Greek Vegan

99 ΣΟΎΠΑ ΜΠΡΌΚΟΛΟ ΒΕΛΟΥΤΈ Για 4-6 μερίδες ΥΛΙΚΑ • 1 κεφάλι μπρόκολο 500γρ. • 1 κρεμμύδι ξερό • 1 πατάτα • ½ ματσάκι μαϊντανό • χυμό από 1 μεσαίο λεμόνι • ζωμό λαχανικών 1 λίτρο • αλάτι & πιπέρι όσο θέλετε • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το κεφάλι ολόκληρο, το κρεμμύδι ολόκληρο και την πατάτα στα τέσσερα για 15-20 λεπτά. Με ένα πιρούνι πιάνουμε το μπρόκολο από τον κορμό, το γυρνάμε ανάποδα πάνω από το μπλέντερ και κόβουμε τους ανθούς, μέ- χρι να μας μείνει στο χέρι μόνο το κοτσάνι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτσάνι σε κυ- βάκια και το κρατάμε στην άκρη για μετά. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό ολόκληρο με τα κοτσάνια, τον χυμό λεμο- νιού, το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι όσο μας αρέσει. Χτυπάμε 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια χρυσή κρέμα. Σερβίρουμε, προ- σθέτοντας τα κυβάκια μας.

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=