Page 89 - Τουριστική Αγορά τ. 259

89
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ε
νας από τους παράγο-
ντες που επηρεάζουν
την τουριστική κίνηση
κάθε προορισμού είναι
και η γαστρονομική προσφορά
του. Αυτή η διάσταση, η γαστρο-
νομική, θεωρείται σήμερα βασι-
κό στοιχείο της τουριστικής
εμπειρίας και αποτελεί αντικεί-
μενο επιστημονικής διερεύνη-
σης, αλλά και διεθνών πρωτο-
βουλιών. Οι φορείς και οι επιχει-
ρήσεις του τουρισμού έχουν
στραφεί στην αναζήτηση λύσεων
για τη συστηματική σύνδεση της
γαστρονομίας με τον τουρισμό.
Στο βιβλίο έγινε μια προσπά-
θεια να παρουσιαστούν οι βασι-
κότερες πτυχές του θέματος
«
γαστρονομικός τουρισμός». Στο
πρώτο μέρος αναπτύσσεται το
θεωρητικό πλαίσιο και οι σχετικοί
ορισμοί, στο δεύτερο μέρος ζη-
τήματα ανάπτυξης και ειδικότε-
ρα θέματα, στο τρίτο η πολιτιστι-
κή διάσταση της γαστρονομίας,
καθώς και σχετικές πρωτοβου-
λίες στο εξωτερικό. Το τέταρτο
μέρος πραγματεύεται τη διαδρο-
μή της ελληνικής κουζίνας και
κυρίως τις δράσεις που αναπτύ-
χθηκαν στην Ελλάδα από διάφο-
ρους φορείς. Ο σκοπός του βι-
βλίου είναι διττός: κατά πρώτον η
προσφορά ενός εισαγωγικού εγ-
χειριδίου σε φοιτητές και σπου-
δαστές αλλά και σε επαγγελμα-
τίες του χώρου που προσεγγί-
ζουν για πρώτη φορά το θέμα και
κατά δεύτερον η διεύρυνση του
δημόσιου διαλόγου αναφορικά
με την ανάπτυξη και την προβολή
της γαστρονομίας στο πλαίσιο
του ελληνικού τουρισμού.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χαρίλαος Καλπίδης μεγάλω-
σε στο Βανκούβερ του Καναδά
και στη Λάρισα. Σπούδασε Οικο-
νομικά και Διοίκηση στην Αθήνα,
στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών. Εργάστηκε στον ιδιωτι-
κό τομέα ως επιστημονικός συ-
νεργάτης στο επιχειρησιακό
πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και στον
τραπεζικό χώρο. Από το 2006 μέ-
χρι σήμερα υπηρετεί στο Υπουρ-
γείο Τουρισμού. Το ενδιαφέρον
του για τη γαστρονομία τον οδή-
γησε, το 2003, στη σχολή Chef
d’Ouvre, όπου εισήχθη από εκλε-
κτούς δασκάλους στη θεωρία και
στα μυστικά της επαγγελματικής
κουζίνας. Τα τελευταία χρόνια
παρακολουθεί τις εξελίξεις στην
Ελλάδα και στο εξωτερικό, για
τη σύνδεση της γαστρονομίας
και του τουρισμού.
Γαστρονομικός τουρισμός
Συγγραφέας: Χαρίλαος Καλπίδης
Είδος: Δοκίμιο
Κατηγορία: Γαστρονομικός τουρι-
σμός
Σελίδες: 224
Σχήμα: 17 x 24
ISBN 978-618-5058-11-1
Τιμή:
16,00 (
περιλαμβάνεται
ΦΠΑ)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μια συνολικη θεωρηση στη συνδεση γαστρονοΜιασ
και τουρισΜου
BIBΛΙΟΘΗΚΗ