευμένους εισηγητές.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα τις
δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρ-
χουν για τον αγροτικό τομέα είναι μόνο η αρ-
χή της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Κυ-
κλάδων στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κα-
θώς στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθούν
στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και εκ-
παίδευσης, με έμφαση στον πρωτογενή το-
μέα και στη σύνδεσή του με την επιχειρημα-
τικότητα.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί
θερμά τους εισηγητές, την Ομοσπονδία Συλ-
λόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.),
τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ)
«
Δήμητρα» για την υποστήριξή τους, καθώς
και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη
διοργάνωση της εκδήλωσης.
Λήμνος: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο
«
Προορισμός LXS»
Με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης
στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το «ταξίδι»
στη Λήμνο, μέσω της υπαίθριας έκθεσης φω-
τογραφίας με τίτλο «Προορισμός LXS» (*),
την οποία διοργάνωσε εκεί ο Σύλλογος Από-
δημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λη-
μνιοί εν Δράσει». Μετά τα εγκαίνια της έκθε-
σης, όπου έδωσε το «παρών» πλήθος κό-
σμου, εκατοντάδες άνθρωποι περνούσαν κα-
θημερινά από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, για
να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της
Αθήνας και να νιώσουν πιο κοντά στις ομορ-
φιές της Λήμνου.
Εκεί μπορούσαν να δουν το νησί μέσα από
τις 34 φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί, αλ-
λά και τις 500 και πλέον ακόμη, οι οποίες
προβάλλονταν σε slide show. Ακόμα είχαν τη
δυνατότητα να ακούσουν και να μάθουν για
το νησί συνομιλώντας με τους εθελοντές του
Συλλόγου, να γευτούν λημνιά προϊόντα, πίνο-
ντας από τα βραβευμένα κρασιά εγχώριων
παραγωγών, οι οποίοι τα διέθεσαν αφιλοκερ-
δώς για τη στήριξη της εκδήλωσης, που
πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου
Λήμνου.
Η έκθεση φωτογραφίας, στην οποία συμ-
μετείχαν 70 φωτογράφοι –επαγγελματίες και
ερασιτέχνες– διήρκεσε μέχρι τις 27 Απριλί-
ου και ήταν μία προσπάθεια του Συλλόγου να
αντιμετωπίσει εναλλακτικά –και δραστικά–
την κρίση που πλήττει το νησί, όπως και την
υπόλοιπη χώρα, αλλά και να ξεφύγει από τα
τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προ-
βλημάτων τοπικών κοινωνιών.
*
LXS είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερο-
λιμένα της Λήμνου «Ήφαιστος».
Σαντορίνη: Συνεχίστηκαν και τον
Απρίλιο οι εκδηλώσεις πολιτισμού στο
πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013: Έτος
Γαστρονομίας στη Σαντορίνη»
Με τρεις εκδηλώσεις στο Μπελλώνειο
Πολιτιστικό Κέντρο συνεχίστηκαν οι δράσεις
της πρωτοβουλίας «2013: Έτος Γαστρονο-
μίας στη Σαντορίνη».
«
Το τραπέζι του φαγητού: Ένας καθη-
μερινός διάλογος»
Ομιλία της κας Κυριακής Χρυσού-Καρα-
τζά, ερευνήτριας του Κέντρου Έρευνας της
Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθη-
νών.
«
Πετσέτα»
Εκδήλωση για τη διατροφική και πνευματι-
κή αξία της νηστείας. Οι μαθητές μαγειρεύ-
ουν, δοκιμάζουν, σχολιάζουν.
Διοργανωτής: Τμήμα Α2 του Γενικού Λυ-
κείου Θήρας.
«
Θηραϊκές λιχουδιές του 17ου αι. π.Χ.»
Ομιλία του κ. Χρίστου Ντούμα, ομότιμου
καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευ-
θυντή Ανασκαφών Ακρωτηρίου.
Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά το
Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια
για την ευγενική παραχώρηση του Μπελλώ-
νειου Πολιτιστικού Κέντρου και τη γενικότε-
ρη υποστήριξή του στις δράσεις του Δήμου
Θήρας.
Εκπαιδευτικός όμιλος Le Monde
2013
Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη
O εκπαιδευτικός όμιλος Le Monde, συμ-
μετέχοντας ενεργά και στηρίζοντας την
πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας, 2013 Έτος
Γαστρονομίας στη Σαντορίνη, υλοποιεί δύο
δράσεις:
1.
Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα
«
Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική
Απόλαυση», την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013
στο Αρχοντικό Μαρκεζίνη, στη Μεσαριά.
Οι καθηγητές της σχολής Le Monde θα
αναδείξουν τα υπέροχα προϊόντα της Σαντο-