Greek Vegan

100 ΡΕΒΙΘΆΔΑ ΠΑΡΑΜΥΘΆΔΑ με Ρόδι Για 4-6 μερίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα τώρα τσιγαρίζου- με το κρεμμύδι στο λάδι καρύδας, ανακατεύοντας για 4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού, το θυμάρι και μετά από ένα λεπτό τον ζωμό μας. Μόλις πάρει μια βράση, χαμη- λώνουμε τη φωτιά και μπαίνουν στον χορό τα ρεβίθια, το σπανάκι, το κέηλ, το πράσο, το αλατοπίπε- ρο, κι αφήνουμε να κοχλάσει. Μετά από 7 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με το λεμόνι, ίσως και λίγο ξύσμα, και φυσικά ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε μπολ ατομικά, γαρνίρουμε με ρόδι, μαϊντανό, κρεμμυδάκι κι ελαιόλαδο. ΥΛΙΚΑ • 1 κ.σ. λάδι καρύδας • 2 κρεμμύδια ξερά • 2 κούπες νεαρό σπανάκι • 1 κούπα κέηλ • 1 κούπα πράσο, κομμένο ροδέλες • ½ ματσάκι μαϊντανό, κόβουμε τα κοτσάνια ψιλά ψιλά & κρατάμε τα φύλλα για γαρνιτούρα • 1 κ.σ. θυμάρι • χυμός λεμονιού από 1 μέτριο λεμόνι • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών • 500γρ. ρεβίθια Καστοριάς_ τα μουλιάζουμε • μια τσιμπιά & κάτι πιπέρι καγιέν • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση • ελαιόλαδο όσο χρειάζεσαι • ρόδι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΎΡΑ • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε γωνία • 1 πράσο κομμένο σε γωνία • τα φύλλα του μαϊντανού μας • 1/2 κούπα και κάτι σπόρους ρόδι

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=